Οι επιστήμονες της Γερμανίας προσπαθούν απεγνωσμένα να εντοπίσουν τις ρίζες του δολοφονικού βακτηρίου E.coli, σε ένα εστιατόριο της πόλης Luebeck στη Βόρεια Γερμανία. 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μετά από επίσκεψη στο συγκεκριμένο εστιατόριο.
«Δεν φταίει το εστιατόριο», λέει ο μικροβιολόγος Werner Solbach. «Η αλυσίδα των προμηθευτών του όμως, μπορεί να μας βοηθήσει να βρούμε από πού ξεκίνησε το παθογόνο μικρόβιο».
Μέχρι σήμερα, οι γερμανικές αρχές δεν μπόρεσαν να βρουν την αρχή του νήματος, για το πως άρχισε η διάδοση του βακτηρίου, που θεωρείται υπεύθυνο για το θάνατο 19 ανθρώπων στην Ευρώπη, και την ασθένεια 1.700 άλλων (που ταξίδεψαν στη Β. Γερμανία) σε 12 συνολικά κράτη. Πολλοί από όσους προσβάλλονται από το E.coli, αναπτύσσουν το σύνδρομο HUS, που επηρεάζει τα νεφρά, και μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο.
Σύμφωνα με το περιοδικό Focus, οι αρχές εξετάζουν τη θεωρία ότι όλα ξεκίνησαν στις αρχές Μαΐου στο Αμβούργο. Η τροφική αυτή μόλυνση, έχει να κάνει, λένε, με κακές συνθήκες υγιεινής στο αρχικό αγρόκτημα, στη μεταφορά, ή στο μανάβικο όπου κατέληξαν τα ύποπτα ζαρζαβατικά. Οι αρχές προειδοποιούν τους καταναλωτές να αποφεύγουν μερικά ωμά λαχανικά στη Βόρεια Γερμανία, κάτι που έχει προκαλέσει ανησυχία στους αγρότες αλλά και στους εμπόρους τροφίμων, καθώς η περίοδος ενδείκνυται για κατανάλωση σαλατικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες δυο ημέρες έχουν αναφερθεί 199 νέες περιπτώσεις προσβολής από το σπάνιο αυτό βακτήριο.
Οι ευρωπαϊκές αρχές δημόσιας υγείας προσπαθούν να ηρεμήσουν τους πολίτες, τονίζοντας πως το E.coli, που είναι από καιρό γνωστό, μπορεί να εξουδετερωθεί αν προηγείται καλό πλύσιμο των χεριών και των λαχανικών, πριν από τη κατανάλωση.
Η Γερμανία αποτελεί το επίκεντρο της επιδημίας, αλλά πολλοί άνθρωποι έχουν αρρωστήσει και σε άλλες χώρες, καθώς και στις ΗΠΑ, έχοντας προηγουμένως φάει μαρούλια, τομάτες, και αγγούρια στη Γερμανία.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το εν λόγω μικρόβιο είναι σπάνιο αλλά γνωστό, και ποτέ στο παρελθόν δεν έχει προκαλέσει τόσους θανάτους.
Τα βακτήρια του E.coli κολλάνε στα τοιχώματα του εντέρου, και αποβάλλουν τοξίνες, προκαλώντας διάρροια και νεφρική ανεπάρκεια.
Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος τύπου της γερμανικής κυβέρνησης, η καγκελάριος Angela Merkel σύστησε ειδική ομάδα εργασίας, ενώ συνομίλησε και με τον Ισπανό πρωθυπουργό αναφορικά με τις συνέπειες της επιδημίας στους αγρότες της χώρας του, αφού αυτοί είναι που αρχικά είχαν θεωρηθεί υπεύθυνοι για τα μολυσμένα αγγούρια.
Η κατάσταση έχει δημιουργήσει εντάσεις στις εμπορικές σχέσεις των δυο χωρών. Η Ισπανία μάλιστα σκέφτεται να διεκδικήσει αποζημίωση από τη Γερμανία, η οποία αναγκάστηκε και πήρε πίσω τις κατηγορίες, ότι για όλα έφταιγαν οι Ισπανοί αγρότες.
S.A.-Alert Net
ΠΗΓΗ
εμβολιαστιτέ κοπροφαγοί φυσιολάτρες- Αυτά τραβάτε αφού πάτε όλο ανάποδα - αυτά παθαίνετε όταν αποφεύγετε τα αντιβιοτικά και σας φτενέ τακ γεννητικά άλλα βουτάτε στους βόθρους για φαγί - καλά έταξε ο Τσώρτσιλ τους Γερμανούς με την Σκυθομονγολική ορδή - αλλά εσείς; (lakisvelotris.blogspot)
ΑπάντησηΔιαγραφή