ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Γατζωμένος στην εξουσία ....πάει σε ανασχηματισμό!!!


Τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης την Πέμπτη και στη συνέχεια την ζήτηση ψήφου εμπιστοσύνης από τη Βουλή ανακοίνωσε ο Γιώργος Παπανδρέου που δεν προχώρησε τελικά στην λύση της Κυβέρνησης Εθνικής ενότητας ενώ παράλληλα κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι χειρίστηκε την υπόθεση της αναγκαίας εθνικής συνεννόησης με επικοινωνιακούς όρους.
«Η χώρα διέρχεται κρίσιμες στιγμές. Οφείλουμε να διασφαλίσουμε με αίσθημα εθνικής ευθύνης το μέλλον της πατρίδας, αντιμετωπίζοντας με αποφασιστικότητα την παρούσα πολύμορφη κρίση. Ανέλαβα την ευθύνη της διακυβέρνησης σε μια στιγμή που η χώρα βρισκόταν στο χείλος της καταστροφής και της χρεοκοπίας. Πήραμε στους ώμους μας τις αμαρτίες άλλων. Με αφοσίωση η Κυβέρνησή μας δίνει 20 μήνες τώρα τη μάχη για τη διάσωση της χώρας. Ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες των πράξεών μας απέναντι στη χώρα. Εγώ θα συνεχίσω στον ίδιο δρόμο, το δρόμο του καθήκοντος, μαζί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, τα στελέχη και τον Ελληνικό λαό. Αύριο θα σχηματίσω νέα κυβέρνηση και αμέσως μετά θα ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή. Είναι ώρα ευθύνης», δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Απόψε χάθηκε μια ιστορική ευκαιρία για την Ελλάδα», σχολίασε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Η γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα τόνισε: «Εμείς θα δώσουμε απάντηση με πολιτική συγκέντρωση του κόμματος στην Ομόνοια. Δεν μπορεί να γίνει τίποτε άλλο από το να επέμβει ο λαός και να δημιουργήσει μεγάλα ρήγματα. Κυβέρνηση συνεργασίας δεν έγινε, αυτό δεν μας ενοχλεί εμάς, αλλά μας ενοχλεί το παιχνίδι που παίχτηκε. Ο ένας ρίχνει την ευθύνη στον άλλο και όλα αυτά εξελίσσονται σε βάρος του ελληνικού λαού. Αγώνες και εκλογές είναι το σύνθημά μας. Δεν μπορεί να κρατηθεί αυτή η κυβέρνηση».

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, δήλωσε: «Απευχόμασταν όλοι αυτή την εξέλιξη, που απέδειξε ότι οι πολιτικές ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας είναι κατώτερες των περιστάσεων. Λυπάμαι για τις σημερινές εξελίξεις και καταγγέλλω πως όταν βάζεις το κομματικό συμφέρον πάνω από αυτό της χώρας, τις συνέπειες πληρώνει ο λαός. Είναι γελοία πράγματα αυτά. Είναι πολύ εύκολο να γίνεις γελοίος και απόψε αγγίξανε και οι δύο τα όρια της γελοιότητας. Φταίνε και οι δύο γιατί κανένας δεν έβαλε τον εαυτό του και το κόμμα του σε δεύτερη μοίρα».

Ο πρόεδρος Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, τόνισε: «Κανένας ανασχηματισμός δεν μπορεί να εξωραΐσει το περιεχόμενο μιας αδιέξοδης πολιτικής. Η χώρα έχει μπει σε τροχιά εκλογών. Έχει υποστεί ρήγματα η αντοχή της κυβέρνησης και οι πρόωρες εκλογές θα προβάλουν σαν ανάγκη διεξόδου της κοινωνίας από την κρίση στην οποία βρίσκεται».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.