Mπορεί οι Αμερικανοί να διαθέτουν την μεγαλύτερη και πιο ισχυρή πολεμική μηχανή που γνώρισε ποτέ ο κόσμος, αλλά τις τελευταίες ημέρες γνώρισαν κάτι που πραγματικά τους τρόμαξε: Τον κόσμο του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ). Τον οποίο όταν το αντίκρυσαν ετράπησαν σε "άτακτο φυγή" και αυτός ο τρόμος τους φαίνεται ότι αναθεωρεί και τα σχέδιά τους για ανάπτυξη επιπλέον αεροπορικών δυνάμεων στην Πελοπόννησο.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν απόλυτα ασφαλείς πηγές του defencenet.gr, κλιμάκιο της USAF, επισκέφθηκε προ ημερών τις βάσεις του Αράξου και της Ανδραβίδας εν όψει την ανάπτυξης στις βάσεις αυτές μαχητικών κρούσης F-15E από το Λάκεντ της Βρετανίας και ηλεκτρονικού πολέμου-καταστολής αεράμυνας F-16CJ από το Σπαντάλεμ της Γερμανίας.
Κατ΄αρχήν υπάρχει ένας προβληματισμός για την ανάπτυξη των F-15, αφού είναι αρκετά μεγαλύτερα από τα F-16, οπότε δεν χωράνε στα νυν σέλτερ του Αράξου, ενώ υπάρχει θέμα ακόμα και για τα σέλτερ της Ανδραβίδας (1,3 μ. πιο φαρδύ το F-15 από τα ελληνικά F-4 που επιχειρούν από την Ανδραβίδα).
Αλλά οι Αμερικανοί προκειμένου να αναπτύξουν δυνάμεις στην περιφέρεια εμπόλεμης ζώνης για επιχειρήσεις φροντίζουν τα πάντα, ελέγχοντας κάθε λεπτομέρεια και κυρίως τις υγειονομικές υποδομές της περιοχής όπου πρόκειται να αναπτυχθούν οι δυνάμεις τους, από την στιγμή που πρόκειται για συμμαχική χώρα.
Έτσι το κλιμάκιο επισκέφθηκε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου στην Πάτρα. Εκεί … «τα είδαν όλα»! Δηλαδή είδαν την καθημερινότητα του νοσοκομείου, τα ράντζα απλωμένα στους διαδρόμους, τον πανικό που επικρατούσε, την έλλειψη προσωπικού (σε μια χώρα που δαπανά 25 δις.. ετησίως, το 10% του προϋπολογισμού της στο χώρο της Υγείας, όπως αποκάλυψε μιλώντας προχθές στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο..... συμπαθέστατος υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος).
Το σοκ για τους Αμερικανούς ήταν τέτοιο που οι ίδιοι μιλάνε για «αξεπέραστο πρόβλημα» εκτος και αν «Διατεθεί ειδική μονάδα του νοσοκομείου που να είναι έτοιμη να περιθάλψει το προσωπικό της USAF αν χρειαστεί». Και δεν αναφέρονται μόνο στην περίθαλψη των πιλότων που τυχόν θα κτυπηθούν, αλλά στο πάσης φύσεως αμερικανικό προσωπικό που θα εγκατασταθεί στην Πελοπόννησο για όλη την διάρκεια των επιχειρήσεων.
Το αποτέλεσμα ήταν οι Αμερικανοί να διαγράψουν τις βάσεις του Αράξου και της Ανδραβίδας από τις υποψήφιες αεροπορικές μονάδες για την μεταστάθμευση των αεροσκαφών τους, ενώ εντός των επόμενων ημερών πρόκειται να επιθεωρήσουν την αεροπορική βάση της Καλαμάτας και φυσικά το νοσοκομείο της πόλης.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.