ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Τους βομβαρδισμούς του Χίτλερ θυμίζουν οι επιθέσεις στη Λιβύη...




Το τέλος των «βάρβαρων επιθέσεων» ζήτησε ο Λίβυος ηγέτης Μοαμάρ Καντάφι, με επιστολή του προς τις διεθνείς δυνάμεις, που συνεδριάζουν στο Λονδίνο για να συζητήσουν το μέλλον της αφρικανικής χώρας.

Στην επιστολή, που απευθύνεται στην «ομάδα επαφών» των χωρών που συνεδριάζουν για την μετά-Καντάφι εποχή στη Λιβύη, ο συνταγματάρχης παρομοίασε τις αεροπορικές επιδρομές του ΝΑΤΟ με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που πραγματοποίησε ο Αδόλφος Χίτλερ κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
«Σταματήστε την βάρβαρη, άδικη επίθεση στη Λιβύη», αναφέρει ο Καντάφι στην επιστολή που δημοσίευσε το κρατικό πρακτορείο Jana. «Αφήστε τη Λιβύη στο λαό της. Διαπράττετε γενοκτονία κατά ενός ειρηνικού λαού και ενός αναπτυσσόμενου έθνους. Φαίνεται ότι εσείς εκεί στην Ευρώπη και την Αμερική δεν καταλαβαίνετε ότι η βάρβαρη στρατιωτική επίθεση συγκρίνεται με τις επιχειρήσεις του Χίτλερ όταν κινήθηκε κατά της Ευρώπης και βομβάρδισε τη Βρετανία».

Εξάλλου, ο Καντάφι τονίζει στην επιστολή ότι θα αποδεχτεί την όποια απόφαση της Αφρικανικής Ένωσης.

Τέλος ο Καντάφι απευθύνεται στους ηγέτες της συμμαχίας, στέλνοντας το ακόλουθο μήνυμα: «Πως μπορείτε και επιτίθεστε σε αυτούς μάχονται κατά της Αλ Κάιντα;»

Στο πολεμικό μέτωπο, οι δυνάμεις του συνταγματάρχη Καντάφι απωθούν τους αντικαθεστωτικούς, υποχρεώνοντάς τους σε υποχώρηση προς τα ανατολικά της χώρας και 100 χιλιόμετρα από τη Σύρτη, όπως μεταδίδει το πρακτορείο AFP.

Συνεπώς δεν επιβεβαιώνονται ούτε σήμερα οι χθεσινές φήμες, σύμφωνα με τις οποίες οι αντικαθεστωτικοί κατέλαβαν τη γενέτεια πόλη του Καντάφι, προελαύνωντας προς την Τρίπολη.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις σφυροκόπησαν τους αντικαθεστωτικούς στο χωριό Harawa, 60 χιλιόμετρα από τη Σύρτη, ενώ σήμερα τους υποχρεώνουν σε οπισθοχώρηση στη Nofilia.

Σύμφωνα με το AFP, πολλοί αντικαθεστωτικοί αναμένουν «τις επιδρομές των αεροσκαφών του Σαρκοζί» πριν κινηθούν κανά προς τη Σύρτη.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.