ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Οργή από τους Χριστιανούς, καταδίκη από τους Μουσουλμάνους του μακελειού στην Αίγυπτο


Εκατοντάδες Αιγύπτιοι Χριστιανοί βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση σε εκκλησία Κοπτών. Κατηγόρησαν την κυβέρνηση Μουμπάρακ ότι δεν έχει λάβει μέτρα για την προστασία τους, αλλά και ότι έχει υποβαθμίσει την απειλή της Αλ Κάιντα και των υπόλοιπων εξτρεμιστικών οργανώσεων....



Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έγινε το απόγευμα η κηδεία ορισμένων από τα θύματα. Την απερίφραστη καταδίκη της ελληνικής κυβέρνησης για τη βομβιστική επίθεση κατά χριστιανικής εκκλησίας στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου εξέφρασε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας.

Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών για να διαλύσει τους διαδηλωτές, έξω από την Εκκλησία των Αγίων στην Αλεξάνδρεια.

"Η βάρβαρη, εγκληματική αυτή πράξη, που κόστισε τη ζωή σε περισσότερους από 20 ανθρώπους, Χριστιανούς και Μουσουλμάνους, υπενθυμίζει για άλλη μια φορά πόσο σημαντικός και πόσο απαραίτητος είναι ο κοινός μας αγώνας ενάντια στην τρομοκρατία. Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να δικαιολογήσει ή να νομιμοποιήσει την τυφλή βία από όπου και εάν προέρχεται", σημείωσε.

"Εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και ευχές για γρήγορη ανάρρωση στους τραυματισμένους. Η κυβέρνηση και ο λαός της Αιγύπτου πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτή τη δύσκολη ώρα η Ελλάδα είναι στο πλάι τους", πρόσθεσε.

Ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ γνωστοποίησε ότι υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας είχε νωρίτερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, ενώ θα έχει συνομιλία και με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας, Θεόδωρο Β'.

Εν τω μεταξύ, οι έρευνες στρέφονται και προς το "Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ", οργάνωση που συνδέεται με την Αλ Κάιντα και είχε δηλώσει ότι όλοι οι Χριστιανοί της Μέσης Ανατολής αποτελούν στόχο. Είχε κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην εκκλησία των Κοπτών, ζητώντας την "απελευθέρωση" δύο γυναικών που είχαν ασπαστεί το Ισλά.

Το "Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ" είχε αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση σε εκκλησία της Βαγδάτης, κατά τη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκαν τουλάχιστον 60 άνθρωποι.

Όσον αφορά στο δράστη, η αιγυπτιακή αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο να επρόκειτο για βομβιστή αυτοκτονίας.

Το Ιράν, αλλά και η παλαιστινιακή Χαμάς προστέθηκαν στο μακρύ κατάλογο όσων καταδίκασαν τη βομβιστική επίθεση κατά εκκλησίας Κοπτών, στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

"Το Ιράν καταδικάζει αυτή την τρομοκρατική ενέργεια και εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην κυβέρνηση και τον λαό της Αιγύπτου για τον θάνατο αθώων" πολιτών, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών. Αίγυπτος και Ιράν δεν διατηρούν διπλωματικές σχέσεις από το 1980. Μετά την Ισλαμική Επανάσταση, η Τεχεράνη αποφάσισε τη διακοπή τους, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την αναγνώριση του Ισραήλ από το Κάιρο.

"Καταδικάζουμε την επίθεση αυτή και είμαστε σίγουροι ότι διαπράχθηκε από στοιχεία που δεν ενεργούν προς όφελος της Αιγύπτου αλλά επιδιώκουν την πρόκληση σύγκρουσης μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών", ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Χαμάς.

Η ισλαμιστική οργάνωση κάλεσε το Αιγυπτιακό κράτος να δράσει ώστε οι ένοχοι να εντοπιστούν και να δικαστούν.

"Ιδιαίτερα ταραγμένος" από τη βομβιστική επίθεση δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου. Πρόσθεσε πως είναι "πεπεισμένος ότι όλες οι χώρες που είναι προσηλωμένες στην ελευθερία συγκροτούν κοινό μέτωπο κατά της τρομοκρατίας".

Την επίθεση καταδίκασε και η Παλαιστινιακή Αρχή.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.