ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Ελλάδα, όπως λέμε... Opel


Σίγουρη ότι η χώρα μας θα καταφέρει να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της εμφανίστηκε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, συγκρίνοντάς την με την αυτοκινητοβιομηχανία Opel, η οποία στο παρελθόν παρότι βρέθηκε και αυτή στο επίκεντρο της αμφισβήτησης, κατάφερε και εξήλθε της κρίσης.
Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Bild Zeitung, η κα Μέρκελ παρομοίασε την Ελλάδα με τη θυγατρική την Opel, για την οποία είχαν γραφτεί τα πλείστα όσα για το κόστος που θα επωμίζονταν ο Γερμανός φορολογούμενος, ωστόσο η αυτοκινητοβιομηχανία τα κατάφερε χωρίς οι φορολογούμενοι να κληθούν να πληρώσουν κάτι.
«Όλοι οι ειδικοί επιβεβαιώνουν πως... η Ελλάδα και η Ιρλανδία μπορούν σε βάθος χρόνου να αντιμετωπίσουν το βάρος του χρέους, αποπληρωμή και τοκοχρεολύσια», σημείωσε η καγκελάριος.

«Μία ενδεχόμενη διάλυση της Ευρωζώνης, ακόμη και η αποχώρηση μιας μικρής χώρας από το ευρώ, θα είχε βαρύτατες συνέπειες για τη Γερμανία. Η Merkel εξηγεί ότι κάτι τέτοιο θα έθετε σε κίνδυνο τη γερμανική οικονομία, κυρίως τις εξαγωγές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται», υποστήριξε.

«Οι κερδοσκόποι δεν έχουν καμία τύχη», υποστήριξε η ίδια, υποστηρίζοντας ότι το ευρώ έχει αποδείξει την ανθεκτικότητά του μέσα στην κρίση και θα συνεχίσει να αποτελεί ένα σταθερό νόμισμα. Σε αυτή την κατεύθυνση κάλεσε όλους Ευρωπαίους ηγέτες, να συσπειρωθούν γύρω από το κοινό νόμισμα και να μην αφήσουν περιθώρια αμφισβήτησης της στήριξής τους στο ενιαίο νόμισμα. «Μαζί, σε συνεργασία με τους εταίρους μας στην Ευρώπη θα πετύχουμε», κατέληξε.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.