ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ Ψάχνει την «κατάλληλη στιγμή» η ΕΕ


Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ε.Ε. δήλωσαν ότι θα αναγνωρίσουν την ύπαρξη Παλαιστινιακού κράτους όταν η στιγμή θα είναι «κατάλληλη».

Η δήλωση των υπουργών Εξωτερικών έρχεται έπειτα και από αίτηση του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, προς την Ε.Ε. να αναγνωρίσουν την ύπαρξη του Παλαιστινιακού κράτους βασισμένο στα σύνορα που ίσχυαν το 1967.

Μάλιστα οι Ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών....έδωσαν έμφαση στην ανάγκη συμβιβαστικής λύσης μέσω διαπραγματεύσεων μεταξύ της ισραηλινής και της παλαιστινιακής πλευράς.

Σημειώνεται ότι η Βραζιλία και η Αργεντινή πρόσφατα αναγνώρισαν την ύπαρξη Παλαιστινιακού κράτους, ενώ σύμφωνα με την παλαιστινιακή αποστολή στον ΟΗΕ, περισσότερα από 100 κράτη αναγνωρίζουν το Παλαιστινιακό κράτος.

Σύμφωνα με τον ειδικό διαπραγματευτή των παλαιστινίων Σαΐμπ Ερεκάτ, το αίτημα του κ. Αμπάς τέθηκε στην επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον το απόγευμα της Δευτέρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ε.Ε. τονίζεται η ανάγκη ύπαρξης δύο κρατών, Ισραήλ - Παλαιστίνης και εκφράζεται η απογοήτευση που το Ισραήλ δεν "πάγωσε" τα σχέδια του για τη συνέχιση του εποικιστικού προγράμματος.

"Η στάση μας στο θέμα των εποικισμών, συμπεριλαμβανομένων και αυτών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ είναι ξεκάθαρη: Είναι παράνομοι σύμφωνα με τη διεθνή νομοθεσία και εμπόδιο στην επίτευξη ειρήνης¨υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ε.Ε.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.