ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

«Σπάει» το φράγμα των 7 δισ. στη Γη


Περισσότεροι από 6,9 δισεκατομμύρια άνθρωποι θα ζουν πάνω στον πλανήτη την Πρωτοχρονιά του 2011, ενώ εντός του νέου έτους ο παγκόσμιος πληθυσμός θα σημειώσει ένα νέο ιστορικό ρεκόρ, σπάζοντας το φράγμα των 7 δισεκατομμυρίων.

Αυτό τουλάχιστον ανακοίνωσε χθες στο Ανόβερο το Γερμανικό Ιδρυμα για τον Παγκόσμιο Πληθυσμό (DSW), μια οργάνωση αρωγής που προωθεί τον έλεγχο των γεννήσεων. Η DSW διαθέτει στην ιστοσελίδα της έναν «μετρητή πληθυσμού» που υπολογίζει τον υφιστάμενο πληθυσμό σε όλο τον πλανήτη αξιοποιώντας μια σειρά από διάφορες πηγές ετήσιων δεδομένων. Βάσει των υπολογισμών αυτών, στην εκπνοή του έτους τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, ο πληθυσμός της Γης θα αριθμεί ακριβώς 6.934.196.000 ανθρώπους.


Περισσότεροι 

Σύμφωνα με τους Γερμανούς εμπειρογνώμονες, ο πληθυσμός του πλανήτη θα είναι φέτος την Πρωτοχρονιά μεγαλύτερος κατά 80 εκατ. ανθρώπους σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή ημέρα. Οπως υποστηρίζουν, ο πληθυσμός της Γης αυξάνεται κατά 2,6 ανθρώπους ανά δευτερόλεπτο. Αν και στην ανακοίνωση του DSW δεν αναφέρεται η ακριβής ημερομηνία στην οποία ο ανθρώπινος πληθυσμός αναμένεται να υπερβεί τα 7 δισ., το νέο ρεκόρ εκτιμάται ότι θα καταρριφθεί το αργότερο μέχρι τα μέσα του νέου έτους.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.