ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Πατείς με, πατώσε για δουλειά με 540 ευρώ


Για τα μάτια του κόσμου είναι οι συναντήσεις και «σκληρές» διαπραγματεύσεις που κάνει ο Γ. Παπανδρέου και η Λ. Κατσέλη στις Βρυξέλλες σχετικά με τις συμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα. Οι πληροφορίες λένε ότι η υπουργός Εργασίας παρουσίασε στον Σ. Ντερούς, μέλος της Τρόικας που έρχεται στην Ελλάδα, τα νομοσχέδια που προωθεί η κυβέρνηση για τις επιχειρησιακές συμβάσεις. Προσπάθησε δε να τον πείσει για μια πιο λάιτ εκδοχή. Το ίδιο έκανε και ο πρωθυπουργός και, όπως λέει το ρεπορτάζ, μέχρι την Πέμπτη θα κριθούν οι συμβάσεις στις επιχειρήσεις....
Είναι φανερό ότι κάποιοι παίζουν με τα νεύρα μας και προσπαθούν να μας κοροϊδέψουν μπροστά στα μάτια μας.
«Να βλέπατε τι υπογράφατε» δεν είπε η τρόικα στη Λούκα πριν μερικές εβδομάδες; Πώς τώρα δέχεται να ακούσει την Ελλάδα; Το αναθεωρημένο Μνημόνιο λέει ξεκάθαρα ότι οι επιχειρησιακές συμβάσεις υπερισχύουν σε κάθε περίπτωση ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση έχει δεχθεί και ακόμη χειρότερο σενάριο. Δηλαδή η μείωση στους μισθούς που θα αποφασιστεί να μην έχει πλαφόν, να μην είναι δηλαδή για όλους π.χ. 12%.

Σε μια επιχείρηση θα μπορεί δηλαδή ο εργοδότης να εκβιάζει με απολύσεις και να επιβάλει τους μισθούς που ο ίδιος θέλει. Θα επικρατήσει σε λίγο εργασιακή ζούγκλα όπου ο καθένας θα κάνει ότι θέλει και θα εκμεταλλεύεται τις συγκυρίες.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως λένε παράγοντες της αγοράς, ότι οι επιχειρησιακές συμβάσεις έχουν ήδη αρχίσει να εφαρμόζονται, προτού ψηφιστεί ο νόμος. Οι πληροφορίες μας λένε ότι δόθηκαν τις προηγούμενες ημέρες δουλειές με 540 ευρώ σε εμπορικό κέντρο που άνοιξε πρόσφατα. Μάλιστα η προσέλευση ενδιαφερομένων ήταν τέτοια που η επιχείρηση βρέθηκε σε δίλημμα ποιους θα προσλάβει. Και 500 να τους έλεγε τέτοια ήταν η απελπισία που θα έτρεχαν.

Καλώς ήλθαμε στο Μεσαίωνα…


antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.