ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Το Ευρωκοινοβούλιο, από την ‘πίσω πόρτα’, επιβάλει τον γάμο των ομοφυλόφιλων


Την ίδια ώρα που το δημογραφικό πρόβλημα «καίει» την Ευρώπη, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ανήγγειλε ταυτόχρονα με την πρόθεσή του για την «ενίσχυση της οικογένειας», την επιβολή του «γκέι γάμου» ή Συμφώνου Συμβίωσης για ομοφυλόφιλους σε κάθε κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης....
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο χθες ψήφισε υπέρ μιας έκθεσης που έχει ως στόχο να υποχρεώσει τα 27 κράτη μέλη τόσο να αναγνωρίζουν νομικά όσο και να προστατεύουν τα «πιστοποιητικά οικογενειακής καταστάσεως» άλλου κράτους - μέλους της ΕΕ, που έχει αναγνωρίσει «γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλων», «Σύμφωνο Συμβίωσης» ή παρόμοιες ρυθμίσεις.

Η ομάδα που υπερασπίζεται την οικογένεια ‘European Dignity Watch’ (EDW) λέει ότι η έκθεση «προσπαθεί να θεσπίσει σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση την αναγνώριση του ‘γάμου’ μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, από ‘την πίσω πόρτα’ και να υπερβεί τη Αρχή της επικουρικότητας ».

Σύμφωνα με την ‘Dignity Watch’, η παράγραφος 40 της έκθεσης "θα μπορούσε να σημαίνει ότι τα κράτη μέλη θα εξαναγκαστούν να αναγνωρίσουν τις αστικές ενώσεις των ομοφυλόφιλων ως ίσες προς τον γάμο, ακόμη και αν η αναγνώριση δεν υπάρχει στο νομικό σύστημα της κάθε χώρας."

Οι συνέπειες, λέει η ομάδα, "θα ήταν ένας ανεξέλεγκτος ‘γάμο-τουρισμός’ σε χώρες που αναγνωρίζουν τον ‘γάμο’ των ομοφυλόφιλων» όπως το Βέλγιο, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Σουηδία, ή ακόμα και τους ‘πολυγαμικούς γάμους’... όπως γίνεται στην Ολλανδία.

Ένα από νομικά θέματα που περισσότερο χρησιμοποιούν ως σφήνα τα ομοφυλοφιλικά λόμπυ της ΕΕ είναι το θέμα της «διασυνοριακής εναρμόνισης», μια έννοια που λέει ότι τα κράτη μέλη πρέπει να αναγνωρίσουν τους νόμους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αφορούν την οικογενειακή κατάσταση των πολιτών, όλων των 27 κρατών μελών Αυτό, σε συνδυασμό με τη νομική ελευθερία όλων των πολιτών της ΕΕ να ζουν σε οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ επιλέξουν, αποτελεί τη βάση των επιχειρημάτων Ομοφυλοφιλικών οργανώσεων με επιρροή, όπως η Διεθνής Ένωση Λεσβιών και Ομοφυλοφίλων (ILGA).

Η EDW λέει, "Εάν η έκθεση περάσει όπως έχει συνταχθεί, θα παραβιάσει σοβαρά την αρχή της επικουρικότητας, που αποτελεί βασική ιδρυτική αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπάρχει προφανής κίνδυνος να υπονομευθεί η κυριαρχία των κρατών μελών στο οικογενειακό δίκαιο και ειδικότερα με τον ορισμό του γάμου στη δική τους χώρα, αλλάζοντας τον ορισμό του γάμου που ανήκει στο οικογενειακό δίκαιο - το οποίο αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα των κρατών μελών – σε ορισμό του δικονομικού δικαίου. "

Το άρθρο 40 αναφέρει το δικαίωμα των πολιτών για την «ελεύθερη διακίνηση» στην ΕΕ και «υποστηρίζει σθεναρά τα σχέδια για να καταστεί δυνατή η αμοιβαία αναγνώριση των επιπτώσεων των πιστοποιητικών οικογενειακής καταστάσεως». Απευθύνει έκκληση για «περαιτέρω προσπάθειες για τη μείωση των εμποδίων για τους πολίτες που ασκούν τα δικαιώματά τους στην ελεύθερη κυκλοφορία, ιδίως όσον αφορά την πρόσβαση στις κοινωνικές παροχές που δικαιούνται και το δικαίωμά τους να ψηφίσουν στις δημοτικές και κοινοτικές εκλογές. "


Εκπρόσωποι συμφερόντων ομοφυλοφιλικών ομάδων έχουν υιοθετήσει με επιτυχία σε όλο τον κόσμο, την τακτική της τεχνητής προσαρμογής των δικαστηρίων για τη δημιουργία «γάμου ομοφυλοφίλων» ή Αστικής Συμβίωσης. Σε αρκετές περιπτώσεις, ομοφυλόφιλοι ακτιβιστές έχουν "παντρευτεί" σε μία χώρα μόνο με το σκοπό να αναγκάσουν τα δικαστήρια, και αργότερα τα νομοθετικά σώματα, μιας άλλης χώρας να αναγνωρίσει την «Ένωσή» τους.

Η ILGA συνιστά την μέθοδο αυτή στα μέλη της, λέγοντας ότι η έκθεση μπορεί να "χρησιμοποιηθεί για τους σκοπούς του λόμπυ" για να "ασκηθεί πίεση στις κυβερνήσεις να απαιτούν ότι οι ‘γάμοι’ σε μία χώρα να είναι αναγνωρισμένοι σε όλη την ΕΕ".

Την ίδια ώρα που επιχειρείται να επιβληθεί σε επίπεδο Ένωσης η διάλυση του φυσικού, παραγωγικού γάμου, η ΕΕ έχει αρχίσει να αναγνωρίζει την απειλή της επικείμενης δημογραφικής κατάρρευσης, εξαιτίας των χαμηλών ποσοστών γεννητικότητας.

Στις 11 Νοεμβρίου, το Ευρωκοινοβούλιο ψήφισε για να στηρίξει μια έκθεση του Γερμανού ευρωβουλευτή Thomas Mann με τίτλο «Δημογραφικές προκλήσεις και αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών».

Η έκθεση τονίζει τη σημασία της φυσικής οικογένειας και τον ρόλο των γονέων για την οικονομική ευημερία της κοινωνίας στην εποχή της δημογραφικής αλλαγής.


Η έκθεση, επίσης, απευθύνει έκκληση για μια «αλλαγή νοοτροπίας» απέναντι στους ηλικιωμένους ανθρώπους, οι οποίοι, λέει, δεν πρέπει να θεωρηθούν ως επιβάρυνση πάνω στην κοινωνία, αλλά η σταθερότητα ενός περιουσιακού στοιχείου. Απηύθυνε έκκληση για την αναγνώριση των εκκλησιών και των μη κερδοσκοπικών οργανώσεων που συμβάλλουν στην «κοινωνική ανάπτυξη της κοινωνίας».

Στάθηκε σε αρκετούς λόγους που δημιούργησαν τον ευρωπαϊκό "δημογραφικό χειμώνα" συμπεριλαμβανομένης και της καθυστέρησης των ενήλικων στη δημιουργία οικογένειας υπό το πρίσμα μιας «ολοένα και πιο επισφαλούς αγοράς εργασίας».

Η έκθεση προβλέπει μια δημογραφική στροφή στην οποία θα υπάρξει αύξηση από 4 έως 11 τοις εκατό σε ηλικιωμένους και μείωση από 100 σε 66 εκατομμύρια έως το 2050 των νέων ηλικίας κάτω των 15 ετών.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.