ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Με SMS διέγραψε Λιμενικό και 7000 ένστολους ο ΥΠΡΟΠΟ !


Στα… κεραμίδια συνεχίζει να βρίσκεται η ηγεσία του Λιμενικού με τις διαρκείς πιέσεις που ασκούνται για διάλυση του Σώματος και «αντικατάστασής» του με την ίδρυση Ελληνικής Ακτοφυλακής. Μετά την παραίτηση που υπέβαλλε ο αρχηγός ΛΣ, Αντιναύαρχος Αθ.Μπούσιος πληροφορίες αναφέρουν ότι προετοιμάζεται και παραίτηση υπαρχηγού!

Στο μεταξύ χθες κατ’ εντολή συνεργάτη του ΥΠΡΟΠΟ- υπέρμαχου της ίδρυσης Ακτοφυλακής- εστάλη από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας στο οποίο υπάγεται το ΛΣ, ένα sms στα κινητά των ναυτιλιακών με το οποίο εμμέσως πλην σαφώς ανακοίνωνε την διάλυση του Λιμενικού.

«Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ.Γ.Πεταλωτή, ο Πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή στον Υπ.Προστασίας του Πολίτη Χρ.Παπουτσή να πάρει νομοθετική πρωτοβουλία για τη σύσταση Αρχηγείου Ελληνικής Ακτοφυλακής».

Ωστόσο τα ερωτήματα που προκάλεσε η αποστολή του sms ήταν πολλαπλά. Ένα εξ αυτών είναι, γιατί γίνεται χρήση δήλωσης του κυβερνητικού εκπροσώπου και δεν ανακοινώνεται απλά η κυβερνητική εντολή. Εκτός βέβαια εάν τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως παρουσιάζονται.

Επιπροσθέτως εάν η απόφαση αυτή είναι ώριμη και δεδομένου ότι αφορά ένα ολόκληρο Σώμα Ασφαλείας και αν μη τι άλλο 7000 ένστολους, πως είναι δυνατόν να ανακοινώνεται με ένα sms! Μια τέτοια κίνηση δείχνει σαφώς έλλειψη σοβαρότητας των αρμοδίων υπουργών.

Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι η μάχη περί ίδρυσης Αρχηγείου Ακτοφυλακής και όχι ΛΣ δεν έχει ακόμη τελειώσει…Γι αυτό και πολλοί χαρακτηρίζουν τη χθεσινή κίνηση του Χ.Παπουτσή ως μια ακόμη προσπάθεια να προλάβει καταστάσεις και να δημιουργήσει εντυπώσεις. Επί του παρόντος πάντως πέτυχε να «αδειάσει» τον ΥΘΥΝΑΛ Γιάννη Διαμαντίδη που συνεχίζει να είναι πολιτικός προϊστάμενος του ΛΣ και άρα έχει λόγο στις εξελίξεις.


ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΡΙΦΤΗ -A.T.







Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.