ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Πως κάνεις μια πόλη μαγνήτη για τις επιχειρήσεις



Τώρα που πλησιάζουν οι δημοτικές εκλογές όλοι μάς τάζουν να κάνουν τις πόλεις μας καλύτερες. Για να γίνει αυτό όμως χρειάζονται χρήματα που μόνο πλούσιοι κάτοικοι και καινοτόμες επιχειρήσεις μπορούν να φέρουν (μέσα από τα δημοτικά τέλη και με άλλους τρόπους).


Έτσι, ο δήμαρχος του Ώστιν στο Τέξας σκέφθηκε πως για να έρθουν πλούσιοι άνθρωποι να κατοικήσουν στην πόλη του και να φέρουν και τις επιχειρήσεις τους μαζί, πρέπει η πόλη να γίνει ενδιαφέρουσα. Να αποκτήσει ζωή και να μην θεωρείται απλώς μια επαρχιακή μητρόπολη στη μέση της ερήμου.

Επιδότησε λοιπόν τον πολιτισμό. Όποιος καλλιτέχνης εργάζεται στο Ώστιν έχει όλες τις ασφαλιστικές του εισφορές καλυμμένες από το δήμο. Αφού λοιπόν είναι πιο φθηνό να προσλάβεις καλλιτέχνες πολλαπλασιάστηκαν τα μαγαζιά με ζωντανή μουσική, τα θέατρα και οι άλλοι χώροι με πολιτιστικές δραστηριότητες.

Και οι καλλιτέχνες έφεραν μαζί τους μια διαφορετική πιο χαλαρή κουλτούρα και τελικά το αποπαίδι της ερήμου άρχισε να έχει ζωή.

Τόση ζωή μάλιστα που ακόμη και εκατομμυριούχοι όπως ο Michael Dell που μπορούν να ζήσουν σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου προτίμησαν να χτίσουν εκεί το σπίτι τους.

Υπάρχει μόνο ένα πρόβλημα σε αυτή τη μέθοδο μεταμόρφωσης. Πήρε πάνω από μια δεκαετία για να υλοποιηθεί. Γνωρίζεται πολλούς πολιτικούς στη χώρα μας με τόσο μακρόπνοο όραμα;

Και πόσοι έχουν την ωριμότητα να υιοθετήσουν μια καλή ιδέα του προκατόχου τους και να την συνεχίσουν μέχρι την ολοκλήρωσή της; Αστεία πράγματα.







Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.