ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

«Από “τα λεφτά υπάρχουν” στα δεσμά του μνημονίου»


 Για παραπλάνηση του ελληνικού λαού κατηγορεί η Ν.Δ. τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Μέσα από ένα κείμενο 33 σελίδων με τίτλο: «Από “τα λεφτά υπάρχουν”, στα δεσμά του μνημονίου», η Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος, επιτίθεται σφοδρά στο κυβερνών κόμμα και στον πρωθυπουργό για την ανεύθυνη στάση που ακολούθησε στον τομέα της οικονομίας, ενώ για τον απολογισμό των 12 μηνών διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, θα μιλήσει σήμερα το μεσημέρι στη Ρηγίλλης ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς.


«Η συνολική αποτίμηση για τη χώρα», αναφέρεται στο κείμενο της Γραμματείας, «είναι, χωρίς υπερβολή, θλιβερή. Πριν από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου ο κ. Παπανδρέου προσπάθησε με κάθε τρόπο να έλθει στην εξουσία. Κατηγορούσε την κυβέρνηση της Ν.Δ. για κάθε μεταρρύθμιση που προωθούσε. Έταζε στους πάντες τα πάντα. Δεν δίσταζε, ακόμη κι όταν η κρίση κτυπούσε την πόρτα της ελληνικής οικονομίας με τρόπο απειλητικό, να βεβαιώνει ότι “λεφτά υπάρχουν”. Και, άρα, να τα μοιράσει».

Επίσης, μεταξύ άλλων, παρατίθενται προηγούμενες δηλώσεις του κ. Παπανδρέου και στελεχών του ΠΑΣΟΚ, από τις οποίες διαφαινόταν η κατάληξη της χώρας στο ΔΝΤ. Παράλληλα, παρουσιάζονται στοιχεία και πίνακες με δείκτες πραγματικής οικονομίας, «που αποτελούν αδιάψευστους μάρτυρες της παταγώδους αποτυχίας της κυβερνητικής πολιτικής». Το συμπέρασμα που εξάγονται από τη μελέτη των στοιχείων, υπογραμμίζεται στο κείμενο, «είναι ίδιο με τον ισχυρισμό του ΠΑΣΟΚ: “Σε έναν χρόνο έγιναν τόσα όσα δεν έγιναν σε δεκαετίες”. Και πράγματι. Η Ελλάδα με την πολιτική που ακολουθείται γυρίζει, δυστυχώς, δεκαετίες πίσω».

Η Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ. υπενθυμίζει πως ο Αντώνης Σαμαράς έχει παρουσιάσει «ένα συγκεκριμένο σχέδιο εξόδου από την κρίση, ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει το σωστό μίγμα πολιτικής και που μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη του τόπου».
Με σχετική δήλωσή του, ο γραμματέας Μάξιμος Χαρακόπουλος ανέφερε: «Έναν χρόνο μετά τις εκλογές οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι το ΠΑΣΟΚ τού κ. Παπανδρέου συνειδητά τους παραπλάνησε. Οι άνθρωποι που από τα προεκλογικά μπαλκόνια έλεγαν “λεφτά υπάρχουν” και έταζαν στους πάντες τα πάντα, τελικά έσυραν τη χώρα στα δεσμά του Mνημονίου και την τριμερή επιτήρηση».

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ-Α.Τ.





 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.