Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010
ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Το εξής ανέκδοτο κυκλοφορεί μεταξύ των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου: Ο Θεός καλεί τρεις εμβληματικές προσωπικότητας της παγκόσμιας πολιτικής, τον Μπαράκ Ομπάμα, ως πρόεδρο της μοναδικής (όχι για πολύ...) υπερδύναμης, τον Φιντέλ Κάστρο ως τον τελευταίο κομμουνιστή ηγέτη και τον Γιώργο Παπανδρέου με την ιδιότητά του ως προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. «Τα έχετε κάνει θάλασσα» τους λέει, «και γι΄ αυτό θα καταστρέψω τον κόσμο σε έναν μήνα».
Οι τρεις ηγέτες επιστρέφουν στις χώρες τους για να μεταφέρουν τα νέα στους λαούς τους. Ο Ομπάμα εμφανίζεται σε εθνικό δίκτυο και ανακοινώνει: «Εχω ένα καλό νέο και ένα κακό νέο. Το καλό νέο είναι ότι υπάρχει Θεός,τον είδα με τα μάτια μου,συνομίλησα μαζί του.
Το κακό νέο είναι ότι θα καταστρέψει τον κόσμο σε έναν μήνα».
Την ίδια ώρα ο λαός της Κούβας βλέπει στους τηλεοπτικούς δέκτες τον Φιντέλ. «Σύντροφοι,κάναμε ένα μεγάλο λάθος, τελικά υπάρχει Θεός, αλλά δεν θα προλάβετε να μας τιμωρήσετε για το λάθος μας γιατί ο Θεός θα καταστρέψει τον κόσμο σε έναν μήνα».
Στην Ελλάδα ο Γιώργος συγκαλεί άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο που μεταδίδεται σε ζωντανή σύνδεση από την ιστοσελίδα της κυβέρνησης. «Εχω δύο καλά νέα» λέει ενθουσιασμένος στους υπουργούς. «Το πρώτο είναι ότι υπάρχει Θεός, τον συνάντησα και συνομίλησα μαζί του. Το δεύτερο είναι ότι από εδώ και πέρα τα αναλαμβάνει όλα αυτός, εμείς δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτε».
www.tovima.gr
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Επικίνδυνη χωματερή πετρελαϊκών αποβλήτων ο Αστακός
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ πράσινη ανάπτυξη του κ. Παπανδρέου και τα μεγάλα λόγια ενταφιάζονται στη χωματερή των αραβικών πετρελαϊκών αποβλήτων του Αστακού.
Ήδη δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ που χωροθετεί την μονάδα χωρίς να έχει κατατεθεί καμία από τις επτά μελέτες που απαιτούνται, ούτε καν η μελέτη επικινδυνότητας που υποτίθεται πως ανέθεσε η κ. Μπιρμπίλη στη ΔΕΠΑ.
Μέχρι σήμερα λόγω της μεγάλης επικινδυνότητας πουθενά στο κόσμο δεν λειτουργεί μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με βάση το LPG.Το LPG είναι γνωστό από δύο μεγάλα ατυχήματα. Το 1984 σε δεξαμενές LPG στο Σαν Χουάν του Μεξικού, το οποίο προκάλεσε το θάνατο σε περισσότερους από 500 ανθρώπους και τον τραυματισμό περίπου 6.000. Ένα ακόμη ατύχημα συνέβη στην Τοσκάνη το 2009 όταν εξερράγη βαγόνι που μετέφερε LPG. Στο δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους 15 άνθρωποι.
Το γεγονός ότι οι ευρωπαϊκές χώρες αποφεύγουν τις μεγάλες εγκαταστάσεις LPG, εμμέσως συνάγεται και από την πρόθεση των επενδυτών να εξάγουν την ηλεκτρική ενέργεια στην Ιταλία και παρ’ όλα αυτά επιλέγουν ως τοποθεσία εγκατάστασης την Ελλάδα. Το ερώτημα εύλογο, γιατί η εγκατάσταση δεν γίνεται στην Ιταλία ; η απάντηση απλή: ουδέποτε η Ιταλία θα δεχόταν την εγκατάσταση μονάδας τόσο μεγάλης επικινδυνότητας στο έδαφος της.
Σημειώνεται ότι πάγια τακτική της γειτονικής χώρας είναι να εγκαθιστά ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες μεγάλης όχλησης ή επικινδυνότητας σε γειτονικές χώρες, όπως συμβαίνει με τα ανθρακικά εργοστάσια σε Αλβανία και Μαυροβούνιο που θα αναπτύξουν ιταλικές εταιρείες.Ενώ εμείς?