ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Παράνομη η χρήση θεραπευτικών φυτών με απόφαση της Ε.Ε.!!!! Απίστευτο θράσος απο τις φαρμακοβιομηχανίες.



Μια νέα επίθεση των  κερδοσκοπικών φαρμακοβιομηχανιών κατά της υγείας.



Η οδηγία T.H.M.P.D. της Ε.Ε. (Traditional Herbal Medical Product Directive), της οποίας οι κανονισμοί τίθενται σε ισχύ από τον Απρίλιο του 2011, θα σημάνει το τέλος για πολλά συμπληρώματα διατροφής καθώς και για τα θεραπευτικά βότανα.  
Η οδηγία αυτή της ΕΕ, θα αποτελέσει πλήγμα και για τις θεραπείες της εναλλακτικής ιατρικής οι οποίες βασίζονται κυρίως στη χρήση αυτού του είδους θεραπευτικών μέσων, τα οποία έχουν εξάλλου πανάρχαια παράδοση στην αποκατάσταση και διατήρηση της υγείας.
Τα φάρμακα από τη φύση ήταν ανέκαθεν ένα αγκάθι για τις  φαρμακοβιομηχανίες.
Είναι τοις πάσι γνωστό εντούτοις πως τα θεραπευτικά φυτά χαρίζουν υγεία. Όταν γίνεται σωστή χρήση δεν έχουν καμία ή μόνο ελαφρές, ακίνδυνες παρενέργειες, και κάθε άτομο μπορεί να τις χρησιμοποιήσει ελεύθερα, μιας και δεν υπόκεινται σε κανόνες …copyright.
Το «πρόβλημα» βρίσκεται μόνο στο ότι δεν μπορούν να γίνουν «κερδοφόρα προϊόντα» για τις φαρμακοβιομηχανίες και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θέλουν να εμποδίσουν την χρησιμοποίησή τους. Ήταν θέμα χρόνου το να δρομολογηθεί η απαγόρευσή τους και να τιμωρείται μάλιστα η ιατρική τους χρήση.
Το απολυταρχικό καθεστώς της διεθνούς κερδοσκοπίας σε όλο του το «μεγαλείο»!
Αυτή είναι η Νέα Ηθική της Νέας Τάξης Πραγμάτων:
«Υπεράνω όλων …ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ»!



Πηγή






Share

1 σχόλιο:

  1. Επισπεύδονται με προεδρικό διάταγμα τα έργα στον Αστακό
    Ενα έργο, που η κυβέρνηση χαρακτηρίζει ως «απάντηση στο φάντασμα της ύφεσης», αλλά που έχει δημιουργήσει έντονες αντιδράσεις από τοπικούς φορείς εξαιτίας του καυσίμου που θα χρησιμοποιηθεί (LPG). Στην επένδυση που αφορά στη δημιουργία μονάδας παραγωγής ρεύματος θα δοκιμαστεί το περίφημο fast tracking, σημείωνε υψηλά ιστάμενη κυβερνητική πηγή, καθώς η ελληνική πλευρά φαίνεται να βάζει σε δεύτερη μοίρα τις περιβαλλοντικές ανησυχίες προκειμένου να προσελκύσει ξένες επενδύσεις.
    Παράλληλα, όμως, όπως υποστηρίζει επιχειρηματίας του κλάδου, η αναφορά και μόνο στο σχετικό ΦΕΚ (β 2.1. Ατμόσφαιρα) για «αρσενικό, κάδμιο, υδράργυρο, νικέλιο και πολυκυκλικούς υδρογονάνθρακες» δεν αφήνει και πολλά περιθώρια παρερμηνείας του βαθμού... φιλικότητας προς το περιβάλλον της σχεδιαζόμενης επένδυσης ύψους τριών δισ. ευρώ.
    Το έργο, που αρχικά είχε παρουσιαστεί από τους αρμόδιους ως μονάδα επεξεργασίας LNG, φάνηκε πως θα αφορούσε κυρίως LPG.
    Το LPG είναι καύσιμο από το μείγμα προπανίου και βουτανίου με άλλα αέρια, με ιδιαίτερα υψηλή απόδοση, που όμως αποφεύγεται στην ηλεκτροπαραγωγή μεγάλης κλίμακας. Λόγω της υψηλότατης επικινδυνότητας σήμερα λειτουργούν μόλις τρεις μονάδες (μία στο Πακιστάν για 775 MW και δύο σε Yokkaishi 1.245 MW και Anegasaki 3600 MW στην Ιαπωνία).
    Η Ελλάδα προσφέρει χώρο για εγκατάσταση και παραγωγή ρεύματος, που θα πωλείται κυρίως στην Ιταλία, η οποία μετά το περυσινό δυστύχημα στην Τοσκάνη (εκτροχιασμός τρένου που μετέφερε LPG με 15 νεκρούς) έχει θεσπίσει αυστηρούς νόμους. Και στέλνει επενδύσεις ανάλογης επικινδυνότητας σε χώρες όπως το Μαυροβούνιο ή η Αλβανία.
    .enet

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.