ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Αρχίζουν τις διευκολύνσεις


Διευκολύνσεις και ειδικά προγράμματα για εξωδικαστικό συμβιβασμό έχουν ετοιμάσει οι τράπεζες για να αποτρέψουν τους πελάτες τους να προσφύγουν στο Ειρηνοδικείο....
 Το σχέδιο νόμου για την “Ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων” που θέτει σε εφαρμογή την έναρξη του εξωδικαστικού συμβιβασμού των νοικοκυριών με τις τράπεζες την 1η Σεπτεμβρίου ανοίγει τον κύκλο σκληρών διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών μέχρι και τις αρχές Ιανουαρίου 2011, όπου ξεκινά η υποβολή αίτησης στο Δικαστήριο για ρύθμιση των οφειλών.

Οι τράπεζες έχουν ήδη δημιουργήσει προγράμματα διευκολύνσεων για τους πελάτες τους προσαρμοσμένα στις δυνατότητές τους, προκειμένου να βρεθεί η λύση μακριά από τις δικαστικές αίθουσες. Τα ζητήματα που «καίνε» χιλιάδες δανειολήπτες που έχουν χτυπήσει «κόκκινο» στους λογαριασμούς τους είναι η αδυναμία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις από τις δόσεις που τρέχουν και τα υψηλά επιτόκια που τις συνοδεύουν.

Οι προτάσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων αφορούν σε προγράμματα που συνδυάζουν επιμήκυνση διάρκειας δανείου, περιόδου χάριτος και προσημείωσης ακινήτου. Οι λύσεις που προσφέρουν έχουν εξατομικευμένο χαρακτήρα, καθώς προσαρμόζονται στις δυνατότητες του κάθε δανειολήπτη, οδηγώντας σε μείωση της μηνιαίας δόσης του που φθάνει έως και 50%.

Την πρώτη ανακοίνωση που περιλαμβάνει τις παραπάνω διευκολύνσεις απέστειλε χθες η τράπεζα Eurobank. H τράπεζα δηλώνει καθ’ όλα έτοιμη να υλοποιήσει τον νόμο για τη «Ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων», σημειώνοντας παράλληλα ότι ήδη προσφέρει ειδικά προγράμματα διευκόλυνσης για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων πελατών της που αντιμετωπίζουν ουσιαστικά προβλήματα.


Κ. ΦΛΩΡΟΥ-Α.Τ.





Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.