ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Εμφύλιος πόλεμος απεργών - ελληνικής κοινωνίας



Εμφύλιος έχει ξεσπάσει στην ελληνική κοινωνία εξαιτίας της συνεχιζόμενης σύγκρουσης κυβέρνησης-απεργών! Οι πρόεδροι των σωματείων αποφάσισαν ομόφωνα στη χθεσινή γενική συνέλευση τη συνέχιση της απεργίας και απαντούν με αγωγές τις οποίες ετοιμάζουν να καταθέσουν τη Δευτέρα. Η κυβέρνηση αντιδρώντας στην επιμονή των απεργών απέστειλε ξεκάθαρο μήνυμα πως είναι αποφασισμένη να σκληρύνει τη στάση της και ο πρωθυπουργός ζήτησε να εφαρμοστεί άμεσα η πολιτική κινητοποίηση των οδηγών και η επίταξη των οχημάτων τους, αφού το μέτρο της επιστράτευσης μέχρι στιγμής απέτυχε παταγωδώς καθώς οι περισσότεροι οδηγοί που έλαβαν τα φύλλα πορείας δεν συμμορφώθηκαν και δεν πήγαν στην δουλεία τους.


Στη γενική συνέλευση των σωματείων των οδηγών που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο ΠΕΡΟΚΕ, ψήφισαν 96 πρόεδροι και αγνοώντας επιδεικτικά την απόφαση της κυβέρνησης για την πολιτική τους επιστράτευση, αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία. “Θα δώσουμε ό,τι έχουμε για να προστατεύσουμε την περιουσία μας!” δήλωσε αμέσως μετά τη γενική συνέλευση ο Γιώργος Τζωρτζάτος -εκπρόσωπος ιδιοκτητών βυτιοφόρων- και πρόσθεσε:

“Δεν ήρθαμε να κάνουμε μνημόσυνο στις άδειές μας. Ήρθαμε για να πανηγυρίσουμε όπως οι συνάδελφοι στο παρελθόν και οι πρόγονοί μας... Θέλω να πιστέψετε ότι όλος αυτός ο κόσμος που βλέπετε γύρω σας, που αποτελείται από οικογενειάρχες ανθρώπους, δίνει ό,τι έχει και δεν έχει για να προστατεύσει το περιουσιακό του στοιχείο. Συνεχίζουμε την απεργία και προχωράμε”.

Η κοινή γνώμη παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις, αφού τα «σημάδια» της απεργίας έχουν γίνει εμφανή στην αγορά και στον τουρισμό. Χιλιάδες αδειούχοι του Αυγούστου αγωνιούν αν θα καταφέρουν να ταξιδέψουν στον προορισμό τους, ενώ οι αδειούχοι του Ιουλίου αλλά και ξένοι τουρίστες είναι εγκλωβισμένοι σε διάφορες περιοχές της χώρας μη μπορώντας να επιστρέψουν πίσω. Στα νησιά τα βενζινάδικα έχουν στερέψει, ενώ ελλείψεις παρατηρούνται και σε άλλα καταναλωτικά αγαθά.

Εδώ να σημειωθεί ότι στην προσπάθεια της κυβέρνησης να εξομαλυνθεί η κατάσταση αποφασίστηκε η άρση κατ’ εξαίρεση αυτό το Σαββατοκύριακο των μέτρων περιορισμού κυκλοφορίας των βυτιοφόρων φορτηγών οχημάτων Δημόσιας και Ιδιωτικής Χρήσης για τη μεταφορά υγρών καυσίμων.

Τέλος να σημειωθεί ότι σημειώθηκαν και επεισόδια στα διυλιστήρια Καλοχωρίου, στη Θεσσαλονίκη, όταν ένα βυτιοφόρο Δημόσιας Χρήσης με χαρτιά επίταξης, πήγε να φορτώσει καύσιμα. Οι συγκεντρωμένοι απεργοί προσπάθησαν να εμποδίσουν τον οδηγό του βυτιοφόρου. Κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του και τότε ανέλαβαν δράση τα ΜΑΤ, που βρίσκονταν στο σημείο. Από τη σύγκρουση αστυνομικών και απεργών τραυματίστηκαν ελαφρά δύο από τους απεργούς και ένας άνδρας των ΜΑΤ.


ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟ

Τεράστια προβλήματα στον ανεφοδιασμό τους με βασικά καταναλωτικά αγαθά, όπως φρέσκα φρούτα και λαχανικά, λόγω της πολυήμερης απεργίας των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων, εντοπίζονται ήδη σε όλα σχεδόν τα νησιά της χώρας, ενώ η κατάσταση αναμένεται να χειροτερέψει ακόμα περισσότερο, μετά τη χθεσινή απόφαση των μεταφορέων για συνέχιση των κινητοποιήσεων τους. Την ίδια στιγμή στα περισσότερα νησιά τα πρατήρια υγρών καυσίμων έχουν «στερέψει» εδώ και τουλάχιστον τρεις ημέρες, με αποτέλεσμα οι τουρίστες να αδυνατούν να μετακινηθούν και πολλοί από αυτούς να τα εγκαταλείπουν, βάζοντας πρόωρο τέλος στις διακοπές τους.

Στην «καρδιά» της τουριστικής περιόδου, ξενοδόχοι και οι ιδιοκτήτες τουριστικών επιχειρήσεων βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα πρωτόγνωρο «κύμα» ακυρώσεων, λόγω της αδυναμίας των τουριστών να ανεφοδιαστούν με καύσιμα, ώστε να μεταβούν στους προορισμούς τους. Όλοι τους κάνουν λόγο για την ασφυκτική οικονομική κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει, και καλούν την κυβέρνηση για την εξεύρεση άμεσης λύσης.

Ενδεικτικά στην Κρήτη, η πληρότητα των ξενοδοχειακών μονάδων αυτή τη στιγμή ανέρχεται μόλις στο 60-65% -γεγονός πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της εποχής- ενώ σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ξενοδόχων, έκανε λόγο για πάγωμα 100.000 κρατήσεων την ημέρα, στο νησί! Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στη Κέρκυρα, με το ποσοστό πτώσεως των κρατήσεων στα ενοικιαζόμενα δωμάτια, σύμφωνα με τοπικούς τουριστικούς φορείς, να αγγίζει το 90%!

Στη Χαλκιδική, παράγοντες του τουρισμού μιλούν για ποσοστό ακυρώσεων της τάξης του 40%, ενώ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του νομού, σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ», μίλησε για οικονομικό αδιέξοδο των επιχειρηματιών τουρισμού της Χαλκιδικής, κατακρίνοντας παράλληλα την «αδιαλλαξία της Κυβέρνησης και μιας μικρής ομάδας Ελλήνων», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Στην Πελοπόννησο, σύμφωνα με στοιχεία, που έδωσε o πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδας, Γιάννης Ευαγγέλου, η πτώση του τουρισμού φτάνει το 20-25%.

Τέλος, όσον αφορά στα προϊόντα των λαϊκών αγορών ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών, Παντελής Μόσχος, σε δηλώσεις τους υποστήριξε ότι μπορεί τα προβλήματα προς το παρόν να είναι λίγα, καθώς τα οπωροκηπευτικά μεταφέρονται με τα φορτηγά των ίδιων των παραγωγών, ωστόσο το υψηλότερο μεταφορικό κόστος που συνεπάγεται κάτι τέτοιο , μπορεί να οδηγήσει στη μετακύλιση του στην τιμή αγορά του προϊόντος από τον καταναλωτή.


ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΑΔΕΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Εγκλωβισμένοι στα αστικά κέντρα χιλιάδες αδειούχοι του Αυγούστου! Η πρώτη μεγάλη έξοδος των αδειούχων πραγματοποιήθηκε χθες με πολύ λιγότερους Αθηναίους σε σχέση με άλλες χρονιές να εγκαταλείπουν το κλεινόν άστυ. Ωστόσο, η εικόνα που έχουμε συνηθίσει από προηγούμενες χρονιές, με τα αυτοκίνητα να σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων στους σταθμούς διοδίων του εθνικού οδικού δικτύου, δεν φαίνεται να επαναλαμβάνεται,προς το παρόν τουλάχιστον, καθώς οι αδειούχοι επέλεξαν άλλα μεταφορικά μέσα για να ταξιδέψουν. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι η συνέχεια της απεργίας των οδηγών φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης, που έχει γονατίσει ολόκληρη τη χώρα.

Συγκεκριμένα, μέχρι αργά χθες το απόγευμα από τα διόδια των Αφιδνών πέρασαν 25.000 οχήματα, ενώ από της Ελευσίνας μόλις 22.000 οχήματα.

Από την άλλη, η πληρότητα των υπόλοιπων μεταφορικών μέσων άγγιξε, τη χθεσινή μέρα, ακόμη και το 100% και αναμένεται να κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα και τη σημερινή ημέρα. Συγκεκριμένα:

ΠΛΟΙΑ

Την τιμητική του είχε χθες το πρώτο λιμάνι της χώρας, από όπου και αναχώρησε ο μεγαλύτερος όγκος των αδειούχων του Αυγούστου. Ειδικότερα, από τον Πειραιά, πραγματοποιήθηκαν 34 δρομολόγια με πληρότητα πάνω από 80%. Επιπλέον, 18 δρομολόγια πραγματοποιήθηκαν από το λιμάνι της Ραφήνας και 10 από το Λαύριο.

Αεροπλάνα:

Οι προγραμματισμένες πτήσεις για χθες, σύμφωνα με στοιχεία του εθνικού αερολιμένα Ελ. Βενιζέλος, ήταν 552, ενώ σήμερα πρόκειται να πραγματοποιηθούν 535 πτήσεις. Η πληρότητα χθες έφτασε στο 80% ενώ στα ίδια επίπεδα αναμένεται να κυμανθεί και το υπόλοιπο Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με τις δυο μεγάλες αεροπορικές εταιρείες «Olympic Air» και «Aegean Airlines» ο μεγαλύτερος όγκος των ταξιδιωτών αναχώρησε για Σάμο, Κω, Σητεία, Θεσσαλονίκη, Μύκονο, Σαντορίνη, Χανιά και Κέρκυρα, όπου η πληρότητα των πτήσεων έφτασε το 100%.

Πολλοί ήταν και αυτοί που ήρθαν στη χώρας μας από το εξωτερικό, αφού υπήρξε μεγάλη κινητικότητα από πόλεις της Ιταλίας.

ΚΤΕΛ:

Με έκτακτα δρομολόγια προσπάθησαν να αντεπεξέλθουν στον μεγάλο αριθμό των εκδρομέων οι υπεύθυνοι στα ΚΤΕΛ Κηφισού. Σε δήλωσή του στον «Α.Τ.» ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ, κ. Φούκας Χαρίλαος ανέφερε ότι «στα 280 προγραμματισμένα δρομολόγια για τη Παρασκευή θα προσθέσουμε ακόμη 130 με 140 έκτακτα εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης». Αυξημένη αναμένεται η κίνηση και για σήμερα, κυρίως μέχρι το μεσημέρι.

ΟΣΕ:

Πολλοί ήταν εκείνοι που επέλεξαν φέτος να προσεγγίσουν τον τόπο των διακοπών τους με τραίνο. Σύμφωνα με τον ΟΣΕ, η πληρότητα στα δρομολόγια της σιδηροδρομικής γραμμής Αθήνα- Θεσσαλονίκη άγγιξε χθες το 92% στην οικονομική και το 74% στην Α’ θέση. Στα ίδια ποσοστά υπολογίζεται η κίνηση και για σήμερα.


ΞΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ... ΚΑΥΣΙΜΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ

Από καύσιμα ξέμεινε και το… σχέδιο της πολιτικής επιστράτευσης της κυβέρνησης με το αλαλούμ να συνεχίζεται μέχρι και την ώρα που οι απεργοί αποφάσιζαν να συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους. Ενώ, λοιπόν, θα περίμενε κανείς όλα να ήταν έτοιμα στις 6 το πρωί της Πέμπτης, μέχρι και χθες οι εντολές προς τις Νομαρχίες ανακαλούνταν η μια μετά την άλλη. Τη βόμβα… μεγατόνων έριξε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος δήλωσε στον «Α.Τ.» ότι «το αρμόδιο υπουργείο απέστειλε χθες δεύτερη διαταγή μέσω της οποίας καλούσε τις Νομαρχίες να συγκεντρώσουν τα οχήματα σε ανοιχτό χώρο και να τα επανδρώσουν με εθελοντές οδηγούς!». Όπως συμπλήρωσε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης μόλις κατάλαβαν την κυβερνητική γκάφα ανακάλεσαν την απόφαση, δύο ώρες μετά και τους ενημέρωσαν να μην την λάβουν υπ όψιν τους. Σύμφωνα με τον Π. Ψωμιάδη «η επίταξη δεν είναι λύση και δείχνει την αδυναμία της κυβέρνησης. Η όλη διαδικασία θα έπρεπε να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο και όχι μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού».

Εν τω μεταξύ στο σύνολο των Νομαρχιών η εφαρμογή της πολιτικής επιστράτευσης, πορευόταν με ρυθμούς… χελώνας, καθώς ήταν ελάχιστες αυτές που ήταν έτοιμες να αποστείλουν τις λίστες με τα ονόματα των οδηγών στις Αστυνομικές Διευθύνσεις και εκείνες με τη σειρά τους στα Αστυνομικά Τμήματα ώστε να παραδοθούν στους κατόχους τους.

Όπως δήλωσαν στον «Α.Τ.» αρκετοί νομάρχες, η απόφαση για την επίταξη έφτανε στις Νομαρχίες μετά τις 11 το πρωί της Πέμπτης και τα στοιχεία από το υπουργείο Μεταφορών το μεσημέρι -ενώ είχε ανακοινωθεί από την κυβέρνηση το βράδυ της Τετάρτης- με αποτέλεσμα να αργοπορήσει η διαδικασία που εντάσσεται στην αρμοδιότητα των Νομαρχιών, δηλαδή η απόδοση των φύλλων πορείας στην Αστυνομία. Έτσι, σε ελάχιστες Νομαρχίες η διαδικασία είχε ολοκληρωθεί μέχρι χθες το μεσημέρι, ενώ σε άλλες αργά το βράδυ.

ΑΘΗΝΑ

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον νομάρχη Αθηνών, Γ. Σγουρό, μετά από έναν «αγώνα δρόμου» όπως χαρακτήρισε την προσπάθεια των εργαζόμενων της Νομαρχίας, κατάφεραν να εκδώσουν το σύνολο των περίπου 9.500 «φύλλων πορείας» έως το απόγευμα. Το ίδιο και στη Νομαρχία Πειραιά, όπου μέχρι το μεσημέρι είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία για το σύνολο των 6.624 οχημάτων με έδρα τον Πειραιά, ενώ όπως μας είπε ο νομάρχης, Γ. Μίχας, σήμερα θα επιδοθούν τα φύλλα επίταξης και για τα μικρότερα φορτηγά, κάτω των 8 τόνων, τα οποία είναι περίπου 2.000.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μεγάλη αναμένεται η καθυστέρηση στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης, καθώς μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης ήταν λανθασμένα τα στοιχεία που είχαν και εν συνέχεια η διαδικασία κινήθηκε με αργούς ρυθμούς λόγω έλλειψης προσωπικού. Όπως ανακοίνωσε ο Π. Ψωμιάδης μόνο χθες το μεσημέρι δόθηκαν 380 φύλλα επίταξης, από τα περίπου 4.500, ενώ η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Διαφορετική η κατάσταση στο νομό Ηρακλείου, όπου μέχρι χθες το μεσημέρι είχε επιδοθεί το σύνολο των 800 φύλλων επίταξης, ωστόσο, όπως μας επεσήμανε η νομάρχης Ευ. Σχοιναράκη-Ηλιάκη, τα περισσότερα είχαν θυροκολληθεί από την Αστυνομία, καθώς δεν βρέθηκαν οι ιδιοκτήτες.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Λαμπρό παράδειγμα πάντως αποτέλεσαν οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων στις Κυκλάδες, αφού όπως είπε στον «Α.Τ.» ο νομάρχης, Δ. Μπάιλας, πήγαιναν οι ίδιοι στην Αστυνομία για να παραλάβουν τα φύλλα πορείας τους.

ΑΧΑΪΑ

Στην Αχαΐα είχαν επιδοθεί μέχρι χθες το μεσημέρι 700 φύλλα επίταξης, εκ των συνολικά 2.500 αλλά ο νομάρχης, Δ. Κατσικόπουλος εμφανίστηκε αισιόδοξος πως μέχρι το βράδυ θα ολοκληρωνόταν η διαδικασία. Σε 60 εκ των συνολικά 90 οχημάτων είχαν επιδοθεί μέχρι αργά το μεσημέρι τα «φύλλα πορείας»

στα Δωδεκάνησα, όπως μας ενημέρωσε ο νομάρχης, Γ. Μαχαιρίδης, νομός που αποτελεί μια από τις περιπτώσεις όπου η απόφαση έφτασε σχετικά νωρίς, στις 8.30 το πρωί.


ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

Μετά την άρνηση των ιδιοκτητών Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης να συμμορφωθούν στις αποφάσεις, η κυβέρνηση ανακοίνωσε τα ακόλουθα μέτρα:

1.- Τα βυτιοφόρα Ιδιωτικής Χρήσης εντάσσονται στο σχέδιο κάλυψης των δημοσίων αναγκών σε συνεργασία με τις εταιρείες πετρελαιοειδών.

2.- Οι Ένοπλες Δυνάμεις με τα δικά τους μέσα διασφαλίζουν ήδη -σύμφωνα με το υπάρχον σχέδιο- την τροφοδοσία σε καύσιμα κρίσιμων τομέων (αεροδρόμια, μονάδες της ΔΕΗ, Νοσοκομεία, κ.ο.κ).

Αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού θα συμβάλλουν, εφ’ όσον χρειαστεί, στην κάλυψη των αναγκών των νησιών μεταφέροντας βυτιοφόρα.

3.- Τα στοιχεία όλων των παραβατών διαβιβάζονται στους αρμόδιους εισαγγελείς για την άσκηση ποινικής δίωξης.

4.- Οι προβλεπόμενες στη νομοθεσία διοικητικές κυρώσεις που φθάνουν μέχρι την αφαίρεση αδειών, θα εφαρμοσθούν αμέσως σε βάρος των παραβατών.


ΓΚΡΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΟΛΙΓΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Αιφνιδιάστηκε η κυβέρνηση από την απόφαση των σωματείων ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων να συνεχίσουν την απεργιακή κινητοποίησή τους, παρά το μέτρο της επιστράτευσης και της επίτασης των οχημάτων τους που ετέθη σε ισχύ από την Πέμπτη με απόφαση του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος εκδηλώνονται αντιδράσεις για τους χειρισμούς του Μαξίμου και του υπ. Υποδομών που έφτασαν στα άκρα την κατάσταση, εν μέσω της τουριστικής περιόδου, ενώ έντονη κριτική δέχθηκε η κυβέρνηση και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Αμέσως μετά την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των απεργών ενημερώθηκε τηλεφωνικά ο πρωθυπουργός, που από χθες βρίσκεται στην Κρήτη, από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γ. Πεταλωτή, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις εξελίξεις. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο κ. Παπανδρέου ζήτησε να "εφαρμοστεί μέχρι κεραίας η επίταξη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται".

Αμέσως συνεκλήθη Διυπουργική Σύσκεψη, με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργών, ώστε να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς η επιστράτευση και η διαδικασία της επίταξης και να ληφθούν μέτρα ώστε να "ξεμπλοκάρει" η Αγορά. Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν προς αυτή την κατεύθυνση είναι να χρησιμοποιηθούν τα βυτιοφόρα του στρατού και να υπάρξει συνεννόηση με τις μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες για να κάνουν παραδόσεις τα δικά τους οχήματα, ενώ παράλληλα κυβερνητικοί παράγοντες επέμεναν πως θα αφαιρεθούν οι άδεις από όσους απεργούς δε συμμορφωθούν. Ο υπουργός Δημήτρης Ρέππας μετά τη σύσκεψη δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι: «Η μεταρρύθμιση είναι απαραίτητη για την ελληνική κοινωνία και θα προχωρήσει οπωσδήποτε. Από την πρώτη στιγμή επιδιώξαμε ουσιαστικό διάλογο με τους ιδιοκτήτες μεταφορείς. Διατυπώσαμε ουσιαστικές και θετικές προτάσεις. Εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο καλής πίστης. Μεταξύ των άλλων διατυπώσαμε προτάσεις, φορολογικές ρυθμίσεις με τις οποίες θα πετύχουμε την απόσβεση της αξίας των αδειών που κατέχουν οι ιδιοκτήτες. Διατυπώσαμε προτάσεις για αναπτυξιακά κίνητρα και επιδοτήσεις, ακόμα και την πρόταση να δοθεί μια ακόμη άδεια στους ιδιοκτήτες μεταφορείς. Συναντήσαμε όμως δυστυχώς την άρνηση και μόνο, με πολλά υβριστικά συνθήματα. Η πολιτεία δεν είναι ανοχύρωτη. Η κοινωνία δεν είναι απροστάτευτη. Η μεταρρύθμιση θα προχωρήσει και αυτοί που έχουν τεράστια ευθύνη απέναντι στην κοινωνία και το ελληνικό κράτος ας την αναλάβουν έστω και αυτή την στιγμή».

Στο μεταξύ, για άστοχους κυβερνητικούς χειρισμούς έκανε λόγο ο αρμόδιος τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας, Σ. Καλαφάτης, επισημαίνοντας πως "η συμβολή της κυβέρνησης στη δημιουργία ακραίων καταστάσεων, η επιλογή επίσης ακραίων λύσεων, δημιούργησαν το αδιέξοδο των τελευταίων ημερών. Με θύματα όλους τους Έλληνες πολίτες. Η ευθύνη είναι 100% της κυβέρνησης. Το τίμημα το πληρώνει 100% η Ελλάδα", ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Κ. Μαρκόπουλος κατηγόρησε την κυβερνητική πλευρά ότι: «Εσείς προκαλέσατε και αιφνιδιάσατε τους οδηγούς, και μάλιστα για ένα νομοσχέδιο που θα συζητηθεί σε ένα μήνα», καθώς και ότι κατέφυγε στην επιστράτευση λόγω αδυναμίας να κάνει διάλογο. Ο ίδιος, κάλεσε πάντως τους οδηγούς να μην προκαλούν την κοινωνία και να συνυπολογίσουν την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, δεσμευόμενος ότι η Ν.Δ. θα στηρίξει όποια από τα αιτήματά τους είναι δίκαια.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο Π. Λαφαζάνης δήλωσε πως: "Η κυβέρνηση, έστω και την ύστατη στιγμή, οφείλει να αποσύρει το απαράδεκτο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ή, τουλάχιστον, να δηλώσει ότι το "παγώνει", ανοίγοντας έναν ουσιαστικό διάλογο με τους ενδιαφερόμενους και την κοινωνία, προκειμένου να αναζητήσει τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις, αλλά και για να αποτρέψει την παράδοση των οδικών μεταφορών σε μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και σε καρτέλ".

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις ο Εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, κ. Κωστής Αϊβαλιώτης δήλωσε: "Ούτε η κυβέρνηση μπορεί να συμπεριφέρεται σαν "τρελό φορτηγό" ούτε οι Φορείς να οδηγούνται "με τα φώτα νυσταγμένα και βαριά" μακριά από την πραγματικότητα".



ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ




Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.