ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Αυξήσεις στο αλεύρι ανήγγειλαν οι αλευροβιομήχανοι



Αυξήσεις στο αλεύρι ανήγγειλαν χθες οι αλευροβιομήχανοι επικαλούμενοι την κούρσα ανόδου των τιμών στο μαλακό σιτάρι, παρά το γεγονός ότι οι αγρότες δεν έχουν καρπωθεί οφέλη και πουλούν το σιτάρι σε χαμηλές τιμές, ήτοι στα 12-13 λεπτά το κιλό!
«Η αύξηση στις τιμές των αλεύρων κρίνεται και επιβεβλημένη και δεδομένη, ακολουθώντας τις τιμές του σίτου», ανακοίνωσε χθες ο Σύνδεσμος Ελλήνων Αλευροβιομηχάνων. Μάλιστα υποστήριξε ότι οι τιμές των αλεύρων είχαν μειωθεί τα δύο προηγούμενα χρόνια ακολουθώντας τις χαμηλές τιμές του σιταριού.

Η κίνηση των αλευροβιομηχάνων έρχεται να βάλει φωτιά στην αγορά του ψωμιού στον βαθμό που οι αρτοποιοί επιδιώξουν να μετακυλήσουν τις όποιες αυξήσεις στην τελική κατανάλωση. Σε κάθε περίπτωση όμως το να μιλά κανείς και να αναγγέλλει αυξήσεις αυτή την εποχή είναι τουλάχιστον απαράδεκτο.

Ο Σύνδεσμος επικαλείται την απόφαση της ρώσικης κυβέρνησης για απαγόρευση των εξαγωγών, που «πυροδότησε» την παγκόσμια αγορά των σιτηρών με γιγαντιαίες, όπως λέει, αυξήσεις στις τιμές των σιτηρών που προσφέρονται στην εγχώρια αλευροβιομηχανία.

Επίσης προσθέτει ότι με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία από τη συγκομιδή της φετινής σοδειάς, η Γαλλία προβλέπει μείωση παραγωγής κατά -2,8%, η Γερμανία πάνω από -10%. Μειωμένες εκτιμήσεις παραγωγής υπάρχουν για τη Βουλγαρία και την Ουγγαρία.

Κ.Κ.


Πηγή






Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.