ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Η Ελλάδα ακριβότερη χώρα της Ευρώπης στην αμόλυβδη. (Για όσους λέγανε οτι είχαμε την φθηνότερη βενζίνη και επικροτούσαν τα μέτρα)


Στην πρώτη θέση με την πιο ακριβή μέση τιμή πώλησης της αμόλυβδης κατέχει η Ελλάδα, με την Ολλανδία και τη Φινλανδία να ακολουθούν. Στον αντίποδα, οι χαμηλότερες τιμές εντοπίζονται στη Βουλγαρία, στη Ρουμανία και στην Κύπρο, σύμφωνα με......τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 


Οι τιμές τραβούν την ανηφόρα και παράγοντες της αγοράς υποστηρίζουν, όπως δείχνουν και τα στοιχεία για τη μέση τιμή της αμόλυβδης, ότι η ακρίβεια στη βενζίνη οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στη φορολαίλαπα που έχει φέρει οδηγούς, πρατηριούχους και εταιρείες σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.

Ο μεγαλύτερες διαφορές άνω των 20 λεπτών το λίτρο εντοπίζονται στους νομούς Φλώρινας, Ιωαννίνων, Αχαΐας, Μαγνησίας, Κυκλάδων και Εύβοιας, τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και τον Πειραιά. Για τα μεγάλα αστικά κέντρα, οι διαφορές εξαρτώνται από πολλούς λόγους (θέση πρατηρίου, ενοίκιο, κατανάλωση κ.λπ.). Στην επαρχία τα πράγματα είναι πιο καθαρά , καθώς συγκρίνονται τιμές των αστικών κέντρων με τιμές πρατηρίων σε απομακρυσμένα χωριά με μικρές καταναλώσεις και μεγαλύτερα κόστη μεταφοράς. 



ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ








Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.