ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Εν... πλω θα λάβει τις αποφάσεις του


Τις τελικές αποφάσεις του για το πώς θα κινηθεί η κυβέρνηση τον «καυτό» Σεπτέμβριο, αναμένεται να λάβει ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου στην Πάρο, όπου συνεχίζει τις καλοκαιρινές του διακοπές και απολαμβάνει τις «εξορμήσεις» με το αγαπημένο του κανό!
Τα θέματα που αναμένεται να ξεκαθαρίσει ο κ. Παπανδρέου τις ημέρες αυτές στην Πάρο, όπου βρίσκονται και στενοί του συνεργάτες, αφορούν τον ανασχηματισμό, την στρατηγική της κυβέρνησης σε σχέση με τη ΔΕΘ, αλλά και τις κοινωνικές αντιδράσεις που αναμένεται να κορυφωθούν μετά τον Αύγουστο, όταν η κυβέρνηση αγγίξει τα «καυτά» μέτωπα που έχει σχεδιάσει, όπως η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, η απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας κ.ά.

Τις αποφάσεις του πρωθυπουργού σε σχέση με τον ανασχηματισμό αναμένουν με αγωνία οι υπουργοί της κυβέρνησης, που τις ημέρες αυτές έχουν αφήσει τα γραφεία τους στα υπουργεία και εκδράμουν στα ελληνικά νησιά.

Αρκετοί εξ αυτών βρίσκονται σε κατάσταση ανασφάλειας, καθώς τα μηνύματα που λαμβάνουν μέσα από τις διαρροές του Μαξίμου κάθε άλλο παρά αισιόδοξους τους κάνουν σε σχέση με το αν θα παραμείνουν στις καρέκλες τους από τον Σεπτέμβριο. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Παπανδρέου είναι πιθανό, αν τελικά δεν αφήσεις τις αλλαγές στην κυβέρνηση για μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, να προχωρήσει σε ανασχηματισμό πριν τη ΔΕΘ, ώστε να εμφανιστεί στη συμπρωτεύουσα με ανανεωμένη «ομάδα» και να στείλει το μήνυμα ότι έλαβε τα μηνύματα δυσαρέσκειας των πολιτών και επιχειρεί μία νέα αρχή.

Πέραν του θέματος αυτού, ζητούμενο για τον κ. Παπανδρέου είναι και οι εξαγγελίες που θα κάνει από το βήμα της ΔΕΘ, για τις οποίες έχει δεχθεί αρκετές εισηγήσεις από τους συνεργάτες του. Στόχος του πρωθυπουργού είναι να παρουσιάσει ένα «Κοινωνικό Μνημόνιο» στη Θεσσαλονίκη, για το οποίο πάντως ακόμα και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κρατούν «μικρό καλάθι».


adesmeytos.gr




Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.