ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα λαθρομετανάστευσης!!!


Από την Αθήνα τους μετέφεραν κατά εκατοντάδες στην Ηγουμενίτσα & Πάτρα.....
Η αστυνομία εξάρθρωσε χθες το απόγευμα ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα διακίνησης μεταναστών με πλοκάμια και στη Δυτική Ελλάδα.

Η δράση του συγκεκριμένου κυκλώματος, έφθανε μέχρι τη Δυτική Ελλάδα, προκειμένου οι εγκέφαλοι της σπείρας να μπορούν να... στέλνουν τόσο μέσω Πάτρας όσο και μέσω Ηγουμενίτσας, εκατοντάδες λαθρομετανάστες στην Ιταλία.

Ηδη σχηματιστεί δικογραφία για περισσότερα από 20 άτομα.

Ο τρόπος τον οποίο εφάρμοζαν τα μέλη της οργάνωσης ήταν πολύ καλά σχεδιασμένος και τα χρήματα που λάμβαναν ως αμοιβή, ήταν εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια.

Περισσότερα από έντεκα άτομα από τις περιοχές του Ιράκ, της Αίγυπτο, της Συρία και του Πακιστάν, που λειτουργούσαν με διαβάθμιση μαφίας, έκαναν διακίνηση.

Σε έφοδο επίλεκτης ομάδας της Ασφάλειας από το Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα, σε συνεργασία με την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Κολωνού, σε ένα σπίτι στην Καλλιθέα και σε δύο ακόμα στο Κορωπί, συνελήφθησαν οι δουλέμποροι και εννέα ακόμα...λαθρομετανάστες που είχαν πληρώσει τους δράστες, για να τους στείλουν στην Ιταλία με ψεύτικα χαρτιά με τη μέθοδο της μεταφοράς μέσω κοντέινερ.
Στους ελέγχους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαβατήρια και κόκκινες κάρτες, δεν βρέθηκαν όμως μεγάλα χρηματικά ποσά, γεγονός που οδηγεί την Αστυνομία στη σκέψη ότι οι βρόμικες συναλλαγές πιθανόν να γίνονταν μέσω των γνωστών εταιρειών συναλλάγματος που υπάρχουν στα διεθνή αεροδρόμια, άρα και στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Εκτός από τη μεταφορά με κοντέινερ φορτηγών αυτοκινήτων αλλά και πλοίων μέσω της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας, στα οποία η ταρίφα ήταν 500-1000 ευρώ το κεφάλι, «επιχειρήσεις» γίνονταν και αεροπορικώς. Στην περίπτωση αυτή η ταρίφα ήταν 2.000 με 3.000 ευρώ.
dete.gr


Πηγή


Share

1 σχόλιο:

  1. καντε ρεπορταζ να βρειτε εκθεση της υπουργου ΤΖΑΓΚΡΗ ΘΕΟΔΩΡΑ Η ΝΤΟΓΚΡΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ που οπως ακουσα ειναι σλαβικης καταγωγης εισηγηθηκε στον παπανδρεου το δωσιμο ελληνικης ιθαγενειας σε 50.000 ομοεθνεις της καθως και τις περιουσιες τους εδω στην ελλαδα η προταση της εγινε δεχτη.το ακουσα απο τον δημοσιογραφο κυριο ζερβο ο οποιος πριν γιατι δεν το προλαβα ολο ειχε δωσει και αλλα στοιχεια ..αυτο και αν ειναι διακινησει λαθρομεταναστων πλην νομοτυπη με την υπογραφη ΤΖΑΓΚΡΗ ΝΤΟΡΓΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.