ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Κύπρος: Παραιτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΤΗΚ...

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (ΑΤΗΚ), περιλαμβανομένου του προέδρου του Στάθη Κιττή αποφάσισαν το απόγευμα να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους, στη διάρκεια σύντομης συνεδρίασης του σώματος. Νωρίτερα είχε υποβάλει χωριστά την παραίτησή του ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Λοϊζος Παπαχαραλάμπους.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων οι παραιτήσεις τους σχετίζονται με το σάλο που δημιουργήθηκε σχετικά με τη συμμετοχή της ΑΤΗΚ στον πλειοδοτικό διαγωνισμό για εξασφάλιση της δεύτερης ψηφιακής τηλεπικοινωνιακής πλατφόρμας, που επικρίθηκε από τα κόμματα, πλην του ΑΚΕΛ, ως παράτυπη.

Η απόφαση για παραίτηση ελήφθη επίσης, ύστερα από καταγγελίες στις οποίες προέβη ο εκ των μελών του Δ.Σ. Γιώργος Κωνσταντίνου για παράτυπες ενέργειες του προέδρου του Δ.Σ., μεταξύ των οποίων, σύμφωνα με πληροφορίες ήταν και η προσπάθεια να συζητηθεί πρότασή για εξαγορά ελληνικού τηλεπικοινωνιακού οργανισμού.

Μετά τη συνεδρίαση, του Δ.Σ. ο Στάθης Κιττής δήλωσε ότι το διοικητικό συμβούλιο παραιτήθηκε σε μια προσπάθεια να αποφύγει περαιτέρω διασυρμό η ΑΤΗΚ. Οπως ανέφερε τις τελευταίες ημέρες είχε κορυφωθεί η πολεμική κατά της Αρχής από πολλούς.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της ΑΤΗΚ απέρριψε τις κατηγορίες και υπεραμύνθηκε της ακεραιότητας του χαρακτήρα των πλείστων μελών του διοικητικού συμβουλίου "τουλάχιστον μέχρις αποδείξεως του αντιθέτου".

Είπε επίσης ότι το Συμβούλιο της Αρχής επιτέλεσε στο ακέραιο το έργο για το οποίο έχει διοριστεί.

Πιθανότατα αύριο, τα μέλη του Δ.Σ. της ΑΤΗΚ να επισκεφθούν το Προεδρικό Μέγαρο για να θέσουν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του προέδρου Δ. Χριστόφια.




Share


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.