ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Ανοιξε όλα τα Μέτωπα!


Είναι φανερό ότι η απεργία των φορτηγατζήδων και των βυτιοφορέων αντιμετωπίστηκε από τον πρόεδρο της κυβέρνησης ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, προκειμένου να ενισχύσει το πολιτικό και ηγετικό προφίλ του στους πληρεξουσίους των δανειστών μας – και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού...
Ετσι, προκειμένου να διαμηνύσει προς όλους (εκτός και εντός της χώρας) ότι όσα λέει τα εννοεί και ότι η κυβέρνησή του είναι αξιόπιστος εταίρος, του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, υπέγραψε απόφαση επίταξης φορτηγών και βυτιοφόρων, – δείχνοντας μ’ αυτόν τον τρόπο την πυγμή του (έστω και υπό κατοχή) κράτους!

Φυσικά, είναι βέβαιο, ότι αν τα καύσιμα δεν παρέλυαν τη χώρα, αν είχε χρόνο να καλλιεργήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό και να ρίξει τάξεις εναντίον τάξεων, συνταξιούχους εναντίον εργαζομένων, ανέργους εναντίον απασχολήσιμων, αγρότες εναντίον φορτηγατζήδων, πρατηριούχους εναντίον βυτιοφορέων, εμπόρους εναντίον απεργών, δημοσίους εναντίον ιδιωτικών υπαλλήλων κτλ. κτλ., – θα απέφευγε να εκτεθεί με επιτάξεις και πολιτικές επιστρατεύσεις και άλλα, κακόηχα στα σοσιαλιστικά και δημοκρατικά αφτιά, μέσα.

Αλλά, χρονικά περιθώρια δεν είχε. Κι έτσι μετέβαλε από τη μια στιγμή στην άλλη, ακόμη και εξηντάρηδες φορτηγατζήδες σε… φαντάρους!

Δεν γνωρίζουμε, βεβαίως, πώς θα εξελιχθεί η σύγκρουση στον χώρο των Μεταφορών, βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα και αν η πρωθυπουργική απόφαση θα αναστείλει ή θα επιτείνει το χάος.

Όπως δεν γνωρίζουμε και πώς θα εκλάβουν το πρωθυπουργικό μήνυμα και οι άλλες «κλειστές» επαγγελματικές κατηγορίες – δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, φαρμακοποιοί, ταξιτζήδες και δεκάδες ακόμη βιοπαλαιστές ή βολεμένοι επαγγελματίες.

Αν, δηλαδή, θα βάλουν τις ουρές στα σκέλη ή αν θα αρχίσουν να προετοιμάζονται για τις δικές τους συγκρούσεις, – με όποια νόμιμα μέσα διαθέτει κάθε κατηγορία.

Εκείνο που γνωρίζουμε και που το βλέπει κάθε πολίτης είναι ότι η κυβέρνηση – παρά τον ιδιοφυή τακτικισμό του Κινήματος (στο «διαίρει και βασίλευε»!)– άνοιξε όλα σχεδόν τα μέτωπα συγχρόνως. Και δίνει την εντύπωση, ότι, αφού καθήλωσε τα λαϊκά και μικρά στρώματα με το Μνημόνιο, περνάει τώρα σε πιο φιλόδοξους σχεδιασμούς:

Μεθοδεύει γενική σύγκρουση με τη Μεσαία Τάξη, η οποία δύναται να αντιστέκεται στους ισχυρούς, με στόχο ή να την υποτάξει πλήρως στερώντας της έσοδα, πόρους και ανεξαρτησία ή να την προλεταριοποιήσει.

Η έκβαση της σύγκρουσης θα εξαρτηθεί από την ίδια τη Μεσαία Τάξη. Αν, δηλαδή, είναι αποφασισμένη να αγωνιστεί για τα καλώς εννοούμενα συμφέροντά της χωρίς να λιπαίνει το δέντρο του κοινωνικού αυτοματισμού ή αν τα αιτήματά της παραμείνουν μαξιμαλιστικά και προκαλέσουν την κοινωνία!


X.ΘΕΟΧΑΡΑΤΟΣ-Α.Τ





Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.