ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Και ο πρωθυπουργός παρεπιδημεί στη Νέα Υόρκη!


Αισιόδοξος για το ότι «ο ελληνικός λαός κατανοεί την αναγκαιότητα» των μέτρων που έχει λάβει ή προωθεί η κυβέρνησή του επιχείρησε να εμφανιστεί ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου με δηλώσεις του στις ΗΠΑ, όπου βρίσκεται για να προεδρεύσει στο Συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς....
 Ειδικότερα, στη διάρκεια συνέντευξής του στο πρακτορείο Bloomberg, ο κ. Παπανδρέου, αν και παραδέχτηκε πως "κάποια από τα μέτρα είναι άδικα", υποστήριξε πως «είναι απαραίτητα για τη σωτηρία της Ελλάδας». Επίσης, υπογράμμισε ότι "η οικονομική κρίση πρέπει να γίνει μια ευκαιρία για αλλαγή προς το καλύτερο» καθώς και ότι ο μηχανισμός στήριξης προσφέρει τον απαραίτητο χρόνο στην κυβέρνηση για να μπορέσει να ολοκληρώσει το πρόγραμμα αλλαγών, φέρνοντας μάλιστα ως παράδειγμα την Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου, η οποία, όπως είπε, «νίκησε γιατί οι παίκτες επέδειξαν ομαδικό πνεύμα, κάτι που χρειάζεται και η Ελλάδα για να ξεπεράσει την κρίση».

Στο μεταξύ, μιλώντας σε Έλληνες δημοσιογράφους για μία ακόμη φορά επιχείρησε να ρίξει το σύνολο της ευθύνης για την κατάσταση της οικονομίας στις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας, κάνοντας λόγο για ανομία και ατιμωρησία στη διάρκεια της θητείας της, ενώ προανήγγειλε εκ νέου εξεταστική επιτροπή για την οικονομία, επισημαίνοντας πάντως ότι «αυτή εκ των πραγμάτων θα αφορά την πρόσφατη περίοδο, όλα αυτά που έγιναν και είναι πασιφανή, αλλά θα είναι και μια εξέταση και των πρακτικών διαφόρων τραπεζών από το παρελθόν, όπως αμερικανικών τραπεζών. Ανάλογα με τα αποτελέσματα που θα έχουμε μπορεί να ξεκινήσουμε και τη διαδικασία τη δικαστική. Αυτό δεν μπορώ να το προεξοφλήσω."

Ερωτηθείς για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει σύντομα θετική κατάληξη στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, βάσει της πάγιας ελληνικής θέσης για σύνθετη ονομασία, με γεωγραφικό προσδιορισμό σε όλες τις χρήσεις, ενώ αναφερόμενος στο επικείμενο ταξίδι του την προσεχή Τετάρτη στην Κωνσταντινούπολη, γνωστοποίησε ότι θα έχει συναντήσεις με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν. Για το Κυπριακό επανέλαβε ότι στηρίζει τις επίπονες προσπάθειες του Κύπριου Προέδρου Χριστόφια για την επίλυση του πολιτικού προβλήματος στη Μεγαλόνησο, διαμηνύοντας προς την Άγκυρα ότι πρέπει να συμβάλλει σε μια λύση που θα σέβεται το ευρωπαϊκό κεκτημένο.


Αδέσμευτος τύπος




Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.