ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Άνοδο καταγράφει ο χρυσός ....


Οι ράβδοι χρυσού για άμεση παράδοση σημείωσαν άνοδο έως 0,3% φθάνοντας στα 1.248,35 δολ....
... η ουγγιά πριν διαπραγματευθεί με ελαφρά διαφοροποίηση στα 1.244,75 δολ. η ουγγιά στις 9:43 π.μ. στη Σιγκαπούρη. Χθες το μέταλλο σημείωσε άνοδο έως 1,8% φθάνοντας στα 1.251,25 δολ. η ουγγιά, πλησιάζοντας τα επίπεδα ρεκόρ όλων των εποχών, τα 1.252,11 δολ. η ουγγιά που άγγιξε στις 8 Ιουνίου. Τα συμβόλαια του χρυσού για παράδοση Αυγούστου υποχώρησαν 0,2% φθάνοντας στα 1.246,50 δολ. η ουγγιά.


Σύμφωνα με αναλυτές, η τρέχουσα απαισιοδοξία για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας ενδέχεται να κρατήσει το χρυσό μεταξύ των 1.198 δολαρίων και των 1.260 δολαρίων η ουγγιά. Σύμφωνα με τους ίδιους η άνοδος του χρυσού συνεπικουρείται και από την «έκρηξη» των επενδύσεων σε Εxchange Τraded Funds- ΕΤFs (διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια) χρυσού, η οποία είναι τέτοια που υπερκαλύπτει την προσφορά, καθιστώντας τα εν λόγω funds βασικό μοχλό για την αύξηση της επενδυτικής ζήτησης.


Φέτος ο χρυσός έχει σημειώσει άνοδο 14% έχοντας καλύτερες επιδόσεις από τις μετοχές, τα ομόλογα και τα άλλα εμπορεύματα φυσικής παραγωγής, καθώς οι επενδυτές επεδίωξαν να προστατεύσουν τον πλούτο τους έναντι της κρίσης στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες που δυσκολεύονται να αποπληρώσουν το χρέος τους.


Share


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.