ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Επίκειται επίθεση στο Ιράν;;;;;


Μια τεράστια αρμάδα πολεμικών σκαφών των ΗΠΑ, Αγγλίας, Γερμανίας και Ισραήλ, έτοιμάζεται να επιτεθεί εναντίον του Ιράν. Το μόνο που απομένει είναι μια προβοκάτσια, όπως εκείνη στον κόλπο του Τονκιν το 1964, που έδωσε στις ΗΠΑ την ευκαρία να επιτεθούν εναντίον του Βιετνάμ.........


του Εμμανουήλ Σαρίδη

Η αρμάδα καθ΄οδόν

Στις 14.03.2010 ο Rob Edwards, της εφημερίδας „The Herald“, εγραφε στο www.heroldscotland.com, ότι εκατοντάδες βόμβες “bunker-buster” μεταφέρονται με πλοία απο την Καλιφόρνια στο νησί Diego Garcia στον Ινδικό Ωκεανό. Οι βόμβες “bunker-buster” είναι ικανές να διεισδύσουν και να πλήξουν στόχους με ισχυρή θωράκιση σε μεγάλο βάθος, μεταφέρθηκαν δε στο νησί συνολικά 195 έξυπνες κατευθυνόμενες και 192 μαζικές βόμβες (1). Το νησί Diego Garcia ανήκει στη Βρετανία, χρησιμοποιείται όμως απο το 1971 κατόπιν συμφωνίας από τις ΗΠΑ ως στρατιωτική βάση (2). Η προετοιμασία για το θανατηφόρο χτύπημα στον Ιραν είχε αρχίσει.

Δεν πέρασαν τρείς μήνες και η επίθεση εναντίον του Ιράν είναι πλέον ζήτημα ημερών. Την περασμένη εβδομάδα το Ισραήλ μετέφερε με στρατιωτικών οχήματα υλικά στην Σαουδική Αραβία (η οποία είναι υπό την κυριαρχία των ΗΠΑ, ενώ οι ΗΠΑ βρίσκονται υπό την κυριαρχία του Ισραήλ). Ήδη στίς 12.06.2010 μια αρμάδα απο 12 πολεμικά πλοία της λεγόμενης «δυτικής κοινότητας αξιών» διέσχισαν τη διώρυγα του Σουέζ με κατεύθυνση τον Περσικό Κόλπο και πρός ενίσχυσην των πλοίων, που έχουν περικλύκλώσει το Ιράν. Του στόλου ηγείτο το USS Harry S. Truman, ένα πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο της κατηγορίας Nimitz με 60 μαχητικά-βομβαρδιστικά και 6.000 στρατιώτες, ακολουθούμενο και απο ένα ισραηλινό πολεμικό πλοίο και την γερμανική φρεγάτα Hessen.

Απέναντι σ' αυτή την τρομακτική δύναμη πυρός και καταστροφής, το Ιράν έχει να αντιπαρατάξει έναν σχετικά μικρό στόλο, που σε καμμία περίπτωση δεν είναι εις θέσιν να φέρει κάποια σημαντική αντίσταση. Διαθέτει όμως τίς τορπίλες ιρανικής κατασκευής Shkval για την προστασία των πυρηνικών αντιδραστήρων που κατασκευάσθηκαν από την Ρωσία και για την προστασία της χώρας από ισραηλινές και αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές υπερηχητικούς πυραύλους πτερυγίων.

Όλα τελειώσανε για το Ιράν;

Φτάνουν αυτά; Ασφαλώς και όχι. Έτσι μένει να δούμε τί μπορεί να αναμένεται στον διπλωματικό τομέα, που καθορίζουν τα γεωστρατηγικά ενδιαφέροντα και οι μεσοπρόθεσμοι στρατηγικοί σχεδιασμόι των εμπλεκομένων χωρών.

Ο δεδηλωμένος σύμμαχος του Ιράν είναι η Συρία και το Hezbollah (Hezbollah απο το αραβικό "hizbu 'llah", το "Κόμμα του Θεού"). Μια ισραηλινή επίθεση εναντίον του Ιράν, και λέγω ισραηλινή, διότι το Ισραήλ είναι ο "αρχηγός" ενώ όλοι οι άλλοι συμμετέχοντες, ΗΠΑ, Αγγλία και Γερμανία, είναι τα τσιράκια του, θα είχε σαν συνέπεια πόλεμο σε όλη την περιοχή. Στον οποίο δεν αποκλείεται να συμμετάσχει και η Αίγυπτός, αν ξεσηκωθεί ο κόσμος και στείλει στον διάβολο τον δουλικό δικτάτορα Muhammad Husni Mubarak.

Δεν απομένει να δούμε και τι στάση θα κρατήσει η Ρωσία. Η οποία μέχρι σήμερα έδινε την εντύπωση, ότι έχει καλές σχέσεις με το Ιράν, κάνοντας μάλιστα που και που και κάποια κριτική στο Ισραήλ (πυρηνικό εργοστάσιο Busher κλπ.). Ενδιαφέρον παρουσιάζουν όμως τα τελευταία ρεπορτάζ για μια αναδιοργάνωση των γεωστρατηγικών σχεδιασμών της στην Κεντρική Ασία (πετρέλαια, δρόμοι των ναρκωτικών κ.α.) και ιδίως οι αποφάσεις που ελήφθησαν στις ΗΠΑ μεταξύ του ρώσου προέδρου Dmitri Medwedew και του προέδρου των ΗΠΑ Barack Obama, ανάμεσα στις οποίες ήταν και η βοήθεια των ΗΠΑ για την δημιουργία ενός τεχνολογικού κέντρου κοντά στη Μοσχα (Για την επίσκεψη του Medwedew στη Μόσχα βλέπε και στο λινκ). Την στιγμή που η Ρωσία έχει ένα δικό της, που όμως με τους προδότες και μεθύστακες κυβερνήτες της μετα το 1990 το άφησε να καταστραφεί. Εκτός αυτού η Ρωσία, φοβούμενη ένα ισχυρό Ιράν στα Νότια, τραινάρει απο χρόνια την παράδοση των πυραύλων SS 300, για τίς οποίες έχει δεσμευθεί βάσει συμβολαίου (3).

Υπάρχουν λοιπόν πολλές ενδείξεις, ότι η Ρωσία πίσω απο τίς πλάτες του Ιράν παίζει ένα όχι τόσο καλό παιχνίδι στην περιοχή, με συμφωνίες υποστήριξης των αμερικανών εισβολέων στο Αφγανιστάν, ακόμη και οικονομικές συμφωνίες με τους Άγγλους (βλέπε και "Britischer Premier bietet Russland Kooperation auch in strittigen Fragen an" http://de.rian.ru/world/20100626/126875017.html

πληροφορίες: Berlin-Athen


Share

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.