ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Σκόνταψαν οι διαδικασίες για το θέμα Αμμοχώστου.



Αύριο Τετάρτη, με διαδικασίες εξπρές, η Ισπανική Προεδρία φιλοδοξεί να ανοίξει ακόμη ένα κεφάλαιο για την Τουρκία, αυτό των φυτοϋγειονομικών. Η κυπριακή κυβέρνηση δεν φαίνεται να προβάλλει επί τούτου πολιτικές ενστάσεις. Απλώς, θεωρεί ότι οι διαδικασίες έχουν γίνει συνοπτικά. Η Ισπανική Προεδρία θέλει να μείνει πιστή στις υποσχέσεις της προς την Άγκυρα, ότι θα βοηθούσε την ενταξιακή της πορεία και θα διατηρούσε τη δυναμική της με το άνοιγμα τουλάχιστον δύο κεφαλαίων.
Τελικώς, και το ένα κεφάλαιο μπορεί να χαρακτηριστεί ως επιτυχία, εάν λάβει κάποιος υπόψη ότι η τουρκική ενταξιακή πορεία είναι δυσκίνητη λόγω εσωτερικών προβλημάτων της Άγκυρας και όχι ένεκα του άλυτου κυπριακού προβλήματος.


Μετέωρη παραμένει με τη λήξη της Ισπανικής Προεδρίας, 30 του μήνα, η υπόθεση της Αμμοχώστου. Οι Ισπανοί είχαν επιδείξει πρόθεση για την προώθηση του ανοίγματος της περιφραγμένης πόλης-φάντασμα. Όμως οι παρασκηνιακές διαδικασίες σκόνταψαν:

1. Στην τουρκική πολιτική, που ήθελε ως αντάλλαγμα την έγκριση του απευθείας εμπορίου.

2. Στην κυπριακή κυβέρνηση, η οποία δεν επέδειξε την απαιτούμενη πολιτική πρόθεση και τις απαιτούμενες πολιτικές δράσεις, ώστε να τεθεί η Τουρκία ενώπιον των ευθυνών της και να πληρώσει κόστος.


Σημερινη





Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.