ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Ποιες εκλογές, σύντροφοι;


Εκλογές, λοιπόν, και πάλι στο προσκήνιο. Όχι, φυσικά, αυτοδιοικητικές (αυτές είναι προγραμματισμένες για τον Νοέμβριο), αλλά βουλευτικές. Και βεβαίως, ποτέ και κανέναν Ελληνα δεν εκπλήσσουν οι σπέκουλες για εκλογές, διότι, στη θαυμαστή μας χώρα, διαχρονικά, την επομένη κιόλας κάθε εκλογικής αναμέτρησης, άρχιζε η εκλογολογία.

Αυτή τη φορά, όμως, οι πρώτοι σπόροι, οι πρώτες φήμες και τα πρώτα δημοσιεύματα περί εκλογών, παρουσιάζουν μία ειδοποιό διαφορά από όλες τις προηγούμενες:

Δεν έχουν ως πηγή τους τα κόμματα της Αντιπολίτευσης -Μείζονος και Ελάσσονος- αλλά τη Συμπολίτευση, δηλαδή την κυβέρνηση και το κόμμα που την στηρίζει!

Λέγεται δε και γράφεται ότι, επειδή ο κ. Γ. Παπανδρέου φοβάται «διαρροή» βουλευτών του κατά την ψήφιση του Ασφαλιστικού (και άλλων κρίσιμων νομοσχεδίων) και επειδή αν γίνουν σύντομα πρόωρες εκλογές, θα γίνουν με λίστα και όχι με σταυρό προτίμησης - με το φόβητρο των εκλογών:

1. Στη χειρότερη περίπτωση παραλύει τα «σοσιαλιστικά ανακλαστικά» των θερμοκέφαλων βουλευτών του. Και,

2. Στην καλύτερη περίπτωση, προχωρεί σε εκλογές με λίστα και απαλλάσσεται από όλα τα «βαρίδια» του παρελθόντος και του παρόντος.

Αν τα ΜΜΕ σωστά περιγράφουν τις διαθέσεις και τους αντιλήψεις που διαμορφώνονται στο Μέγαρο Μαξίμου, τότε βρισκόμαστε μπροστά σε μια μπακαλίστικη λογική, η οποία «μετράει κουκιά», κόβει κεφάλια και ρίχνει τον τόπο σε νέες περιπέτειες, διότι η επερχόμενη (σε περίπτωση εκλογών) αποσταθεροποίηση, θα δώσει το πρόσχημα στους ξένους (τρόικα κ.λπ.) να ασκούν εκείνοι και όλες τις άλλες πολιτικές της χώρας.

Αλλωστε, οι βουλευτικές εκλογές, οψέποτε γίνουν, δεν πρόκειται να κερδηθούν από κανένα κόμμα (τουλάχιστον από τα υπάρχοντα σήμερα στη Βουλή). Αλλά, και οποιοδήποτε άλλο πολιτικό μόρφωμα παρουσιαστεί στη δημόσια ζωή και ζητήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, δεν πρόκειται να την έχει, αν δεν δώσει σοβαρές εγγυήσεις:

1. Ότι θα καταργήσει το Μνημόνιο και θα βγάλει τη χώρα από την επιτήρηση και επικυριαρχία της τρόικας…

2. Ότι, δεν αναγνωρίζει τα δύο τρίτα του δημοσίου χρέους, διότι προέρχονται από υπερτιμολογήσεις και απάτες, που μας δημιουργούσαν ελλείμματα και μας έσπρωχναν στο δανεισμό…

3. Ότι, θα επαναφέρει τις εργασιακές σχέσεις στο προ του 1998 καθεστώς…

4. Ότι το Ασφαλιστικό θα μεταρρυθμιστεί με γνώμονα τον κοινωνικό χαρακτήρα του και τη βιωσιμότητά του… Και,

5. Ότι, όσοι ζημιώνουν υπαιτίως το δημόσιο ευθύνονται με την προσωπική περιουσία τους, η οποία δεσμεύεται μέχρι να αποφανθεί η Δικαιοσύνη. Τι μπορεί, όμως, να κάνει από όλα αυτά το Μέγαρο

Μαξίμου, ώστε να μπορεί να πορευθεί αξιόπιστα προς το λαό; Επιεικώς τίποτε. Διότι στο Μέγαρο Μαξίμου αρχιτεκτονήθηκαν!
Καλές, λοιπόν, οι εκλογές, ως φόβητρο για τους αφελείς, αλλά θανάσιμη η διενέργειά τους…

Χ.Θεοχαράτος-Αδέσμευτος τύπος







Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.