ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Δεν δεσμεύει την Ελλάδα!



Στη Βιέννη και ακριβώς την ώρα που χτυπούσε στην αυστριακή πρωτεύουσα η καρδιά του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος -στο συνέδριο των 400 μεγαλυτέρων τραπεζιτών της Γης- ο Ελληνας πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, θεώρησε κατάλληλη τη στιγμή να δηλώσει κατηγορηματικά:

- Η Ελλάδα δεν πρόκειται να ζητήσει αναδιάρθρωση (επαναδιαπραγμάτευση) του δημοσίου χρέους της.

Φυσικά, δεν ήταν το μοναδικό «όχι» που είπε ο κ. Γ. Παπανδρέου στη σύνοδο εκείνη της παγκόσμιας πλουτοκρατίας – το όχι στην αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους.

Είπε «όχι» και στην επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή, είπε «όχι» και στις πρόωρες εκλογές – δίνοντας έτσι την εντύπωση ενός πρωθυπουργού διατεθειμένου να παίξει μόνο με τους κανόνες του συστήματος και να κερδίσει την παρτίδα.

Δεν πρόκειται, βεβαίως, να τον επικρίνουμε για τα τρία αυτά «όχι» του στη σύνοδο των τραπεζιτών. Ενδεχομένως, υπό τις παρούσες περιστάσεις, να ήταν αναγκαία και να έστελναν πολλαπλά μηνύματα και προς το κόμμα του και προς τα άλλα ελληνικά κόμματα και προς τις αγορές και προς τους άσπονδους «εταίρους» της Ευρώπης.

Παρά ταύτα, θα σταθούμε στο πρώτο πρωθυπουργικό «όχι» - στο όχι για την αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους.

Επειδή το δημόσιο χρέος το δημιούργησαν δέκα περίπου κυβερνήσεις και επειδή η εξυπηρέτηση και αποπληρωμή του θα απασχολήσει στο μέλλον ακόμη δέκα, τουλάχιστον, κυβερνήσεις - είναι απολύτως σαφές ότι η πρωθυπουργική δήλωση στη Βιέννη δεσμεύει μόνο την κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου και όχι την Ελλάδα.

Υπάρχουν, άλλωστε, πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα οι οποίες έχουν διαφορετική αντίληψη για το δημόσιο χρέος. Και είναι απολύτως βέβαιο, ότι στο αμέσως προσεχές μέλλον θα υπάρξουν περισσότερες.

Οι οποίες πολιτικές δυνάμεις, με αναλογιστικές μελέτες (τις εκπονούν, ήδη) που θα καλύπτουν την περίοδο 1981 (έτος ένταξης στην ΕΟΚ) – 2010 (έτος υπογραφής του «Σχεδίου Στήριξης»), θα δώσουν αναλυτικές απαντήσεις στα αμείλικτα ερωτήματα:

1. Ποιο ήταν το δημόσιο χρέος τη Ελλάδας την 1.1.1981, που εντάχθηκε στην ΕΟΚ;

2. Ποιες ήταν οι καθαρές κοινοτικές εισροές τα 30 αυτά χρόνια στη χώρα μας;

3. Ποιο ήταν το συνολικό ύψος και η αξία των εξαγωγών μας στις χώρες της ΕΟΚ και της Ε.Ε.;

4. Ποιο ήταν το συνολικό ύψος και η αξία των εισαγωγών μας από τις χώρες της ΕΟΚ και της Ε.Ε. το ίδιο διάστημα;

5. Ποιο ήταν το συνολικό έλλειμμα του Εμπορικού Ισοζυγίου μας την ίδια περίοδο, σε σχέση με τους «εταίρους»;

6. Σε τι ποσοστό αυτό το συνολικό έλλειμμα προέρχεται από υπερτιμολογήσεις, με τη σύμπραξη διεφθαρμένων Ελλήνων αξιωματούχων;

7. Αρα, τις τους οφείλουμε ή τις μας οφείλουν;

Ετσι ακριβώς θα κινηθεί η μετά τον κ. Γ. Παπανδρέου κυβέρνηση. Και θα επανακαθορίσει επακριβώς το δημόσιο χρέος μονομερώς - αν υπάρχει!

X.Θεοχαράτος-Αδέσμευτος τύπος





Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.