ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

"Προβλέπει" νέα μέτρα εκτός Μνημονίου η Παπαρήγα...

Την πρόβλεψη ότι θα υπάρξουν νέα οικονομικά μέτρα έκανε η Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε χθες το μεσημέρι.
 Σύμφωνα με τη γ.γ. του ΚΚΕ, τα νέα μέτρα θα ληφθούν όχι μόνο στη βάση του Μνημονίου που έχει υπογράψει η Ελλάδα και θα αφορούν τομείς όπως η Παιδεία και η Υγεία.

Ερωτώμενη για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές που θα γίνουν τον Νοέμβριο, είπε ότι θα γίνει πολιτική αναμέτρηση και αναφερόμενη στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ είπε ότι θα στελεχωθούν και με πρόσωπα που δεν είναι μέλη του κόμματος.

Για την κ. Παπαρήγα η αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ενωση δεν είναι «θέμα ταμπού», και γι' αυτό επί της ουσίας κάλεσε τον κόσμο να σκεφθεί την προοπτική καθώς, όπως είπε, η κρίση θα έχει μεγάλη διάρκεια και όταν θα υπάρξει ανάκαμψη αυτή θα είναι αναιμική.

Η γ.γ. του ΚΚΕ ρωτήθηκε για την κρίση εντός του ΣΥΝ. Και εκείνη απάντησε ότι «οι εξελίξεις ήταν αναμενόμενες και αναπόφευκτες», αφού «το εγχείρημα της ανανέωσης έχει ζωή 50 χρόνια και τελικά, όλοι αυτοί που το επικαλούνται πνίγονται στις αντιφάσεις τους».

Θυμίζοντας δε ότι το ΚΚΕ θεωρεί οπορτουνιστές όσους επικαλούνται την Ανανεωτική Αριστερά, είπε ότι ο οπορτουνισμός ήταν πάντα εχθρικός στο λαϊκό κίνημα.

Ρωτήθηκε επίσης για ανανέωση του ΚΚΕ σε πολιτικές και απάντησε πως η ανανέωση γίνεται και δεν προπαγανδίζεται, ενώ, συνέχισε, το ΚΚΕ σταδιακά έχει εκσυγχρονίσει το πρόγραμμα και τις θέσεις του κόμματος και τις έχει προσαρμόσει στις σημερινές εξελίξεις.

Σ' ό,τι αφορά τα «σκάνδαλα» η Αλέκα Παπαρήγα είπε ότι σκάνδαλα υπάρχουν, όμως ο λαός παγιδεύεται γιατί με όλη αυτή την εκστρατεία διαστρέφεται η βαθύτερη αιτία της κρίσης. Σύμφωνα με την ίδια, τα σκάνδαλα είναι σύμπτωμα της κρίσης και όχι η αιτία.

Εξάλλου, προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών των κομμάτων για τα δικαιώματα των νέων στη μόρφωση, την εργασία και τον ελεύθερο χρόνο ζήτησε χθες από τον πρόεδρο της Βουλής η πρόεδρος της Κ.Ο. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Υποστηρίζοντας στη σχετική επιστολή της πως «η νέα γενιά ήδη βιώνει και θα βιώσει ακόμα πιο έντονα τις συνέπειες των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων και της αντιλαϊκής πολιτικής της Ε.Ε., των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. σε όλους τους τομείς», η κ. Παπαρήγα θέτει ως ζητήματα προς συζήτηση:

**την υποβάθμιση της γνώσης, την αποσύνδεση του πτυχίου από το επάγγελμα, τη διαπλοκή της παιδείας με την επιχειρηματική δραστηριότητα,

**την αύξηση της νεανικής ανεργίας, την ανασφάλιστη εργασία, την απαξίωση του βασικού μισθού,

**τη μετατροπή του αθλητισμού και του πολιτισμού σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα,

**την περικοπή των προγραμμάτων πρόληψης και απεξάρτησης, τη στιγμή που η εξάπλωση των ναρκωτικών παίρνει τον χαρακτήρα κοινωνικής μάστιγας.

Θ. ΤΣ.




Share


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.