ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

"Καραμπινάτες αντισυνταγματικές παρεμβάσεις"


 Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο επικεφαλής της "Αριστερής Πρωτοβουλίας" του ΠΑΣΟΚ Γ. Παναγιωτακόπουλος με αφορμή το επικείμενο Π.Δ. του Α. Λοβέρδου, την ώρα που εντείνεται η δυσαρέσκεια που επικρατεί και σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά και στις τάξεις της Κ.Ο. του κόμματος εξαιτίας των μέτρων που θα επιφέρουν τη διάλυση του καθεστώτος των εργασιακών σχέσεων, αλλά και του ασφαλιστικού συστήματος.



Ειδικότερα, με ανακοίνωσή του ο κ. Παναγιωτακόπουλος κατηγορεί την κυβέρνηση ότι "μπαίνει σε ολισθηρούς δρόμους με 'καραμπινάτες' αντισυνταγματικές παρεμβάσεις που ευτελίζουν και τις τελευταίες στοιχειώδεις λειτουργικές αρχές της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας" και υπογραμμίζει ότι με τις κοινοβουλευτικές πρακτικές της, "η νομοθετική εξουσία μετασχηματίζεται απροκάλυπτα σε παρατρεχάμενο της εκτελεστικής και συνεπώς της τρόικας".

Παράλληλα υποστηρίζει ότι οι υπουργοί έχουν μετατραπεί σε εντολοδόχους των γραφειοκρατών του ΔΝΤ και των μεγάλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που απαιτούν αφαίμαξη των εργαζομένων" και ότι λειτουργούν ως "επιστάτες των τσιφλικάδων".

Επιπλέον ο κ. Παναγιωτακόπουλος τονίζει ότι το Π.Δ. οδηγεί στη "βαρβαρότητα" και εκτιμά ότι η Ελλάδα του 21ου αιώνα γίνεται "ο παράδεισος της εργοδοτικής αυθαιρεσίας". Ο επικεφαλής της "Αριστερής Πρωτοβουλίας" διαβλέπει το ενδεχόμενο να γίνει εκρηκτικό και ανεξέλεγκτο το κοινωνικό και πολιτικό κοκτέιλ και καλεί τον Γιώργο Παπανδρέου να κάνει αλλαγές ώστε αυτό να αποφευχθεί.

Σε λίγες μέρες η νέα δόση των μέτρων θα αφορά την αποδιάρθρωση του ασφαλιστικού συστήματος με μοναδικό επιχείρημα της κυβέρνησης, αν δεν συμμορφωθούμε, δεν θα πάρουμε τις επόμενες δόσεις του δανείου.




Share



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.