ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητά τον ...Ζούκοφ του.Παρασκήνιο για τη δημιουργία "στρατιωτικού επιτελείου"


Αναζητώντας τον δικό του ...Ζούκοφ! Σε αναζήτηση “κόκκινων στρατηγών” που θα μπορούσαν να αποτελέσουν την “επιτελική ομάδα” του κόμματος που θα αναλάβει να βάλει σε τάξη τις θέσεις για την Εθνική Άμυνα και -κυρίως- για τα εθνικά θέματα.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η μάχη ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ θα παιχτεί σε μερικές ψήφους.Και οι περί το Τσίπρα έχουν αναγνωρίσει ότι όση δυναμική έχουν στα θέματα του μνημονίου και της οικονομίας ,λόγω της αγανάκτησης του κόσμου,τόσο αδύναμοι είναι σε ζητήματα ιδιαίτερα ευαίσθητα για το μέσο πολίτη,όπως είναι τα εθνικά.Η “γκάφα” του υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να μιλήσει για “ρίσκο” στα θέματα των εξοπλισμών σε σχέση με τα ελληνοτουρκικά έχει κοστίσει πολύ και η αναζήτηση του ή των ... “Ζούκοφ” κρίνεται επιτακτική.

Ο ΣΥΡΙΖΑ -αλλά και γενικότερα η Αριστερά- δεν ασχολήθηκε ποτέ ιδιαίτερα με τον χώρο της Άμυνας θεωρώντας ότι αποτελούσε πάντα προνομιακό χώρο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Η πολιτική συγκυρία έφερε τα πάνω-κάτω και ο ΣΥΡΙΖΑ του 4% ,έχει βρεθεί προ των πυλών της εξουσίας! Την οποία πολλοί εντός του ΣΥΡΙΖΑ έχουν καταλάβει ότι δεν μπορούν να διεκδικήσουν με ασάφειες στα ζητήματα της Εθνικής Άμυνας και πολύ περισσότερο στα εθνικά θέματα,όπως τα ελληνοτουρκικά και τα Σκόπια,για παράδειγμα.Γιατί οι ασάφειες στις οικονομικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ,μπορεί να “εξισσοροπούνται” από την οργή του κόσμου ,μεγάλο μέρος του οποίου ζητά απλά αλλαγή πολιτικής. Στα εθνικά θέματα όμως δεν υπάρχει αγανάκτηση,αλλά απαίτηση καθορισμού συγκεκριμένης πολιτικής και χάραξης “κόκκινων γραμμών”,τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν είχε αναγκαστεί να χαράξει.Αντιθέτως θέλοντας να διατηρήσει το “μορατόριουμ” μεταξύ των πολλών τάσεων που φιλοξενεί ,έχει αφήσει να διαδοθεί παντού ότι οι απόψεις του για ιδιαίτερα ευαίσθητα θέματα είναι τουλάχιστον “χαλαρές”.

Πρώτος απ΄ όλους το ΄χει καταλάβει ο ίδιος ο Τσίπρας,ο οποίος όπως είχε αποκαλύψει    το Onalert, την ημέρα που ο Μανώλης Γλέζος επισκέφθηκε το ΥΕΘΑ,  είχε πολύωρη ενημέρωση σε ξενοδοχείο των Αθηνών για θέματα που είχαν να κάνουν με την ΑΟΖ,τα ελληνοτουρκικά αλλά και το θέμα των λαθρομεταναστών.

Μετά από το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαίου η διαχείριση τέτοιων θεμάτων είναι επείγουσα.Και έγινε πλέον επιτακτική μετά από τις απόψεις περί “ρίσκου” αλλά και την εμφανή προσπάθεια της ΝΔ να φέρει στο προσκήνιο της αντιπαράθεσης τα εθνικά θέματα και να ζητά επιτακτικά από το ΣΥΡΙΖΑ να αρθρώσει λόγο και άποψη.

Υπάρχουν άνθρωποι που ενδέχεται να αναλάβουν το ρόλο των “στρατιωτικών συμβούλων” του ΣΥΡΙΖΑ; Πολλοί προσφέρθηκαν αλλά οι περισσότεροι είχαν το μειονέκτημα του ΠΑΣΟΚικού παρελθόντος. Υπάρχουν κι άλλοι οι οποίοι εκπροσωπούν αυτό που είχε ονομαστεί “πατριωτικό ΠΑΣΟΚ” ,με θέσεις σκληρές στα ελληνοτουρκικά οι οποίες θα “ενοχλήσουν” προφανώς κάποιες από τις “διεθνιστικές” συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. Μεγάλο το δίλημμα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ,αλλά μεγάλη και η “διαρροή” ψήφων που προκαλείται κυρίως σε ψηοφόρους μετριοπαθείς και σοβαρούς,οι οποίοι δεν δέχονται “εκπτώσεις” σε εθνικά θέματα.

Και δεν είναι μόνο τα ελληνοτουρκικά και τα Σκόπια. Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τον “ελληνοϊσραηλινό άξονα” συνεργασίας,επίσης προβληματίζουν.Είναι υπέρ ή κατά;

Πρόκειται για ένα θέμα που συνδέεται άμεσα με τα προηγούμενα. Και βέβαια ποια θα είναι η πολιτική του στο θέμα της λαθρομετανάστευσης. Η μέχρι τώρα στάση του είχε ως μοναδικό χειροπιαστό αποτέλεσμα την άνοδο της Χρυσής Αυγής ,η οποία “ξεπετάχτηκε” αξιοποιώντας τη “μαγιά” της αγανάκτησης πολιτών όχι απαραίτητα εναντίον των λαθρομεταναστών,αλλά της παντελούς έλλειψης πολιτικής διαχείρισης των προβλημάτων που προκάλεσε στη χώρα η ανεξέλεγκτη υποδοχή εκατοντάδων χιλιάδων απελπισμένων ανθρώπων.  


ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

  1. Αυτα για οσους λενε οτι θα καταργησει το στρατο και θα αφοπλισει τα σωματα ασφαλειας..αυτα ειναι οταν εισαι αντιπολιτευση και ειρηνιστης και καλα κανεις και εισαι!αλλα δεν ζουμε σε κοσμος αγγελικα πλασμενο..και το ξερουν κι οι Συριζαιοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.