ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Αλληλεγγύη, Αξιοπρέπεια, Ενεργή Κοινωνία.



Η Ελληνική Κοινωνία περνά τις δυσκολότερες ώρες των τελευταίων δεκαετιών. Οι επιθέσεις που δέχεται η  Χώρα και οι Έλληνες είναι αλλεπάλληλες και στοχευμένες στην αξιοπρέπεια του Λαού μας. 

Η οικονομική εξαθλίωση , που βήμα – βήμα επιχειρείται από την πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, όπως υπαγορεύεται από τους εντολείς της, διαλύει τον κοινωνικό ιστό, παραλύει και εξευτελίζει κάθε δομή που ένα ευνομούμενο κράτος δικαίου θα έπρεπε να....
διαθέτει στην υπηρεσία και για την προστασία του Πολίτη.

Η κυβερνητική πολιτική, η πολιτική της ολομέτωπης και καταιγιστικής επίθεσης στο εισόδημα και το επίπεδο διαβίωσης των οικογενειών, φέρνει την κοινωνία μας σε αδιέξοδο και όλους εμάς στο όριο της απελπισίας.

Το γεγονός της αυτοκτονίας άνεργου γονέα τριών παιδιών, τα περιστατικά λιποθυμιών μικρών μαθητών από την πείνα, δε χωρά στον ανθρώπινο νου οτι μπορεί να συμβαίνουν στην Ελλάδα του 2011!

Η ΝΟΔΕ Α1 της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ασχολήθηκε με το θέμα σε ειδική έκτακτη συνεδρίαση και αποφάσισε τα εξής:

1. Το ζήτημα στην πραγματική του διάσταση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ως θέμα κομματικής αντιπαράθεσης και αντιπολιτευτικής αξιοποίησης. Είναι ζήτημα κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί από όλους μας.

2.  Η κοινωνία μας είναι ανάγκη να δραστηριοποιηθεί, να κινητοποιήθεί και αποτελεσματικά να επιτύχει τη συνεργασία όλων, σωματείων, φορέων, πολιτικών δυνάμεων, πολιτών για την αντιμετώπιση της κρίσης που επιβάλλεται στους Έλληνες σήμερα, για τη στήριξη των συμπολιτών μας που είναι σε αδιέξοδο.
 

3.  Στο πλαίσιο αυτό:
-  Συμμετέχουμε στην εκδήλωση διαμαρτυρίας στις 15 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί στην πλατεία Πανόρμου που διοργανώνουν οι Σύλλογοι εκπαιδευτικών, γονέων και κατοίκων στην περιοχή Αμπελοκήπων –Ερυθρού-Πολυγώνου.
-  Συμμετέχουμε  με όποιο τρόπο μας ζητηθεί και είναι στις δυνάμεις μας, στη δημιουργία ενός δικτύου αλληλεγγύης, ώστε να αντιμετωπίζονται τα πρακτικά προβλήματα επιβίωσης των συμπολιτών μας.
-  Συμμετέχουμε στην ανοιχτή διευρυμένη συνέλευση που συγκαλείται από τους συλλόγους εκπαιδευτικών, γονέων και κατοίκων της περιοχή Αμπελοκήπων –Ερυθρού-Πολυγώνου, στις 22 Οκτωβρίου, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων των σχολείων του Ερυθρού (115ο και 12ο Δ.Σ. Αθηνών, Κοργιαλενίου 2-4).

Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ μας, μπορεί να ξανακερδιθεί με την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ μας, ενεργοποιώντας τα αντανακλαστικά της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ μας. 

Είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ και ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ μας η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ!

         Μιχάλης Ροκκάς
Πρόεδρος  Α1 ΝΟΔΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.