ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Το “Charles de Gaulle” (R91) έρχεται για τη ... ρεβάνς! - Συνάντηση Γ.Παπανδρέου με Ν.Σαρκοζί



Στο Αιγαίο και στη περιοχή νότια της Κρήτης πρόκειται να καταπλεύσει προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας η ομάδα μάχης σκαφών της ναυαρχίδας του γαλλικού Ναυτικού, του πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου “Charles de Gaulle” (R91). Το σκάφος απέπλευσε από το λιμάνι της Τουλόν σήμερα το πρωί και κατευθύνεται αρχικά προς τα ιταλικά νερά για ασκήσεις με την ιταλική Αεροπορία και εν συνεχεία θα έρθει προς Ελλάδα. Από πλευράς Π.Α. μαχητικά F-16 από την 115 Π.Μ. και πιθανότατα και από άλλες Πτέρυγες, προορίζονται να συνασκηθούν με τα δέκα Rafale F.2, τα 12 Super Etendard και τα 2 ΑΣΕΠΕ Ε-2 Hawkeye του αεροπλανοφόρου.Πάντως οι μέχρι στιγμής ασκήσεις κατέδειξαν την υπεροχή του συνδυασμού F-16/Erieye, έναντι του συνδυασμού Rafale/Hawkeye. Στην συντριπτική πλειονότητα των σεναρίων τα ελληνικά μαχητικά υπερείχαν σαφώς σε λόγο καταρρίψεων έναντι των γαλλικών μαχητικών.

«Δορυφορικά μάτια» αποκτά ο Ελληνικός Στρατός!


Oι Ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις αποκτούν, αθόρυβα και μεθοδικά, «δορυφορικά μάτια» τα οποία ενισχύουν τις στρατιωτικές και κατασκοπευτικές δυνατότητές τους.

Κάτι τρέχει στο Αιγαίο.Η τουρκική πλευρά µιλάει για επικείµενη συµφωνία






Ανεπίσηµος τουρκικός χάρτης του Αιγαίου. Με γαλάζιο χρώµα τα ελληνικά χωρικά ύδατα των 6 ν.µ. και µε ροζ τα τουρκικά. Με κίτρινο σηµειώνονται τα ελληνικά νησιά µε αντίστοιχα χωρικά ύδατα, που σύµφωνα µε την Τουρκία αποτελούν γκρίζες ζώνες.....

Της… Αλβανίας γίνεται στα Σκόπια



Oι αλβανοί των Σκοπίων ξεσηκώνονται κατά των Σλάβων

Έχουν κουραστεί φαίνεται οι Αλβανοί των Σκοπίων να… υπομένουν την προσπάθεια του κράτους τους, να διεκδικεί το όνομα Μακεδονία από την Ελλάδα και έχουν αρχίσει να το δείχνουν.

Περί εμβολίων - Νέα εγκύκλιος και κινητοποιήσεις



Το θέμα των εμβολίων δεν έληξε...

Φέτος το υπουργείο υγείας, μετά από εκατοντάδες γονείς που πέρυσι είχαν εναντιωθεί στις παράλογες προθέσεις μαζικού εμβολιασμού των παιδιών εντός των σχολείων, αλλά και την εγκύκλιο που.....
όριζε πως για να εγγραφεί οποιοσδήποτε μαθητής έπρεπε να επιδείξει το "μπλέ βιβλιάριο υγείας", άλλαξε και πάλι την εγκύκλιο που αφορά στην εγγραφή των παιδιών στο σχολείο:

Το νέο ανέκδοτο: Υπουργός Αθήνας!



Τα τρομερά προβλήματα και οι ολοένα αυξανόμενες καταγγελίες για την εγκληματικότητα και την εγκληματική αδιαφορία των πολιτικών για το τεράστιο θέμα της λαθρομετανάστευσης, που πλέον παίρνουν την μορφή χιονοστοιβάδας και ακόμη και οι “γλύφτες” δημοσιογράφοι δεν μπορούν να καλύψουν, οδήγησαν την κυβέρνηση να μας δηλώσει δια στόματος Χρυσοχοϊδη ότι προτίθεται να δημιουργήσει “υπουργείο Αθήνας” για να χτυπηθεί η εγκληματικότητα, η παραβατικότητα, το παρεμπόριο, και η οργή των κατοίκων, ιδιαίτερα του κέντρου της Αθήνας....

Οι πραγματικοί λόγοι που οδηγούν στις εκλογές !!


Ο χρόνος έχει πλέον αρχίσει να μετρά αντίστροφα. Δέκα μέρες πριν από τον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών, το τελευταίο που δείχνει να απασχολεί την λεγόμενη κεντρική πολιτική σκηνή είναι η τοπική αυτοδιοίκηση, που πλέον αποτελεί τον μεγάλο χαμένο της οξείας πολιτικής αντιπαράθεσης.

Στο επίπεδο-ρεκόρ του 10,1% ανήλθε η ανεργία στην Ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο


Το ποσοστό ανεργίας στην Ευρωζώνη έφτασε στο ιστορικά υψηλό επίπεδο του 10,1% τον Σεπτέμβριο, οριακά πάνω από το 10% του προηγούμενου μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα, Παρασκευή, από την Eurostat.

Συνεχίζει τους ελιγμούς ο Γκρούεφσκι αγνοώντας τις εκκλήσεις...

                                   Σε στάσιμο σημείο το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων


Χωρίς ανταπόκριση από τα Σκόπια μένουν οι εκκλήσεις Ε.Ε. και των ΗΠΑ για εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας, προκειμένου να προχωρήσει η ευρωατλαντική πορεία της χώρας, ενώ σήμερα αναμένεται να συναντηθούν στις Βρυξέλλες οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών Γ. Παπανδρέου και Ν. Γκρούεφσκι.

Δεύτερη επιστολή σ’ ένα φίλο Άγγλο



Ν. Λυγερός

Σου έγραψα ήδη αλλά γράφω και πάλι, όχι τυχαία αλλά από ανάγκη. Δεν ξέρω ακόμα αν έλαβες την πρώτη μου επιστολή. Σημασία έχει το θέμα και θα σου πω και πάλι τα ίδια με τον ίδιο τρόπο, όπως έλεγε ο αγαπημένος μας Σωκράτης. Δεν είναι τυπικό. Ξέρεις ότι δεν είμαστε τυπολάτρες. Η Καρυάτιδα είναι μία πολλαπλότητα πλέον και όχι μόνο ένα αρχιτεκτονικό στήριγμα. Αντιπροσωπεύει περισσότερα απ’ ό,τι βλέπεις. Όλοι κοιτάζουν το άγαλμα αλλά δεν ακούν τη σύνθεση. Δεν είναι μια μελωδία του παρελθόντος αλλά μια μνήμη του μέλλοντος. Και κάθε λεπτό που παραμένει μόνη της στην ομίχλη του Λονδίνου είναι μια πρόσθετη κατηγορία.....

Ερμηνεία του «Κύριε ελέησον»


ΦΙΛΟΚΑΛΙΑ Τόμος Ε'

Συνοπτικά σχόλια

Και αυτό το μικρό κείμενο, που πραγματεύεται με χαριτωμένη απλότητα για την μονολόγιστη ευχή, παραδίδεται από τους συλλέκτες των πατερικών κειμένων της Φιλοκαλίας ανωνύμως και μέσα από τις προθέσεις τους να γνωσθεί και να καλλιεργείται από τον λαόν του Θεού η γλυκύτατη νοερά προσευχή. Για να θεμελιώσει δε την αναγκαιότητα της εκζητήσεως του θείου ελέους, ο συντάκτης του μικρού αυτού δοκιμίου ανατρέχει στην εποχή των Αποστόλων, που παρέδωσαν την ευχή, συμφώνως και προς άλλους διδασκάλους της νοεράς προσευχής. Παρ' ότι περιέχει απόψεις κοινές πλέον, γύρω από την ευχή του Ιησού, όμως, στην απλότητα του, οικοδομεί, πείθει, κατανύσσει με την ιδιαίτερη χάρη του, οπότε και με αυτό επιτυγχάνεται ο σκοπός των εκδοτών της Φιλοκαλίας, ώστε να δικαιούται να ενσωματωθεί σ' αυτή.

S.O.S. – ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ......

                  

                                  - Νά συσταθεί / δημιουργηθεί κ α τ ε π ε ι γ ό ν τ ω ς
                                   μιά ’’Φιλική Εταιρία Ελλήνων Ομογενών Αμερικής’’ –

       ένα Lobby Άμεσης Δράσης Τερματισμού του Προβλήματος: ‘’VARDARSKΑ’’ – ’’FYROM’’........!

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Πάμε για κρίση τροφίμων;


Μια μεγάλη κρίση λιμού ελλοχεύει. Oφείλεται στην αύξηση των παγκόσμιων τιμών τροφίμων, η οποία θα μπορούσε να δημιουργήσει σοβαρή αστάθεια σε πολλές χώρες. Το κόστος των βασικών ειδών διατροφής έφτασε στο υψηλότερο σημείο εδώ και 2 χρόνια, ενώ οι ειδικοί επιστήμονες προβλέπουν γενίκευση των ξηρασιών, αλλά και των πλημμυρών.

ΕΚΤΑΚΤΟ! ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: 2-1

Ανατροπή με... μαγκιά Παναθηναϊκή!


Ο Παναθηναϊκός ηταν στο... καναβάτσο ένα ημίχρονο. Στο δεύτερο έβγαλε πάθος, ψυχή, τσαμπουκά, ποιότητα και το γύρισε! Ο Σισέ με 2 γκολ ήταν ο βασιλιάς του ντέρμπι το οποίο βάφτηκε πράσινο (2-1)!

Γιάννης Ζωγράφος: Απέταξαν τον αρχιφύλακα γιατί είναι ορθόδοξος χριστιανός!


Το σύστημα κλιμακώνει την επίθεσή του κατά όσων τολμούν να αντιδράσουν στις μεθοδεύσεις του και στην απόπειρα θρησκευτικού και εθνικού αποχρωματισμού που καταβάλλεται από διεθνή κέντρα και τους εγχώριους λακέδες τους. Αυτή τη φορά, η ολοκληρωτικού τύπου καταστολή, δεν αφήνει αμφιβολίες γαι τις προθέσειςε τους. Ο αρχιφύλακας της ΕΛΑΣ Δημήτρης Ανδρεάκος τους κοίταξε στα μάτια και φυσικά, "πληρωνει". Όμως, η αντίσταση τροχιοδρομήθηκε.

Η νέα"κόκκινη βίβλος" της Τουρκίας: Απειλή η Ελλάδα αλλά χαμηλής επικινδυνότητας


Η Τουρκία υποβάθμισε την θέση της Ελλάδας στη λίστα των εξωτερικών απειλών
 
Του Μανώλη Κωστίδη 
To Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας ενέκρινε τις αλλαγές στην «Κόκκινη Βίβλο» , το έγγραφο που κάποιοι το αποκαλούν ακόμη και ως το «μυστικό Σύνταγμα» της χώρας , όπου σ’ αυτήν περιγράφονται οι εσωτερικές και οι εξωτερικές απειλές της Τουρκίας.

Αυτό που αφορά τη χώρα μας είναι πως η Ελλάδα εξακολουθεί να θεωρείται ως απειλή αλλά θεωρείται ως χαμηλής επικινδυνότητας σε σχέση με τις προηγούμενες περιγραφές απειλών. Όμως σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει γίνει καμία αλλαγή στο για την απειλή του “casus belli” για τα 12 μίλια στο Αιγαίο.
 

Ψήφισε το Μνημόνιο και τώρα ζητάει επαναδιαπραγμάτευση



Αφού με τις δηλώσεις του περί πρόωρων εκλογών έσπρωξε πάλι τα spread στην …ανηφόρα, ο κ. Παπανδρέου βγήκε σήμερα στις Βρυξέλλες και είπε πως “το ότι ανέβηκαν τα spread δείχνει το πόσο ευάλωτη είναι η χώρα μας απέναντι σε κινήσεις που μπορούν να ερμηνευθούν ως αστάθεια” !!!.

Νέο σχέδιο καλπονοθείας!



Σκηνικό καλπονοθείας, αντίστοιχο του 2000, προκειμένου να αλλοιώσει τη λαϊκή ετυμηγορία στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου, στήνει το ΠΑΣΟΚ, επιστρατεύοντας για το σκοπό αυτό, όπως και τότε, στρατιές αλλοδαπών ψηφοφόρων....

ΣτΕ: Προσφυγή κατά των νέων αστυνομικών ταυτοτήτων


Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ένας αρχιφύλακας και ένας υπαρχιφύλακας της Ελληνικής Αστυνομίας ζητώντας να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες οι αποφάσεις του Αρχηγού και Υπαρχηγού της ΕΛΑΣ με τις οποίες καθορίστηκε ο νέος τύπος των υπηρεσιακών ταυτοτήτων του αστυνομικού προσωπικού.

Αποκομμένο ακτοπλοϊκά το Καστελλόριζο !


Απίστευτο κι όμως αληθινό... Ουσιαστικά αποκομμένο από θαλάσσης είναι το Καστελλόριζο από τις 16 Οκτωβρίου, καθώς η ναυτιλιακή εταιρεία Σύμης αναγκάστηκε να αποσύρει από την επιδοτούμενη γραμμή το ΕΓ/ΟΓ "Πρωτεύς" που εξυπηρετούσε το νησί. Η σύμβαση του 2007 μεταξύ της εταιρείας και του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας (τότε δεν είχε καταργηθεί ακόμα για να ξανασυσταθεί ένα χρόνο αργότερα ως "Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας"...) έληξε, και για την ανανέωσή της το υπουργείο απαίτησε από την εταιρεία να καταθέσει εγγυητική επιστολή ύψους 1.500.000 Ευρώ..

Εκλογικό επίδομα στους εργαζόμενους στα σώματα ασφαλείας



Εκλογικό επίδομα 700 ευρώ θα πάρει κάθε εργαζόμενος σε όλα τα σώματα ασφαλείας. Δηλαδή, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό κτλ. Η παραπάνω απόφαση ελήφθη από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή και τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

«Βουτιά» στην οδό Αθηνών!!!


Εντείνονται οι πιέσεις στο χρηματιστήριο, καθώς το spread των ελληνικών δεκαετών εκτοξεύθηκε πάλι έως τις 820 μονάδες, ενώ ανάλογες πιέσεις δέχονται και τα ιρλανδικά και πορτογαλικά ομόλογα.

Εκτός πρωτοκόλλου συνάντηση Νταβούτογλου με ψευτομουφτίδες, βουλευτές και μέλη "συλλόγων"


Με βάση πληροφορίες από εφημερίδες της μουσουλμανικής μειονότητας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του Τούρκου πρωθυπουργού στην Αθήνα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου συναντήθηκε στα «μουλωχτά», χωρίς τυμπανοκρουσίες και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας με τους ψευτομουφτήδες, τους μειονοτικούς βουλευτές αλλά και τους προέδρους των διαφόρων ενώσεων «Τούρκων» της δυτικής Θράκης. 

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - Το Walkman «σώπασε» για πάντα!!!


Είδος υπό εξαφάνιση θα γίνει σε λίγο καιρό το θρυλικό Walkman, το κασετόφωνο που βρέθηκε στο απώγειο της δόξας του τη δεκαετία του 1980, καταφέροντας μέχρι σήμερα 220 εκατομμύρια πωλήσεις διεθνώς. Η Sony ανακοίνωσε ότι σταματά την παραγωγή του φορητού κασετοφώνου, καθώς η ζήτησή του έχει μειωθεί, λόγω της επέλασης της ψηφιακής τεχνολογίας.

ΕΡΕΥΝΑ - Νερό και ασήμι στη Σελήνη!!!


Νερό και ασήμι έχει στην επιφάνειά της η Σελήνη, σύμφωνα με επιστήμονες της ΝΑΣΑ, που δεν έκρυψαν την έκπληξή τους για τα πορίσματα της έρευνάς τους, τα οποία δείχνουν ότι ο φυσικός δορυφόρος της Γης είναι αρκετά πλούσιος σε αργυρομεταλλεύματα.

Η ανακάλυψη των επιστημόνων αναπτερώνει τις ελπίδες για τη δημιουργία μόνιμων, επανδρωμένων βάσεων στη Σελήνη....

Κραυγαλέοι... ψίθυροι για deal ελληνοτουρκικό


ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΥ
Στο επίπεδο της ρητορικής και της επικοινωνιακής πολιτικής οι θέσεις της Αθήνας και της Αγκυρας παραμένουν αμετάβλητες: Για την ελληνική πλευρά μόνη διαφορά είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο, ενώ για την τουρκική υπάρχει μια λίστα εκκρεμοτήτων, που περιλαμβάνει το δικαίωμα επέκτασης των χωρικών υδάτων της χώρας μας με το casus belli να αμφισβητεί την εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου, του εύρους του ελληνικού εναερίου χώρου, τις γκρίζες ζώνες και τέλος την τουρκική άποψη για το καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης σε τρεις περιοχές του Αιγαίου.....

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Σκάνδαλο κατασκοπείας συγκλονίζει τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, με ελληνικό γυναικείο "άρωμα"



Μεγάλο κατασκοπευτικό σκάνδαλο συγκλονίζει την Τουρκία με την εμπλοκή 49 ατόμων εκ των οποίων οι 45 είναι εν ενεργεία στρατιωτικοί. Πιο συγκεκριμένα στις αρχές Αυγούστου η τουρκική Αστυνομία πραγματοποίησε επιχείρηση για την σύλληψη στελεχών μίας ομάδας αξιωματικών οι οποίοι χρησιμοποιώντας γυναίκες συνοδούς εκβίαζε υψηλόβαθμα στελέχη των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, της Αστυνομίας και κρατικών υπηρεσιών. Οι συγκεκριμένες γυναίκες λειτουργούσαν ως σύνδεσμοί μεταξύ των υπόπτων και της ξένης υπηρεσίας που ελάμβανε τα έγγραφα.Σύμφωνα δε με νεότερες πληροφορίες της εφημερίδας Star η τουρκική αστυνομία αναζητεί τα ίχνη "Ελληνίδας κατασκόπου", η οποία σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές "μετέφερε τα εν λόγω στοιχεία στην Ελλάδα".

Mirage της ΠΑ «έστειλαν στον πάτο» το “Charles de Gaulle” στην “Medor 2010”




Η Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε τον Μάρτιο του 2010 σε μία κοινή αεροναυτική άσκηση με τη στρατηγική μονάδα κρούσης του Γαλλικού Ναυτικού (French Carrier Strike Group), σε περιοχή ανοιχτά της Κρήτης.

Ο αδίστακτος κ. Παπανδρέου


Ο κ. Γ. Α. Παπανδρέου απέδειξε χθες ότι έχει ξεπεράσει πια κάθε όριο. Από την περίφημη «διακαναλική» της 25ης Οκτωβρίου και μετά, η στάση του είναι πια στην κυριολεξία χωρίς προηγούμενο, τουλάχιστον για τις πολιτικές εμπειρίες αυτής εδώ της γενιάς....

Ήξεραν τα πάντα! Απάτη το Μνημόνιο!



του Γιώργου Δελαστίκ

Η κυβέρνηση και η ΕΕ συνεργάστηκαν για να εξαπατήσουν τον ελληνικό λαό. Έστησαν το παραμύθι με τη δήθεν απειλούμενη χρεοκοπία, προκειμένου να παραλύσουν τις αντιδράσεις του τρομοκρατημένου ελληνικού λαού, πετυχαίνοντας έτσι να τον μετατρέψουν σε «πειραματόζωο» πανευρωπαϊκής χρησιμότητας.Τίναξε στον αέρα τη βάση όλης της πολιτικής του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου η δημόσια ομολογία του προέδρου του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ ότι οι ηγέτες της ΕΕ ήξεραν επί δεκαετίες τα πάντα για την πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, αλλά δεν μιλούσαν και δεν πίεζαν να αλλάξει τίποτα, επειδή η Γερμανία και η Γαλλία επωφελούνταν τα μέγιστα από τις εξαγωγές τους στη χώρα μας!

Οργανωμένο σχέδιο εκφοβισμού του ελληνικού λαού!



Ένα οργανωμένο επικοινωνιακό σχέδιο εκφοβισμού του ελληνικού λαού, έχει βάλει μπροστά η κυβέρνηση με αποκορύφωμα τις εκλογές. Ο τρόμος της μεγάλης ήττας ήταν αυτός που έβγαλε και τον Γ. Παπανδρέου στα κανάλια, αλλά σειρά παίρνουν πλέον υπουργοί και εφημερίδες προσκείμενες στην κυβέρνηση....

Απώλεια εθνικής κυριαρχίας τότε και σήμερα - Έγκλημα και τιμωρία


Τους τελευταίους δώδεκα μήνες στην χώρα συνέβησαν απίθανα πράγματα τα οποία κανείς πραγματικός Έλληνας, Έλληνας στην ψυχή και όχι στο διαβατήριο μόνο, θα μπορούσε να πιστέψει. Με κορυφαία τραγική στιγμή ολων αυτών των δραματικών γεγονότων την φράση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου ότι η Ελλάδα απώλεσε την εθνική κυριαρχία της και συνεπώς ότι τελούμε υπό ξένη κατοχή. Πιθανόν και ο ίδιος να μην καταλάβαινε τι σημαίνει αυτό που ξεστόμισε στη προσπάθειά του να δικαιολογήσει το επαίσχυντο "Μνημόνιο".

Μετανάστες με ψεύτικες διευθύνσεις εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους;


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Ζώης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΕΙΣΑΙ Ι-5 ΚΑΙ ΩΣ 45; ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΖΕΣΑΙ!



Με το ενδεχόμενο να περάσουν αυτεπάγγελτα από επανεξέταση της σωματικής τους ικανότητας βρίσκονται πλέον χιλιάδες απαλλαγέντες από τη στρατιωτική θητεία για λόγους υγείας, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εθνικής Αμυνας κ. Ευ. Βενιζέλου...«Απαλλαγέντες από την υποχρέωση στράτευσης επειδή κρίθηκαν από αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές ή συμβούλια των Ενόπλων Δυνάμεων ακατάλληλοι για στράτευση για λόγους υγείας είναι δυνατόν να παραπέμπονται αυτεπάγγελτα για επανεξέταση της σωματικής τους ικανότητας για στράτευση εκτάκτως οποτεδήποτε μέχρι τη συμπλήρωση του 45ου έτους της ηλικίας τους» αναφέρεται στην υπουργική απόφαση.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου δικαιολογεί τα μέτρα που θα πάρουν μετά τις εκλογές



Αρχισαν νέες κωλοτούμπες στην κυβέρνηση για την ύφεση του 2011. Ενώ το προσχέδιο του προϋπολογισμού κάνει λόγο για ύφεση 2,6% σε συνέδριο στη Λεμεσό ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, μιλώντας προέβλεψε ότι φέτος το ΑΕΠ θα κλείσει με -4% και του χρόνου θα κυμανθεί από -2,5% έως -3%....

Πρόδρομος Εμφιετζόγλου: Κάθε χρόνο θα πληρώνουμε μόνο σε τόκους 9 Εγνατίες, για να αντιμετωπίσουμε το χρέος…


ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ «ΧΡΟΝΟ»

Συνέντευξη Μελαχροινή Μαρτίδου
Ήρθε στην Κομοτηνή στα πλαίσια των τακτικών του επισκέψεων στην Θράκη ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου πρόεδρος της Μηχανικής, της γνωστής κατασκευαστικής και εισηγμένης στο Χρηματιστήριο όπου τον συναντήσαμε και μιλήσαμε μαζί του για την νέα εποχή με το ΔΝΤ στην Ελλάδα, τον επιχειρηματικό κόσμο, τα εθνικά θέματα αλλά και τις επικείμενες εκλογές.... 

ΕΜΠΟΡΟΙ ΨΥΧΩΝ


υπό Μοναχού Αρσενίου

πτυχ. Θεολ. - πτυχ. Φιλοσ. εντεταλμένου της Ι. Μητροπόλεως Κασσανδρείας επί των αιρέσεων

Το θέμα το οποίον ουσιαστικώς ετέθη εξ αφορμής της προσπαθείας εκ μέρους των χιλιαστών (ή: καθώς παραπλανητικά αυτοαποκαλούνται «Χριστιανοί Μάρτυρες του Ιεχωβά») να ιδρύσουν «ευκτήριο οίκο» στην Κασσάνδρεια Χαλκιδικής («αίθουσα βασιλείας» τη λένε στη δική τους γλώσσα), είναι το θέμα της θρησκευτικής ελευθερίας και της ανοχής απέναντι στο διαφορετικό....

Νέα Νίκη κατά Περσών!


                                     Το άρτιο πρόπλασμα της Νίκης του Καλλιμάχου

Κρεμασμένοι από το εσωτερικό μπαλκονάκι του Μουσείου της Ακρόπολης πολλοί επισκέπτες περίμεναν χθες το μεσημέρι υπομονετικά τα αποκαλυπτήρια της Νίκης του Καλλιμάχου, του πολέμαρχου που με την ψήφο του αποφασίστηκε να γίνει η μάχη του Μαραθώνα, το 490 π.Χ.

Τεράστια αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Κρήτη

 
Ένα δεδομένο που ίσως εξηγεί πολλά από τα παράδοξα(*) που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την ύπαρξη τεράστιων ποσοτήτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στο υπέδαφος της Ελλάδας, κάνει ο Καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο κ. Γ. Φώσκολος, ο οποίος είναι και σύμβουλος της Καναδικής Κυβέρνησης στην αναζήτηση και εκμετάλλευση γαιανθράκων.

Τα στοιχεία που δίνει στo newsbomb.gr ο κ. Φώσκολος (και στηρίζονται σε επίσημες επιστημονικές έρευνες) παρουσιάζουν μία Ελλάδα που μπορεί να γίνει μια από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου – αν την άφηναν όμως να εκμεταλλευθεί τον ορυκτό της πλούτο.

Η οικονομική πορεία της Ελλάδας....Όλα προμελετημένα. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ



Ο επισυναπτόμενος πίνακας είναι το αληθές γράφημα του οικονομικού χρέους της Ελλάδας. 
-Η "Χούντα" το 74 παραδίδει στον "Εθνάρχη" υγιές χρέος 330 εκατ. (υγιές διότιλόγω μεγάλης βιομηχανικής και αγροτικής ανάπτυξης το χρέος αυτο-εξοφλείτο).
-Ο "Εθνάρχης" μετατρέπει το χρέος μετά από 7 χρόνια σε 8ΔΙΣ
-Ο Ανδρέας κλείνει με δυο τρόπους (υπερ-πολλαπλασιασμός μισθών και εισφορών μέσα σε μια νύχτα & των απεργιών) όλες τις τεράστιες βιομηχανίες (ΙΖΟΛΑ,ΠΙΤΣΟΣ, ΕΛΙΝΤΑ, ΠΕΙΡΑΙΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ, ΧΡΩΠΕΙ κτλ κτλ κτλ), και εφαρμόζει το οικονομικό τερτίπι που λέγεται "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους, δηλαδή παίρνει και μοιράζει τα χρήματα στους πολίτες, δηλαδή γεμίζει την αγορά με χρήμα (όχι όμως υγιή αλλά δανεικά με ασύλληπτους τόκους).

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα για πρώτη φορά η Ελλάδα να καταναλώνει περισσότερα από αυτά που παράγει, βυθίζοντας την πολύ περισσότερο στο DEBT BASE BANKING SYSTEM. Σκοπός του "Τσοβόλα δώστα όλα" δεν είναι η φιλανθρωπία όπως πιστεύει ο πολύ μαλάκας λαός, αλλά στο ότι:

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

ΑΦΙΕΡΩΜΑ - Η μεγάλη μέρα των Ελλήνων: 28η Οκτωβρίου

 NATIONAL GEOGRAPHIC

Την 28η Οκτωβρίου 1940, η προοπτική της Ιστορίας ήταν όσο ποτέ ζοφερή. Οι λαοί της Ευρώπης είχαν υποδουλωθεί ή φαίνονταν έτοιμοι να υποκύψουν στην φυλετική αλαζονεία του προβαλλόμενου ως «λαού των κυρίων». Η Γερμανία σάρωνε τα σύ­νορα των ηπειρωτικών επικρατειών, απειλούσε την υπόσταση της θαλασσοκράτειρας, προχωρούσε ακάθεκτη προς την κοσμοκρατορία.

BINTEO ΑΦΙΕΡΩΜΑ - 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 ΤΟ ''ΟΧΙ'' ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!





Share

Αποχαρακτηρίζουν από «εχθρικά» τα τουρκικά, για λιγότερες αναχαιτίσεις


Της ΚΥΡΑΣ ΑΔΑΜ

Η«Ε» αποκαλύπτει έγγραφο του πρώην διοικητή του υποστρατηγείου της Λάρισας (7 CAOC) και σημερινού Α/ΓΕΑ προς τον Αμερικανό διοικητή του αεροπορικού στρατηγείου της Σμύρνης, από το οποίο προκύπτει ότι η τωρινή ανάκληση των ελληνικών αναχαιτίσεων είχε δρομολογηθεί από το 2009. 

Το ίδιο άλλωστε αναφέρθηκε και από την τουρκική εφημερίδα «Zaman», στις 22 Οκτωβρίου, η οποία σημειώνει ότι από τις 14 Οκτωβρίου τα ελληνικά μαχητικά δεν αναχαιτίζουν τα τουρκικά, όταν αυτά αλωνίζουν στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με το ελληνικό έγγραφο της 13ης Μαΐου 2009:





ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ - "Η Κοιλάδα των Ρόδων"


Ο Πάουλ Αμαντέους Ντήναχ, τον Μάιο του 1921 πέφτει σε ληθαργικό ύπνο και ξυπνά από αυτόν τον Μάιο του 1922. Κατά τη διάρκεια αυτού του "ύπνου" ο Ντήναχ ταξιδεύει στο μέλλον και καταβάλει το σώμα της επόμενης ενσάρκωσης του , στο έτος 3905μ.χ.

Την Παρασκευή αναμένεται να κατατεθεί το μέρισμα στους δικαιούχους του ΜΤΣ


Του ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΚΚΙΝΙΔΗ

Την Παρασκευή αναμένεται να κατατεθεί το μέρισμα στους δικαιούχους του Μετοχικού Ταμείου Στρατού. Απαιτήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης να προβεί σε αγωνιώδεις προσπάθειες χτες προκειμένου το υπουργείο Οικονομικών να εγκρίνει την πίστωση των 33 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου το ΜΤΣ να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του.....

Το «ΟΧΙ» του 1940 – Η άρνηση ως ιστορική κατάφαση!…



 Του καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ


        Αύριο οι Θεσσαλονικείς γιορτάζουμε την απελευθέρωσή μας και τον Άγιο Δημήτριο και την ερχόμενη Πέμπτη, 28η Οκτωβρίου 2010 ο Ελληνισμός θα γιορτάσει στην εποχή του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ και της τρόικας το βροντερό ΟΧΙ του Μεταξά και των Ελλήνων στην επέλαση του Φασιστικού άξονα.
         
Εκείνο το ιστορικό ΟΧΙ, ήταν έμπρακτη απόδειξη ότι η συγκεκριμένη άρνηση συνιστούσε κατάφαση για την ανάληψη ιστορικού καθήκοντος και ότι οι Λαοί πρόθυμα πάντοτε ακολουθούν τον ηγέτη που θα χαράξει με χρυσά γράμματα την σελίδα του μεγαλείου τους στο διαχρονικό βιβλίο της ιστορίας!...

Όλα ανοικτά για νέο μνημόνιο, βέβαιη η χρεoκοπία…




Όλες οι αβεβαιότητες για την πορεία της Ελλάδας, που οι αγορές είχαν αρχίσει να ξεχνούν, ήλθαν χθες με ορμή και πάλι στην επιφάνεια, με τη διακαναλική συνέντευξη του Πρωθυπουργού, που άφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, από τις πρόωρες εκλογές, μέχρι τη διαπραγμάτευση νέου μνημονίου και την επιμήκυνση του χρέους. Την ίδια στιγμή, ο διευθύνων σύμβουλος της PIMCO, του κορυφαίου fund ομολόγων στον κόσμο, δήλωνε ότι θεωρεί βέβαιη τη χρεοκοπία της Ελλάδας μέσα στην επόμενη τριετία.

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ?? "ΧΡΥΣΟΨΑΡΑ" ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ? ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ




Είναι να απορεί κανείς.

Η διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού όπως αναφέρει το δημοσιογραφικό sait aftodioikisi συντέλεσε υπέρ της συσπείρωσης των οπαδών του ΠΑΣΟΚ με αποτέλεσμα μόλις μετά πέρας ενός εικοσιτετραώρου από την συνέντευξη ΓΑΠ το ΠΑΣΟΚ να διαπιστώνει ανακατάληψη του χαμένου εδάφους και να αποβλέπει έτσι πλέον το κυβερνών κόμμα σοβαρά στην πρασινοποίηση του εκλογικού χάρτη.

Το θαύμα των Ελλήνων του Σαράντα.



Αρχιμ. Χαραλάμπους Δ. Βασιλοπούλου

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
Το θαύμα των Ελλήνων του Σαράντα,
εκδ. «Ορθόδοξου Τύπου» Αθήνα Οκτώβριος 1974.

Σημείωση: ο πατέρας Χαράλαμπος υπηρετούσε τότε την Πατρίδα στο Σώμα του 39ου Συντάγματος των τσολιάδων της πρώτης γραμμής στην Αλβανία.


ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ

Στρατοπεδευμένοι οι τσολιάδες του Μεσολογγίου έξω στα χωράφια του Αγρινίου. Μόλις είχε κτυπήσει ο φθινοπωρινός ήλιος και έλουζε με το εκθαμβωτικό του φως τις λίμνες και τα χωριά. Ηρεμία παντού. Τίποτε δεν πρόδιδε τη θύελλα και την Καταιγίδα. Οι αγρότες αμέριμνοι βοσκούσαν τα ζωντανά τους. Οι ζευγολάτες όργωναν τη γη τους. Άρχισαν πρωί πρωί τις δουλειές τους.

Ήταν Δευτέρα. 28 Οκτωβρίου του 1940....

SOS εκπέμπει το λιμενικό για την φύλαξη των συνόρων



Σοβαρότατες ελλείψεις παρατηρούνται στο Λιμενικό Σώμα το οποίο αδυνατεί να ελέγξει τους εκατοντάδες λαθρομετανάστες που περνούν καθημερινά τα σύνορα της χώρας μας μέσω θαλάσσηςΤα μέσα που χρησιμοποιούν στο Λ.Σ. είναι απαρχαιωμένα, ενώ, όπως καταγγέλλουν συνδικαλιστές στον «Έ», δεν «υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός ώστε οι άνθρωποι που ελέγχουν τα σύνορά μας να αισθάνονται ασφάλεια και σιγουριά για το έργο τους»....

Ποια ήταν η Ψωροκώσταινα

Κάτι τώρα για να θυμηθούμε ή να γνωρίσουμε την έννοια μιας συνηθισμένης στην καθημερινή γλώσσα μας εκφράσεως:

Η Ψωροκώσταινα...


Στην εποχή που κυβερνούσε την Ελλάδα ο Καποδίστριας ζούσε στο Ναύπλιο μια ζητιάνα, που τη φώναζαν «Ψωροκώσταινα»....