ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

«Βελούδινη» επιστροφή στη δραχμή προτείνουν οι Times!




Eνα ακόμα σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη προβάλλεται σήμερα από τον ευρωπαϊκό τύπο, αυτή τη φορά από τη βρετανική εφημερίδα Times. To δημοσίευμα αναφέρεται σε πρόταση για μια εθελοντική έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη με την υιοθέτηση μιας «νέας δραχμής» η οποία θα είναι συνδεδεμένη με το ευρώ αλλά και με το δολάριο.
Το σχέδιο της «ήπιας προσαρμογής» στα νέα δεδομένα δεν είναι ασύμβατο ούτε με την αναδιάρθρωση του χρέους αλλά ούτε και με τα συνακόλουθα μέτρα «δημοσιονομικής εξυγίανσης» και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας μέσω διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, σημειώνουν οι Times. Το σχέδιο θα πρέπει επικουρικά να στηριχθεί από το ΔΝΤ και τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης ώστε η Ελλάδα να θωρακιστεί με συναλλαγματικά αποθεματικά για την ανακοπή κερδοσκοπικών επιθέσεων στο νόμισμά της.
“Να βγει η Ελλάδα από το Ευρώ να θέλει να επιβιώσει” 
Η Ελλάδα θα πρέπει να βγάλει τις “χειροπέδες” του ευρώ για να επιβιώσει, εάν δεν θέλει να ζητά συνεχώς οικονομική βοήθεια από τις χώρες της Ευρωζώνης, δήλωσε επίσης ο πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της γερμανικής τράπεζας Commerzbank, Κ. Μίλερ.  Ο κ. Μίλερ δήλωσε ότι δεν θα είναι καλό για την Ελλάδα, εάν οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης συνεχίσουν να την αναγκάζουν να φορά τις “χειροπέδες”, ενός νομίσματος που επιτρέπει μόνο την εσωτερική προσαρμογή μέσω περικοπών των δαπανών και μείωσης των μισθών. “Θα επανέλθουν (σ.σ.: οι Έλληνες) ζητώντας και άλλα χρήματα και δεν θα υπάρχει τέλος, εκτός και αν εφαρμόσουν τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αλλά αυτό δεν θα πάρει δύο έως τρία χρόνια – μιλάμε για 20, 30 ή 40 χρόνια για την Ελλάδα”, δήλωσε ο επικεφαλής της δεύτερης μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας σε εκδήλωση που έγινε στη Φρανκφούρτη.
“Οι Έλληνες χρειάζονται τελικά ένα νόμισμα, το οποίο θα μπορούν να το υποτιμούν”, συνέχισε ο τραπεζίτης, προσθέτοντας ότι θα χρειασθεί πολύς χρόνος, έως ότου η ελληνική κυβέρνηση ανασυγκροτήσει τις μη λειτουργικές δομές που θα αποκαταστήσουν την ανταγωνιστικότητα. Ο κ. Μίλερ δεν θεωρεί ότι μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα προκαλέσει “παγκόσμιο χάος” και ότι θα ωθήσει τους επενδυτές να απαλλαγούν από τα ομόλογα άλλων χωρών της περιφέρειας της Ευρωζώνης, όπως της Ιταλίας και της Ισπανίας.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.