ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

ΟΙ ΝΕΟΙ ''ΣΩΤΗΡΕΣ'' ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.... ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΑΣ ''ΣΩΣΑΝ''....

Ανακοίνωση Παπαδήμου: Συμφώνησαν σε όλα εκτός από ένα σημείο - Διαφωνία Παπανδρέου - Σαμαρά για τις συντάξεις....

- Συνάντηση αυτή την ώρα των επικεφαλής της τρόικας με τον Λουκά Παπαδήμο
- Παπανδρέου και Σαμαράς διαφώνησαν για τις μειώσεις στις κύριες συντάξεις
- Έγγραφες δεσμεύσεις ζητά ο Γ. Καρατζαφέρης πως είναι νόμιμα όλα αυτά τα μέτρα


- ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Μετά από ένα ολονύχτιο θρίλερ στη σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς, φαίνεται πως υπάρχουν ακόμα ανοιχτά θέματα προς διαπραγμάτευση και αυτά επικεντρώνονται στις μειώσεις στις επικουρικές και κύριες συντάξεις.

Ο κ. Καρατζαφέρης με ένα στίχο του Καβάφη δήλωσε "ο αρνητής δεν μετανιώνει εάν ρωτιόταν πάλι όχι θα ξαναέλεγε κι όμως τον καταβάλει εκείνο το όχι το σωστό σε όλη του τη ζωή". Ο κ. Καρατζαφέρης από τα γραφεία του κόμματός του ζητάει διαβεβαιώσεις έγγραφες μάλιστα από την Τράπεζα της Ελλάδος και το Ελεγκτικό Συνέδριο ότι θα οδηγήσουν σε διέξοδο και δεν θα χρειαστούν εκ νέου μέτρα.

Όπως τόνισε ότι από τις 18:00 το απόγευμα έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του και παρέμενε στη σύσκεψη ως συμπαράσταση στον Αντώνη Σαμαρά που όπως είπε, έδινε μάχη για τις επικουρικές. Από τις δηλώσεις του κ. Καρατζαφέρη δεν πρόκειται εάν παραμένει στην κυβέρνηση Παπαδήμου ή εάν αποχωρεί πλέον.

Από το Μέγαρο Μαξίμου αποχώρησε και ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος έφθασε στη Λεωφόρο Συγγρού και βρίσκεται σε σύσκεψη με τους στενούς του συνεργάτες, κρατώντας σιγή ιχθύος.

Και ενώ η κατάσταση είναι απόλυτα θολή, στο Μέγαρο Μαξίμου έφθασαν λίγο πριν τη 01:00 και οι επικεφαλής της τρόικας για να συναντήσουν τον Λουκά Παπαδήμου.

Τα μέτρα έφτασαν από νωρίς στα χέρια των κομμάτων αλλά ήταν στα αγγλικά και έτσι ο βαθμός δυσκολίας για την επεξεργασία τους ήταν μεγαλύτερος.  Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ.Καρατζαφέρης επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό και του ζήτησε η σύσκεψη να γίνει στις 17.00 αντί για τις 16.00 γιατί το μεταφρασμένο κείμενο από το υπουργείο Εξωτερικών έφτασε στα χέρια του μόλις στις 14.30.

Αν ισχύουν όλα όσα γίνονται γνωστά τα τελευταία λεπτά από τα κομματικά επιτελεία, που έχουν στα χέρια τους το κείμενο της συμφωνίας, και ο ιδιωτικός τομέας θα ζήσει μαύρες μέρες και χρόνια με την μείωση που θα αγγίξει όλους τους μισθούς.

Τα βασικά της νέας συμφωνίας είναι μέχρι στιγμής:

- Μείωση 22% στον κατώτατο μισθό ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
- Μείωση επικουρικών 15% μεσοσταθμικά από 150 ευρώ και άνω(το ποσοστό παραμένει ακόμα ανοικτό)
- Μείωση 15% στις κύριες συντάξεις των ευγενών ταμείων (ΔΕΗ,ΟΤΕ, Τραπεζών κ.λ.π)
- Άρση μονιμότητας στις ΔΕΚΟ με πράξη νομοθετικού περιεχομένου
- 15.000 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ μέσα στο 2012
- Μετενέργεια στο τρίμηνο από εξάμηνο

 ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.