ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Fitch: Η Ελλάδα παραμένει ο Τζόκερ στην τράπουλα - Αλλά δεν θα βγει απ' το ευρώ



Η ΕΚΤ πρέπει να ενισχύσει την αγορά ομολόγων των προβληματικών χωρών, προκειμένου να αποφευχθεί μια ''κατακλυσμιαία'' κατάρρευση του ευρώ, προειδοποιεί η Fitch. 

''Μπορεί το ευρώ να σωθεί χωρίς μεγαλύτερη εμπλοκή από την ΕΚΤ; Ειλικρινά δεν το νομίζουμε'', τονίζει ο επικεφαλής του οίκου επί των αξιολόγησεων της πιστοληπτικής ικανότητας χωρών, David Riley.
"Η Ελλάδα είναι ακόμα ο Τζόκερ στην τράπουλα. 'Εχει ακόμα την δυνατότητα να βυθίσει την ευρωζώνη στην κρίση'', σχολίασε σε σημερινή ομιλία του για ευρωπαϊκό roadshow.

Ωστόσο, θεωρεί πως η Ελλάδα δεν θα βγει από το ευρώ γιατί ''δεν συμφέρει''. "Εύλογα, αν η Ελλάδα βγει από την ευρωζώνη, αυτό θα μπορούσε να είναι και το τέλος για το ευρώ'', προειδοποιεί ο Riley.

Η κατάρρευση του ευρώ θα ήταν καταστροφική για την παγκόσμια οικονομία και παρόλο που δεν είναι το βασικό σενάριο του οίκου, θα μπορούσε να συμβεί αν η Ιταλία δεν καταφέρει να διαχειριστεί τα προβλήματα χρέους της.

"Είναι δύσκολο να πιστέψεις ότι το ευρώ θα επιβιώσει αν η Ιταλία δεν τα καταφέρει'', είπε ο Riley, συμπληρώνοντας πως αν και πολλοί υποστηρίζουν ότι η Ιταλία παραείναι σημαντική, πολιτικά και οικονομικά, για να επιτραπεί να 'αποτύχει', κάποιος θα μπορούσε να επιχειρηματολογήσει ''ότι παραείναι μεγάλη για να διασωθεί''. 

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.