ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Ονόματα "υπουργοποιήσιμων" - Κανένας δεν θέλει το υπ.Προ.Πο.!



Ο Σταύρος Δήμας, από αντιπρόεδρος της Ν.Δ. φαίνεται πως αναλαμβάνει αντιπρόεδρος της νέας κυβέρνησης και η Νέα Δημοκρατία θα μετέχει με επιπλέον 4 πρόσωπα. Μεταξύ αυτών ακούγονται τα ονόματα του κ. Κ.Αρβανιτόπουλου, του κ. Θ.Βάρδα και του κ. Μουρμούρη, όπως γράφουμε και σε παράπλευρη στήλη. Για τον τελευταίο μάλιστα ακούγεται έντονα πως θα βρίσκεται στο οικονομικό επιτελείο της νέας κυβέρνησης.

Η Ν.Δ. δεν βάζει βουλευτές στην κυβέρνηση, πρώτον για να μην θεωρηθεί ότι υπάκουσε στους όρους Παπαδήμου και δεύτερον γιατί, βάσει του Συντάγματος, κόμμα που έχει μέλη στην κυβέρνηση παύει να είναι αξιωματική αντιπολίτευση.

Από την πλευρά του ΛΑΟΣ, το κόμμα θα μετέχει με τρία πρόσωπα στο νέο κυβερνητικό σχήμα και οι κ.κ. Βορίδης Γεωργίου και Γεωργιάδης ακούγονται ως τα επικρατέστερα ονόματα γι' αυτό το σχήμα.

Τα ονόματα που ακούγονται για άλλα τρία υπουργεία:

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου (ο πρώην αρχηγός της Αστυνομίας) υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού Δημήτρης Παντερμαλής, εδώ κάποιοι λένε πως ο κ. Γερουλάνος αποχωρεί, καθώς θεωρείται στενός συνεργάτης Παπανδρέου.

Είναι σαφές ότι κανένα κόμμα δεν θέλει να πάρει το υπουργείο Προ.Πο. και δεν τους αδικούμε: 

αν η κυβέρνηση Παπανδρέου ήρθε αντιμέτωπη με μια λαϊκή εξέγερση στις 28 Οκτωβρίου που την οδήγησε σε παραίτηση, η κυβέρνηση των τραπεζιτών θα βρεθεί αντιμέτωπη με μια επανάσταση πολύ σύντομα...

Μάλιστα ο Γ.Καρατζαφέρης το τεκμηρίωσε λέγοντας ότι "Ο Συνασπισμός συνέχεια θα μας δημιουργεί προβλήματα ακριβώς επειδή αναλάβαμε αυτό το υπουργείο".

Στη θέση μετά από απαίτηση και πολλών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο καθώς πρέπει να υπάρξει συνέχεια στο οικονομικό έργο, θα παραμείνει ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος θα παραμείνει και αντιπρόεδρος. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην θέση του θα παραμείνει και ο κ.Σαχινίδης αναπληρωτής υπουργός οικονομικών.

Πολλές θα είναι οι θέσεις που θα μείνουν ίδιες, πολλά υπουργεία δεν θα αλλάξουν χέρια, ωστόσο τα λεγόμενα με βάση τους όρους της Ν.Δ. αλλάζουν τα πρόσωπα στα υπουργεία: Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην κυβέρνηση πρόκειται να παραμείνουν η υπουργός Παιδείας κυρία Άννα Διαμαντοπούλου και οι υπουργοί Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, Υποδομών κ. Γιάννης Ραγκούσης και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκανδαλίδης. 

Αναφορικά με το αίτημα να ανασυσταθεί το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, αυτό θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς θα υπάρξει καθυστέρηση λόγω προεδρικών διαταγμάτων, οπότε φαίνεται πως μένει όπως έχει το συγκεκριμένο υπουργείο.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.