ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Στατιστικά λάθη και στην Ιρλανδία φούσκωσαν το χρέος!


Μάλιστα. Φούσκωσαν λογιστικά το χρέος ΚΑΙ της Ιρλανδίας. Δηλαδή δεν άλλαξαν μόνον τα στατιστικά στοιχεία της Ελλάδας, αλλά και της Ιρλανδίας. Να που οι αποκαλύψεις της Ναόμι Κλάϊν στο βιβλίο της για τις τεχνικές σοκ και δέος, αποκτά μεγάλη επικαιρότητα.



Η Κλάϊν γράφει στο βιβλίο της πως ο Καναδάς παραλίγο να πέσει στα νύχια του ΔΝΤ τη δεκαετία του 80 και πως τελικά κατάργησε τα κονδύλια κοινωνικής πρόνοιας, λόγω λανθασμένων στατιστικών. Στην Ελλάδα το φούσκωμα του ελλείμματος και του χρέους, κατήγγειλε η κα Γεωργαντά και άλλα μέλη του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ και τώρα η Ιρλανδία, έρχεται να παρουσιάσει τα σωστά στατιστικά στοιχεία για το έλλειμμα και να διαπραγματευτεί ΝΕΟΥΣ ΟΡΟΥΣ στο μνημόνιό τους. Άλλος ένας για αναδιαπραγμάτευση, μετά την Πορτογαλία δηλαδή…

Συγκεκριμένα, ένα μεγάλο λογιστικό λάθος εντόπισε η ιρλανδική κυβέρνηση στα στατιστικά της στοιχεία που είχε ως αποτέλεσμα το δημόσιο χρέος να διογκωθεί κατά 3,6 δις ευρώ. Η κυβέρνηση της χώρας, ενημερώθηκε ότι το συγκεκριμένο κονδύλι είχε εγγραφεί στο παθητικό του κρατικού προϋπολογισμού για το 2010 όχι μία φορά, αλλά δύο!!! «Διορθώνοντας το σφάλμα αυτό, η εκτίμηση για το οριστικό δημόσιο χρέος του έτους 2010 μειώνεται κατά 3,6 δις ευρώ, δηλαδή σε ποσοστό 2,3% του ιρλανδικού ΑΕΠ» αναφέρει το ανακοινωθέν του υπουργείου των Οικονομικών στο Δουβλίνο.

Έτσι για το 2010 το ιρλανδικό δημόσιο χρέος από τα 148 δις ευρώ μειώθηκε στα 145,5 δις ευρώ, δηλαδή από το 94,9% στο 92,6% του ΑΕΠ της Ιρλανδίας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.