ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Όλοι ζητάνε εκλογές, αλλά ο πρωθυπουργός σφυρίζει αδιάφορα...



Με την πολιτική ένταση στο κόκκινο και την κοινωνική έκρηξη επί θύραις λόγω των κυβερνητικών μέτρων, ο πρωθυπουργός θα συγκαλέσει αυτή την εβδομάδα το υπουργικό συμβούλιο για να "μαντρώσει" τους υπουργούς και να ζητήσει «τη μέγιστη εγρήγορση όλων», όπως γράφει το 24h.gr

Την ίδια στιγμή όμως, κι ενώ τις πρώτες ώρες μετά την νέα συμφωνία των Βρυξελλών το Μαξίμου περίμενε εκτόνωση της έντασης και στην κυβέρνηση και στην κοινοβουλευτική ομάδα, όλα δείχνουν ότι όχι μόνο δεν υπήρξε εκτόνωση, αλλά....

το αντίθετο, η ένταση κορυφώνεται δημιουργώντας εκρηκτικές συνθήκες.

Ένας μεγάλος αριθμός βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας ζητά ευθέως εκλογές, ενώ το ίδιο ευθεία είναι και η αμφισβήτηση του ίδιου του Γιώργου Παπανδρέου, γεγονός πρωτοφανές στα κοινοβουλευτικά χρονικά των τελευταίων δεκαετιών.

Ακόμα και μέσα στο υπουργικό συμβούλιο πληθαίνουν οι φωνές που υποστηρίζουν τη λύση των εκλογών, διαβλέποντας ότι σε λίγο η κοινωνική αγανάκτηση θα συμπαρασύρει την κοινοβουλευτική ομάδα η οποία θα αντιδράσει, όπως σημειώνει κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας, καταψηφίζοντας ό,τι έρθει στη βουλή είτε συνδέεται είτε όχι με την νέα συμφωνία.

Ο Γ. Παπανδρέου μπορεί να απέκλεισε τις πρόωρες εκλογές, όμως είναι πολλοί πλέον μέσα στην ίδια την κυβέρνηση που φοβούνται (ή ελπίζουν) ότι η κυβέρνηση δεν θα αντέξει 2 ή 3 μήνες ακόμα, οπότε και θα έρθει η νέα δανειακή σύμβαση στη Βουλή.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.