Σε κλίμα πόλωσης και με εμμονές για εσωκομματική κατανάλωση οι ΗΠΑ οδεύουν ολοταχώς προς την καταστροφή. Τα...
δύο κόμματα αλληλομπλοκάρονται, την ώρα που τα περιθώρια χρόνου στεύνουν ασφυκτικά.
Χρεοκοπία ή τίποτα;
«Διακομματική συναίνεση»
Οι Ρεπουμπλικάνοι που διαθέτουν την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων πέρασαν ένα νόμο που προβλέπει την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους ανά 900 δις ευρώ επί πλέον των 14, 3 τρις δολαρίων που είναι σήμερα. Δύο ώρες αργότερα, στη Γερουσία, όπου την πλειοψηφία έχουν οι Δημοκρατικοί, το σχέδιο νόμου καταψηφίστηκε. Όλα αυτά βέβαια είχαν συμβολική αξία, γιατί από πριν ο πρόεδρος Ομπάμα είχε κάνει σαφές ότι θα έκανε χρήση βέτο στην απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων, επειδή το σχέδιο των Ρεπουμπλικάνων προέβλεπε για το 2012, χρονιά προεδρικών εκλογών, νέα αύξηση του ορίου χρέους, κάτι που ο αμερικανός πρόεδρος δεν ήθελεμε τίποτα.
«Είναι σαφές ότι η όποια λύση πρέπει να έχει διακομματική συναίνεση», προειδοποίησε χθες ο Ομπάμα. «Τη στήριξη και των δύο κομμάτων που έστειλε ο αμερικανικός λαός για να τον εκπροσωπήσουν, τη στήριξη και των δύο σωμάτων, της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να επιλύσουμε την κρίση, ο γερουσιαστής Ριντ, από τους Δημοκρατικούς κατέθεσε στη Γερουσία σχέδιο που περιλαμβάνει περικοπές στις οποίες συμφώνησαν και τα 2 κόμματα. Ο γερουσιαστής Μακ Κόνελ, από το Ρεπουμπλικανικό κόμμα πρότεινε ένα σχέδιο που μπορεί να μας βρει σύμφωνους, αν κάνουμε τροποποιήσεις. Σήμερα κάνω έκκληση και στα δύο κόμματα να βρουν κοινή λύση για ένα σχέδιο που θα μπορούσα να υπογράψω μέχρι την ερχόμενη Τρίτη».
….και στο βάθος Tea Party
Οπαδοί του Tea Party σε διαδήλωση κατά του ΟμπάμπαΤο κλίμα πόλωσης μεταξύ των δύο κομμάτων, οφείλεται κυρίως στην σκληροπυρηνική πτέρυγα των Ρεπουμπλικάνων, όπου βρίσκεται το κίνημα Tea Party. Αναλυτές συμφωνούν ότι ευθύνονται για το ότι μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί συναίνεση. Οι περισσότεροι από αυτούς κατάφεραν να γίνουν βουλευτές τον περασμένο Νοέμβριο κρατώντας άκαμπτη στάση σε θέματα εξυγίανσης του προϋπολογισμού και φορολογίας, Το ίδιο θέλουν να κάνουν τώρα. Η πιο γνωστή εκπρόσωπος του κινήματος, η Μισέλ Μπαχμαν, που θέλει να κατέβει υποψήφια στις προεδρικές εκλογές, το λέει ανοιχτά. «Στην ψηφοφορία για την αύξηση του ορίου χρέους, θα ψηφίσω όχι, η Ουάσιγκτον πρέπει να επιστρέψει επιτέλους στο δρόμο της λογικής», υπογραμμίζει.
Τίποτα όμως δεν έχει λογική στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ, οι οποίες οδεύουν στην καταστροφή συμπαρασύροντας και τον ίδιο τον Μπάρακ Ομπάμα. Η δημοτικότητά του έχει πέσει από αρχές Ιονίου κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες…
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.