ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: ‘Ημέρα Ετεροφυλοφιλικής Υπερηφάνειας’ εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο του Σάο Πάολο


Σάο Πάολο, Βραζιλία – H μεγαλύτερη πόλη της Νότιας Αμερικής, που φιλοξενεί αυτό που φέρεται να είναι η μεγαλύτερη «Gay Pride» παρέλαση, στον κόσμο, αναμένεται να έχει μια επίσημη "Ετεροφυλοφιλική Ημέρα Υπερηφάνειας" κάθε τρίτη Κυριακή του Δεκεμβρίου. Το δημοτικό συμβούλιο έχει εγκρίνει το μέτρο, και αναμένει την υπογραφή του δημάρχου.

Η σχετική απόφαση συντάχθηκε από τον Ευαγγελικό Δημοτικό Σύμβουλο Carlos Apolinário, μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος, ο οποίος δήλωσε ότι η πρόθεσή του δεν είναι να κάνει διακρίσεις κατά των ομοφυλοφίλων, αλλά μάλλον αποτελεί μία πράξη αντίθετης με τις «υπερβολές και τα προνόμια» της ομοφυλοφιλικής κοινότητας, και για να «αυξηθεί η ευαισθητοποίηση και ενθαρρυνθεί το κοινό να διασφαλίσει τα ήθη και τα καλά έθιμα» του Δήμου του Σάο Πάολο.

Η Ετεροφυλόφιλικη Ημέρα Υπερηφάνειας "δεν είναι κάτι κατά των ομοφυλόφιλων, αλλά μια διαμαρτυρία ενάντια στα προνόμια που η ομοφυλοφιλική κοινότητα απολαμβάνει ", δήλωσε ο Apolinário στα ΜΜΕ.

Το Σάο Πάολο, μια πόλη 20 εκατομμυρίων, είναι το ‘σπίτι’ σε ό, τι έχει περιγραφεί ως η μεγαλύτερη "Gay Pride" παρέλαση του κόσμου, την οποία, σύμφωνα με τις αρχές της Βραζιλίας, παρακολούθησαν περισσότεροι από 3 εκατομμύρια ομοφυλόφιλοι, στην Paulista Avenue το 2011.

Σύνδεσμος
Ο Apolinário επεσήμανε ότι η Paulista Avenue, μία από τις κύριες αρτηρίες της πόλης, χρησιμοποιείται από τους ομοφυλόφιλους για την παρέλασή τους, αλλά η «Πορεία για τον Ιησού» (‘March for Jesus’) , που οργανώνεται από μία μεγάλη προτεσταντική οργάνωση στη Βραζιλία και που προσελκύει ίσο αριθμό συμμετεχόντων, δεν επιτρέπεται να διασχίσει την ίδια λεωφόρο. (Σχ.ΚΟ: Το 2011 η Πορεία για τον Ιησού συγκέντρωσε 5 εκατομμύρια ανθρώπους!). 

 
"Σέβομαι τους ομοφυλόφιλους και είμαι ενάντια σε κάθε είδους επίθεσης εναντίον τους", δήλωσε ο Apolinário. "Δεν έχω κανένα πρόβλημα να συνυπάρχω με τους ομοφυλόφιλους όσο η συμπεριφορά τους είναι φυσιολογική."

Σε αντίθεση με την «Πορεία για τον Ιησού», που συνήθως διεξάγεται τρεις ημέρες πριν από την ετήσια πορεία των ομοφυλόφιλων, η Gay Parade συχνά αμαυρώνεται από περιστατικά βίας μεταξύ των συμμετεχόντων, σύμφωνα με βραζιλιάνικες ειδησεογραφικές σελίδες ομοφυλόφιλων.

Οι ομοφυλόφιλοι διαδηλωτές στην εκδήλωση αναφέρουν συνήθως, πολλές ληστείες και κλοπές, ως επί το πλείστον φωτογραφικών μηχανών, κινητών τηλεφώνων και πορτοφολιών. Η χρήση ναρκωτικών είναι «σαφής», σύμφωνα με την εφημερίδα Folha de Sao Paulo, ιδιαίτερα η χρήση του αφροδισιακό ναρκωτικού "έκσταση".

Το ‘G Online (η διαδικτυακή έκδοση του βραζιλιάνικου περιοδικού για ομοφυλόφιλους ‘G Magazine’,), επεσήμανε ότι στην πορεία του προηγούμενου έτους, «η ομάδα του ‘G Online’, η οποία κάλυψε την εκδήλωση κατά τη διάρκεια της ημέρας και καθ’όλη τη διαδρομή της πορείας, έγινε μάρτυρας διάφορων δυσάρεστων σκηνών κατά μήκος της λεωφόρου . Σπρωξίματα, τσακωμοί, μέθη και κλοπές ήταν κοινά κατά τη διάρκεια της παρέλασης. "

Αντίθετα, τα μέσα ενημέρωσης της Βραζιλίας δεν ανέφεραν κανένα αδίκημα κατά τη διάρκεια της πορείας για τον Ιησού.

 
Ο Δήμαρχος του Σάο Πάολο, Gilberto Kassab πρέπει να υπογράψει τη απόφαση, για να γίνει επίσημη. Ο Κασάπ δήλωσε στα ΜΜΕ ότι θα μελετήσει το νομοσχέδιο, αλλά δεν σχολίασε κατά πόσον υποστηρίζει το μέτρο.

Από το φιλικό 

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.