ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Επίθεση κατά αστυνομικών σε ομιλία του Ερντογάν...


΄Ενας αστυνομικός σκοτώθηκε κι ένας άλλος τραυματίστηκε σε επίθεση Κούρδων αυτονομιστών κατά του οχήματος στο οποίο επέβαιναν, έπειτα από προεκλογική ομιλία του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ερντογάν, στην πόλη Κασταμονή. Κανένας δεν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην αστυνομική συνοδεία οπαδών του κυβερνώντος κόμματος οι οποίοι παρακολούθησαν την προεκλογική ομιλία του Τούρκου πρωθυπουργού αλλά οι αρχές εκτιμούν ότι δράστες είναι οι Κούρδοι αντάρτες.
 Αλλωστε, και ο Ερντογάν που είχε αποχωρήσει με ελικόπτερο από την Κασταμονή και μετέβη στην Αμάσεια, αποκάλεσε αργότερα τους δράστες «αυτονομιστές», μια έκφραση που χρησιμοποιούν συχνά οι τουρκικές αρχές για να κατονομάσουν τους Κούρδους που μάχονται για την αυτονομία της περιοχής τους στα νοτιοανατολικά της χώρας.


Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι δράστες πέταξαν μία χειροβομβίδα κατά του αστυνομικού οχήματος ενώ στη συνέχεια άνοιξαν πυρ. Κατά ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, την επίθεση πραγματοποίησαν έξι άτομα. Επίσης, δημοσιογράφοι είπαν ότι ομάδες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας κυνήγησαν τους δράστες στο παρακείμενο δάσος κι ότι ακούγονταν διαρκώς πυροβολισμοί

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.