ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Το ΔΝΤ επιβεβαιώνει τις συζητήσεις, αλλά λέει ότι έγιναν για ….”τεχνικούς λόγους”


Ο πανικός στον οποίο έχει περιέλθει η κυβέρνηση μετά τις αποκαλύψεις για τις συζητήσεις Παπανδρέου – Στρος Καν είχαν το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Οι… σύμμαχοι της κυβέρνησης στο ΔΝΤ εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία επιβεβαιώνουν τις συζητήσεις αλλά λένε ότι γίνονταν για… τεχνικούς λόγους.

“Στην περίπτωση της Ελλάδας αυτές οι συνομιλίες αφορούσαν το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για παροχή τεχνογνωσίας σε ό,τι αφορά την κατάρτιση του προϋπολογισμού και τη φοροδιαφυγή. Δεν υπήρχαν διαπραγματεύσεις και καμία συμφωνία για οικονομική βοήθεια μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του ΔΝΤ πριν από την επίσημη αίτηση που κατέθεσε η Ελλάδα για οικονομική βοήθεια στα τέλη Απριλίου του 2010».
Μάλιστα το ίδιο το ΔΝΤ διαψεύδει (ή κάνει πως διαψεύδει) τον επικεφαλής της, Ντ. Στρος Καν ο οποίος έλεγε στη γαλλική τηλεόραση ότι δούλευαν υπόγεια με την ελληνική κυβέρνηση.
Η ανακοίνωση του ΔΝΤ μάλλον κάνει χειρότερα τα πράγματα για τον Γ. Παπανδρέου.
Την περίοδο που αυτός έταζε κοινωνικά επιδόματα το Ταμείο είχε ήδη προχωρήσει στο… business plan της για την Ελλάδα. Η αλήθεια αυτή είναι και οι διαψεύσεις απλά επιβεβαιώνουν τι πραγματικά είχε γίνει.
Φταίνε η … ΝΔ και η αντιπολίτευση λέει η Κυβέρνηση
Σφοδρή επίθεση κατά της ΝΔ εξαπέλυσε στο μεταξύ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με αφορμή το βίντεο.
Ο κ. Πεταλωτής μίλησε για παραπληροφόρηση, διαστρέβλωση της αλήθειας εκ μέρους της ΝΔ και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για ακόμα μία φορά ότι η ενώ η χώρα κινδύνευε να χρεοκοπήσει και να διαλυθεί λιποτάκτησε από την εξουσία.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση προχώρησε με πλήρη διαφάνεια τις διαδικασίες ώστε να βρεθούν όλες οι δυνατές πηγές για να δανειστεί η χώρα και επικαλέστηκε δύο δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου τον Δεκέμβριο του 2009 και τον Φεβρουάριο του 2010 που έλεγε ότι η ελληνική κυβέρνηση είχε επαφές με τον Στρος Καν και το ΔΝΤ και για τεχνικά θέματα αλλά και για τα οικονομικά ζητήματα. Επίσης παρέθεσε και μια σειρά από ανακοινώσεις του Υπουργείου Οικονομικών όπου αναφέρονταν επαφές του υπουργού και αρμόδιων παραγόντων με το ΔΝΤ για σχετικά θέματα.
Ο Εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο κ. Πεταλωτής στην αγωνία του να διαψεύσει τα όσα έβλεπαν και άκουγαν όλοι οι Έλληνες από τον κ. Στρος Καν, επανέλαβε σήμερα πως ο κ. Παπανδρέου απλώς έψαχνε λεφτά για να σώσει τη χώρα.
Από την πλευρά του ο κ. Στρος Καν για να καλύψει τον κ. Παπανδρέου μας είπε σήμερα ότι συζητούσαν υπόγεια μόνο για την “παροχή τεχνογνωσίας”.
Δυστυχώς για τον κ. Παπανδρέου η αλήθεια είναι μία και την ξέρει πλέον όλος ο Ελληνικός λαός. Την είπε στην κάμερα ο κ. Στρος Καν: Η χώρα μπήκε μέσα σε 15 μέρες στο ΔΝΤ, μετά από πολύμηνες υπόγειες διαβουλεύσεις του κ. Παπανδρέου κρυφά από τους Έλληνες επειδή αντιδρούσαν στο ενδεχόμενο αυτό.
Και ξανά θέτουμε το ερώτημα στον κ. Παπανδρέου: Τι πραγματικά κρύβεται πίσω από την απόφαση αυτή;»

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.