ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Εικόνα αποσύνθεσης παρουσιάζει πλέον και δημοσίως το κυβερνητικό σχήμα


Όλο αυτό που συμβαίνει στην κυβέρνηση το έχουμε περιγράψει κατά καιρούς με διάφορους τρόπους. Μπάχαλο, Βαβέλ, σύγκρουση, χάος, σκορποχώρι, διάλυση και άλλοι τέτοιοι χαρακτηρισμοί, μάλλον επιεικείς όπως αποδεικνύεται από τα γεγονότα.

Ούτε καζάνι που βράζει είναι η κυβέρνηση. Είναι κάτι χειρότερο. Δεν λειτουργεί απολύτως τίποτε, ο καθένας μπαίνει όπου θέλει, κάνει ότι θέλει, λέει ότι του καπνίσει, στηρίζει το δικό του “μαγαζάκι” και αδιαφορεί για τους υπόλοιπους....
Η λέξη τζιτζιφιόγκος ήταν η πιο επιεικής, μαθαίνουμε, από αυτές που χρησιμοποίησε ο Δ. Ρέππας για τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών. Το κλίμα που έχει διαμορφωθεί εντός της κυβέρνησης μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο με αγοραίες εκφράσεις.

Και δεν είναι μόνο ότι βγαίνει φόρα παρτίδα η κόντρα των υπουργείων Υποδομών και Οικονομικών, σε μία κρίσιμη συγκυρία και ενώ επίκειται η τελική διαμόρφωση και ανακοίνωση του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού προγράμματος. Είναι κυρίως ότι ο κ. Ρέππας βγαίνει και τα χώνει στο αντίπαλο υπουργείο μια ημέρα αφού ο Πρωθυπουργός απηύθυνε αυστηρές προειδοποιήσεις στους υπουργούς του ότι “θα προχωρήσει με όσους θέλουν”. Δεν τον υπολογίζουν δηλαδή και πολύ.

Όλοι εναντίον όλων. Ο Ρέππας με τον Παπακωνσταντίνου, η Μπιρμπίλη με τον Παπουτσή και τον Ραγκούση, όλοι εναντίον του υπουργού Οικονομικών, και επίσης όλοι εναντίον της Λούκας Κατσέλη. Μπάχαλο διαρκείας που δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να συνεχιστεί όσο η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Αν ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του κουράστηκαν να σώζουν την Ελλάδα, ας πάνε σπίτι τους. Όμως, να εμφανίζεται αυτή η εικόνα δεν είναι ό,τι καλύτερο για τη χώρα.

Πάντως, τα χθεσινά γεγονότα, με την ενόχληση για το υπουργείο Εργασίας και τη σύγκρουση Ρέππα με υπουργείο Οικονομικών (προσωποποιημένα στον γ.γ. υπεύθυνο για τις ΔΕΚΟ, κ. Κυριακό) αποτελούν πρόκριμα για πολύ σημαντικές πολιτικές εξελίξεις. Θεωρείται δεδομένο ότι η υπουργός Εργασίας έχει “τελειώσει” από την κυβέρνηση και ότι ο ανασχηματισμός θα γίνει πολύ σύντομα,. Πιθανότατα μόλις τελειώσει η τρόικα τους ελέγχους.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.