ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Παζάρευε το ΔΝΤ από τον Νοέμβριο του 2009!


Σοβαρό πλήγμα δέχεται, σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, η αξιοπιστία της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού μετά τις δηλώσεις του Ντομινίκ Στρος Καν ότι από τον Νοέμβριο του 2009 είχε «υπόγειες» συζητήσεις με τον Γιώργο Παπανδρέου για την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ και ότι δεν το έλεγε στον ελληνικό λαό για «πολιτικούς λόγους»....

Οι επίμαχες δηλώσεις, που αποκάλυψε η εκπομπή «Αλ Τσανίρι» του Λάκη Λαζόπουλου, προκάλεσαν πολλές αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και «ταρακούνησαν» το Μέγαρο Μαξίμου και γενικότερα την κυβερνητική πλευρά, όπου πλέον υπάρχει διάχυτη αγωνία για το πώς οι αποκαλύψεις αυτές θα επηρεάσουν την εικόνα της κυβέρνησης και προσωπικά του κ. Παπανδρέου.

Αξιοσημείωτο είναι εξάλλου ότι η κυβέρνηση είχε αντιδράσει έντονα, όταν προ μηνών είχε διαρρεύσει στον ελληνικό Τύπο το περιεχόμενο της μαγνητοσκοπημένης συνέντευξης του κ. Στρος Καν στο γαλλικό κανάλι, με αποτέλεσμα το συγκεκριμένο απόσπασμα να «κοπεί» στο μοντάζ και να μην προβληθεί τελικά!

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης κ. Πεταλωτής επιχείρησε να διασκεδάσει τις αλγεινές εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν σε βάρος της κυβέρνησης, υποβαθμίζοντας την αξία των αποκαλύψεων και καταφεύγοντας σε ένα πρωτοφανές παραλήρημα κατά της Νέας Δημοκρατίας!

Έκανε λόγο για «συστηματική διαστρέβλωση των πραγμάτων» από επικριτές της κυβέρνησης, υποστήριξε πως δεν έγινε ακριβής μετάφραση των δηλώσεων του επικεφαλής του ΔΝΤ και πως δεν έγιναν «υπογείως οι συζητήσεις, αλλά ήταν στο φως».

Χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Δεν χρειαζόταν να δει κανείς χθες την εκπομπή για να διαπιστώσει ότι είχε συζητήσεις με το ΔΝΤ ο πρωθυπουργός. Ο πρωθυπουργός διερευνούσε, ως όφειλε, λόγω των εθνικών καθηκόντων που έχει αναλάβει όλες εκείνες τις πιθανές λύσεις ώστε να μπορέσουμε από κάπου να δανειστούμε. Ο κ. Στρος Καν παραθέτει την κατάσταση έτσι όπως υποτίθεται ότι έγινε».

Παράλληλα, σε μία προφανή κίνηση αντιπερισπασμού, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, την οποία κατηγόρησε πως στηρίζει την αντιπολιτευτική της τακτική σε «μεγάλες ειδήσεις που "εφευρίσκονται"», ότι καταφεύγει σε «γκεμπελίστικες» μεθόδους και για «άκριτη και κακοπροαίρετη υιοθέτηση» δήθεν ειδήσεων, «προπαγανδιστικό παραλήρημα» και «πράξεις μνημειώδους σκοταδισμού»!

Στην προσπάθεια της κυβέρνησης να αμυνθεί για τις αποκαλύψεις επιχείρησε να «βάλει πλάτη» και ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Μ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος μιλώντας στον Real.fm δήλωσε χαρακτηριστικά: «Γιατί άραγε ο κ. Στρος Καν τα λέει όλα αυτά τώρα; Δεν είναι παρθένα. Είναι έμπειρος πολιτικός. Θέλει να βγάλει από πάνω του την Ελλάδα, γιατί δέχεται επιθέσεις στη Γαλλία που είναι υποψήφιος για την προεδρία του σοσιαλιστικού κόμματος και θέλει να είναι υποψήφιος για την προεδρία της Γαλλίας».


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΟΣ-ΚΑΝ

«Λέω, υπερβάλλοντας, ότι όταν ήρθε το ΔΝΤ στην Ελλάδα κλείσαμε το θέμα σε 15 μέρες διότι δουλέψαμε επί μήνες πριν με τις ελληνικές Αρχές και το κάναμε υπόγεια. Γιατί αυτό; Γιατί οι ελληνικές Αρχές επιθυμούσαν την παρέμβαση του ΔΝΤ, αν και ο Παπανδρέου για πολιτικούς λόγους δεν το έλεγε στο λαό. Αλλά από την αρχή με είχε πάρει πολλές φορές τηλέφωνο. Με είχε πάρει τηλέφωνο το μήνα Νοέμβριο – Δεκέμβριο του 2009, λέγοντάς μου ότι χρειαζόμαστε βοήθεια».

Αυτή είναι η τηλεοπτική τοποθέτηση του Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος πάντως το βράδυ, ύστερα από το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του, επιχείρησε να… «τα μαζέψει»: «Δεν υπήρχαν διαπραγματεύσεις και καμία συμφωνία για οικονομική βοήθεια μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του ΔΝΤ πριν από την επίσημη αίτηση που κατέθεσε η Ελλάδα για οικονομική βοήθεια στα τέλη Απριλίου του 2010», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Ταμείου.


ΣΟΦΙΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ - Α. Τ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.