ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

H TOYΡΚΙΑ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΕΠΑΝΕΙΣΔΟΧΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ


Η Άγκυρα δηλώνει δυσαρεστημένη για την απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της ΕΕ επί του θέματος της υπογραφής της συμφωνίας επανεισδοχής και της κατάργησης των θεωρήσεων για τους πολίτες της Τουρκίας και υπογραμμίζει ότι σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθεί το τουρκικό αίτημα για τις θεωρήσεις, δεν θα υπογράψει την εν λόγω συμφωνία...

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών αναφέρεται ότι «η υπογραφή της συμφωνίας επανεισδοχής πρέπει να είναι διαδικασία παράλληλη προς το διάλογο μεταξύ της Τουρκίας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το θέμα της κατάργησης των θεωρήσεων. Η διαδικασία αυτή είναι σταδιακή, αφού στην πρώτη φάση σχετίζεται με την απελευθέρωση και στη συνέχεια με την κατάργηση των θεωρήσεων».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «το υφιστάμενο καθεστώς θεωρήσεων σχετικά με τους τούρκους πολίτες δεν έχει νομική ισχύ», πράγμα που «αποδεικνύεται από τις αποφάσεις που λαμβάνουν τώρα τελευταία δικαστήρια σε χώρες μέλη της ΕΕ».

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για τη σχετική απόφαση που έλαβε χτες το Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων και σημειώνεται ότι αυτή «δεν απαντά στις προσδοκίες» της Τουρκίας. «Η εξουσιοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το αίτημά μας» είναι η προσδοκία αυτή σύμφωνα με το υπουργείο.

Ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, μέσω twitter αναφέρει ότι είχε τηλεφωνική συνομιλία με την Επίτροπο Εσωτερικών της ΕΕ Σεσίλια Μάλμστρομ και σημειώνει τα εξής: «Οι Eυρωπαίοι φίλοι μας πρέπει να καταλάβουν ότι η Τουρκία δεν είναι χώρα δεύτερης κατηγορίας. Ζητούμε ίση μεταχείριση, όπως όλοι οι πολιτισμένοι λαοί. Όσο το Συμβούλιο δεν εξουσιοδοτεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την κατάργηση των θεωρήσεων, δεν πρόκειται ούτε να υπογραφεί, ούτε και να εφαρμοστεί η συμφωνία επανεισδοχής»

fimotro.blogspot.com

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.