ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Cardoso: «Το ελληνικό σχέδιο διάσωσης δεν λειτουργεί»



«Το ελληνικό σχέδιο δεν λειτουργεί, δεν έχει τις προϋποθέσεις για να είναι βιώσιμο» δήλωσε η Teodora   Cardoso, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας της Λισαβόνας . .. «Οι συνθήκες επιβλήθηκαν, οι προϋποθέσεις που λήφθηκαν δεν ήταν καθόλου ρεαλιστικές και οι αγορές το αντιλαμβάνονται».
Αυτά υποστήριξε σε ομλία της σε συνέδριο για το μέλλον της Πορτογαλίας, η Teodora Cardoso, αποσαφηνίζοντας πως ο δρόμος που ακολούθησε η Ελλάδα είναι παράδειγμα προς αποφυγή.


Για την κ. Cardoso, «ήταν εμφανές ότι το ελληνικό πρόγραμμα είχε πολύ υψηλό κόστος χρηματοδότησης και ουσιαστικά δεν θα λειτουργούσε», ενώ στην ομιλία της επεσήμανε πως τα ιδιαιτέρως αυστηρά μέτρα λιτότητας δημιουργούν βαθύτερη ύφεση.

Όσο για το τι θα κάνει η Πορτογαλία, που αποτελεί ένα από τα σημεία έντονων διαπραγματεύσεων στους κόλπους της Ε.Ε., η Teodora Cardoso δηλώνει ότι «αντιμετωπίζοντας τις τρέχουσες συνθήκες, εάν δεν θέλουμε να ακολουθήσουμε τον δρόμο της Ελλάδας, πρέπει να καταλάβουμε και να αντιληφθούμε ότι πρέπει να προτείνουμε τις δικές μας λύσεις»


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.