ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

"Ακη γερά, φέρε τα λεφτά"


«Φέρε πίσω τα κλεμμένα». Αυτό βροντοφώναξαν πάνω από 300 πολίτες, που χθες το μεσημέρι συγκεντρώθηκαν έξω από το Μουσείο της Ακρόπολης με σκοπό να πορευτούν ειρηνικά προς το σπίτι του Άκη Τσοχατζόπουλου, στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Τη συγκέντρωση είχε προαναγγείλει ο γνωστός σκηνοθέτης Δημήτρης Κολλάτος, ως μια ένδειξη οργής και αγανάκτησης των πολιτών για...
 όσα τελευταία έχουν ακουστεί για το παρελθόν του πρώην υπουργού. «Διαδηλώνουμε ειρηνικά απαιτώντας να δώσει πίσω όλα όσα έκλεψε από τον ελληνικό λαό. Σκοπεύουμε να πάμε και σε άλλους, στον Σημίτη, τον Ρουσόπουλο, τον Βουλγαράκη. Είναι πολλά τα κλεμμένα, ξεκινήσαμε από τον Τσοχατζόπουλο γιατί είναι ο πιο γνωστός κλέφτης», ανέφερε στον «ΑΤ» ο Δημήτρης Κολλάτος.

 Την εμφάνισή της έκανε και μια διμοιρία των ΜΑΤ, που αρχικά παρατάχθηκε σε όλο το πλάτος της οδού Δ. Αρεοπαγίτου και εμπόδιζε την πρόσβαση των συγκεντρωμένων έξω από την σπίτι του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, προκαλώντας την οργή τους. Ωστόσο, στη συνέχεια και με την ενίσχυση ακόμα μια διμοιρίας της ΥΜΕΤ οι αστυνομικοί πήραν θέση ακριβώς έξω από την εξώπορτα της οικίας.

Οι πολίτες φώναζαν συνθήματα όπως «Άκη γερά, φέρε τα λεφτά», «Κλέφτες - κλέφτες», «Ο λαός στη Βουλή, οι 300 στο Γουδί», ενώ απαίτησαν να κατέβει η ελληνική σημαία από το μπαλκόνι καθώς, όπως χαρακτηριστικά έλεγαν, αυτή δεν έχει θέση στο σπίτι ενός προδότη της χώρας. Αφού παρέμειναν στο σημείο για περίπου μισή ώρα, στη συνέχεια αποχώρησαν ανανεώνοντας το «ραντεβού» τους για την επόμενη Πέμπτη, έξω από το σπίτι του Κώστα Σημίτη, στο Κολωνάκι.



ΣΤ. ΒΛΑΧΟΣ -Α.Τ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.