ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Ανησυχία ΟΠΕΚ για τη διώρυγα του Σουέζ


ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ!

Η διώρυγα του Σουέζ και τα στενά του Βοπόρου είναι τα πιο κρίσιμα στρατηγικά σημεία του ανεπίσημου πολέμου που έχει ξεκινήσει στην ανατολική Μεσόγειο και ο έλεγχος αυτών θα είναι από τα κύρια διακυβεύματα των πολεμικών συρράξεων που θα προκύψουν.


Ο γέροντας Παΐσιος (*) ανέφερε....ότι το πρώτο ημίχρονο του γενικού πολέμου που περιμένουμε θα έχει ως γήπεδο την Παλαιστίνη και τάφο της Ερυθρά Θάλασσα. Το δεύτερο ημίχρονο γνωρίζουμε ότι θα έχει επίκεντρο την Πόλη μέχρι την γενίκευσή του. Και τα δύο σημεία είναι οι "πόρτες" της Ανατολικής Μεσογείου...

(*) Το να αναφέρουμε τι έχει πει ο γέροντας Παΐσιος πολλούς μπορεί να τους ξενίζει ή και να τους κακοφαίνεται όμως έχω εξηγηθεί ότι το παρόν blog κινείται στην σφαίρα της διασύνδεσης των προφητειών και προρρήσεων των αγίων γερόντων με τα καθημερινά γεγονότα.

Ανησυχία ΟΠΕΚ για τη διώρυγα του Σουέζ


Οι ταραχές στην Αίγυπτο είναι πιθανόν να επηρεάσουν τη στρατηγική δίοδο της διώρυγας του Σουέζ, αλλά ο ΟΠΕΚ είναι στην περίπτωση αυτή έτοιμος να αυξήσει την παραγωγή του, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ Αμπντάλα Ελ-Μπάντρι, σύμφωνα με το πρακτορείο Dow Jones Newswires.


«Υπάρχει πραγματικός κίνδυνος έλλειψης» για την παγκόσμια αγορά, εάν η αιγυπτιακή κρίση οδηγήσει στον αποκλεισμό διόδων, όπως της διώρυγας του Σουέζ, δήλωσε ο αξιωματούχος του οργανισμού.

Η διώρυγα του Σουέζ ελέγχεται από την Αίγυπτο και, σύμφωνα με τους αναλυτές, από αυτή διέρχονται καθημερινά δέκα εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ημερησίως. Αποτελεί μία από τις σημαντικότερες διόδους πετρελαίου από τη Μέση Ανατολή προς την Ευρώπη.

«Εάν διαπιστώσουμε πραγματική έλλειψη, θα πρέπει να λάβουμε μέτρα» πρόσθεσε ο Αμπντάλα Ελ-Μπάντρι.


Πηγή


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.